2015. október 31., szombat

Bundesliga: Megállították a Bayern Münchent!

Oda a Bayern München makulátlan mérlege, avagy itt a lehetőség a Borussia Dortmund előtt a zárkőzásra. Pep Guardiola csapata a Bundesliga 11. fordulójának péntek esti nyitómérkőzésén botlott meg, a Frankfurt védelmét nem sikerült feltörni. 

Frankfurt - Bayern München 0-0 (0-0)
Helyszín: Frankfurt, Commerzbank Aréna: 51500 néző; Vezette: D. Siebert
Gólszerzők: - ill. -
Sárga: Aigner (1.), Seferovic (57.), Meier (83.), Ignjovski (90+5.) ill. Lahm (69.), Robben (85.)
Kiállítás: - ill. -

Frankfurt: Hradecky - Hasebe, Zambrano, Abraham, Oczipka - Ignjovski, Medojevic (Russ 77.), Stendera (Djakpa 90+1.) - Aigner (Reinartz 88.), Seferovic, Meier. Vezetőedző: Armin Veh

Bayern München: Neuer - Rafinha (Thomas Müller 51.), Boateng, Martinez, Lahm (Alaba 76.) - Alonso, Coman (Alcantara 65.), Costa, Vidal, Robben - Lewandowski. Vezetőedző: Pep Guardiola

Ahogyan azt megszokhattuk, az első pillanattól fogva felborult a pálya, a Frankfurt legutóbb hazai pályán a Mönchengladbach ellenében kapott egy roppant csúnya ötöst, ez azonban nem következett be újra, avagy kapura lövés nélkül nem igazán lehet gólt szerezni. Az első játékrészben csupán három olyan momentumot jegyezhettünk fel, amikor közel álltak a vendégek a gólszerzéshez, ám sem Vidal, sem pedig Javi Martinez és Kingsley Coman nem járt szerencsével. 

A fordulást követően fokozatot váltott a listavezető, Douglas Costa és Lewandowski is helyzetbe került, majd védő helyett csatát hozott a pályára Pep Guardiola, ezzel növelve a nyomást a hazai védőfalon, mely azonban kitartott. Sőt, két ízben még Neuernek kellett figyelnie, nehogy gond legyen hátul. Ment előre a Bayern München, ám az átütőerő ezúttal hiányzott, Robben már műeséssel is próbálkozott, meg is kapta az érte járó sárgát. Frusztráltság és idegesség volt felfedezhető a vendégek arcán, egy-egy ítéletnél a játékvezetőben keresték a hibát. A 81. percben Robben zseniális labdával szolgálta ki lengyel csapattársát, a meccslabda ott volt Lewandowski lábán, ám ő ziccerben rontott, s mellélőtt. A Frankfurt nagyon húzta az időt, aki tudott fetrengett egyet, ezt a bíró egy öt perces ráadással honorálta, ám hiába, ezen az estén nem jött a Bayern gól, így megszakadt a nagy győzelmi széria, oda a hibátlan mérleg.

Őszi Ádám