2014. július 18., péntek

Európa Liga: Orosz, portugál és norvég (!?) ellenfelet kaptak a magyarok

A Bajnokok Ligája sorsolást követően a második rangú kupasorozatban az Európa Ligában is sorsoltak. A Győr portugál, a Fradi norvég (!?), míg a Diósgyőr továbbjutás esetén orosz ellenféllel találkozhat.  

A legnagyobb esély a Diósgyőr és Koman Vladimir korábbi csapatának a Krasnodarnak a találkozására mutatkozik, mindkét együttes győzelemmel vette az első mérkőzést, a miskolciak 2-0-ra, míg az oroszok 4-0-ra diadalmaskodtak aktuális ellenfelükkel szemben. Szivics mester tanítványai így mondhatni jó sorsolást kaptak, ugyanis sikerült elkerülni a Lyon és a Mainz csapatát egyaránt, persze a Krasnodar ellen sem a magyar csapat lesz a favorit.

Ami a Fradit illeti, előtt túl kéne lépni a Rijeka együttesén, s csak ezt követően lehet foglalkozni a folytatással. amennyiben sikeres lesz a misszió a Puskás Ferenc Stadionban, abban az esetben a norvég Tromsö érkezése a valószínű, ám nagy meglepetésre feröeri ellenfele az első meccsen 0-0-ra kihúzta a találkozót.

A Győr továbbjutás esetén portugál földre utazhatna, hogy összemérje tudását a Rio Ave gárdájával, ám a 3-0-ás vereség tudatában kijelenhető, valószínű ez az IFK Göteborg teszi majd meg.

Arrow

Bajnokok Ligája: Szerencsés sorsolás kapott a Debrecen

Gianni Infantino UEFA-főtitkár és Giorgio Marchetti versenyigazgató jelenlétében, megtartották a Bajnokok Ligája 2014/2015-ös kiírásának harmadik kvalifikációs kötének párosítását. A magyar bajnok Debrecen szerencsés sorsolást kapott, ahogy a két másik magyar érdekeltségű együttes a norvég Strömsgodset és az osztrák Salzburg is. 

Kondás Elemér és a Loki szurkolók örülhetnek, ugyanis a csapat igen kedvező sorsolást kapott, sikerült elkerülni a Salzburg és a Celtic együttesét. Előbb természetesen hazai pályán le kell majd győzni a Cliftonville gárdáját, hogy egyáltalán lehessen miről beszélni. Amennyiben ez sikerül, abban az esetben két jó ismerős a BATE Boriszov-Skënderbeu párharc győztese jön majd szembe. A Debrecen két esztendővel korábban mindkét csapattal megmérkőzött, az albánokat 3-1-es összesítéssel búcsúztatta a magyar bajnok a második fordulóban, míg a fehérorosz BATE jelentette akkor a végállomást szintén 3-1-es összesítéssel. A két csapat párharca egyébként fehérorosz honban 0-0-ás döntetlent hozott.

Két további magyar érdekeltségű csapat is ellenfelet kapott, Gulácsi Péter klubja a Salzburg a máltai FC Valletta és az azeri Qarabag párharcának győztesével mérkőzik majd meg. 

A Kovács Pétert a soraiban tudó norvég bajnok Strömsgodset számára a történet nem olyan egyszerű, előbb meg kellene fordítani idegenben a Steaua Bukarest elleni párharcot, amennyiben pedig ez sikerülne, abban az esetben a grúz Dinamo Tbiliszi és a kazah Aktobe párharcának győztesével játszhatna.

Arrow

FootGolf: A Sportglobal Tours versennyel folytatódik a magyar bajnokság! – előzetes

Hétvégén, pontosabban vasárnap délelőtt megkezdődik a Footgolf Országos Bajnokság (FOB) 2014-es kiírásának második fele, a mezőny az 5. fordulóhoz érkezik. A Sportglobal Tours verseny a szokásoknak megfelelően  Kisorosziban a Magyar Golf Club golfpályáján kerül megrendezésre. 



Lengyel Béla interjú
- Legutóbb megszakadt remek sorozatod, mit vársz a hétvégi versenytől?
- Remélem megint ünnepelhetek, mert ugyan csapat társam Bihary Péter megfosztott az első helytől , de nem felejtem miért edzem! Csak a győzelem! ... Örülök, hogy ennyi új résztvevő van! 

- Véleményed szerint ki, vagy kik azok a riválisok, akikre oda kell figyelni?
-  Riválisok mindig vannak és lesznek ez tart életben, jó velük mindig találkozni és ha jobbak akkor gratulálni! Név szerint Bihary, Bogár, Fazekas, Varga és a fekete lovak, mindig akad meglepetés.

Varga Gábor interjú
- A szezon nem úgy kezdődött, ahogyan tervezted, elmondásod szerint sokszor bosszantó hibákat védettél! Múlt héten a Troll Footgolf Kupán diadalmaskodtál, mit gondolsz át tudod menteni a formát, megtörik végre a jég?
- A szezon valóban nem kezdődött jól, ám tragikusnak sem mondható, hiszen minden versenyen a dobogó közelében végeztem, más kérdés, hogy az időjárással mindig akadtak nehézségeim. A legutóbbi forduló egy hosszú utazgatás lezárása volt, hiszen Horvátország, Hollandia, és végül Svájc után érkeztem meg, tehát négy hét alatt négy versenyen voltam túl, amiből kettő, két napos volt. Minden tekintetben elfáradtam, de megérte, hiszen csodálatos pályákon szerepelhettem. A Troll kupa az egy nagyon érdekes dolog volt, hiszen a remek hangulat mellett nem is igazán tudtam a játékra figyelni. Felszabadultan, de nem hiba nélkül játszottam. A befejezéseim jól sikerültek, jók voltak a nyitások. Rekop Gyuri körülbelül a tízes pályán kérdezte meg, hogy "ekkora spíler" vagyok, hogy még a cipőm sincs bekötve?! Úgyhogy innentől kezdve ez az új kabalám, hétvégén megnézzük, újra szerencsét hoz-e?!- Jó kis felkészülés volt, de nagy jelentősége nincs, a lényeges az a vasárnapi verseny lesz. Minimális célkitűzés ismét a dobogó valamelyik fokára felállni!

- Mit gondolsz valaki beérheti még Lengyel Bélát?
- A végső sorrendet még nagyon sok minden befolyásolhatja, szeretnék összetettben is az első háromban, legrosszabb esetben az első ötben végezni! Ugyanakkor ha reálisan nézem, az első hely számomra már elúszott.  Álmodozni lehet, de magamat felesleges lenne becsapni, ettől függetlenül amit lehet megteszek, hogy megszorongassam az előttem állókat! Bélát már nem akarjuk befogni, eddig célunk volt, de most hogy újra Zöldben szerepel(a Fradi futsal edzője lett ismét) már megelégszünk azzal is ha "Zöld" nyer... Viccet félre téve, kis barátom, Bogárkám (Bogár Krisztián, a Fradi Futsal es a Fradi Footgolf játékosa, a szerk.) utol érheti még, ha a hátralevő fordulókban össze kapja magát, és azt nyújtja amit tud. Én meg megpróbálok minél több pontot elcsenni az éllovastól! 

Bajnokság állásáért KATT!

Bajnokság fordulóinak időpontjai:
2014.03.15. Coca-Cola Footgolf Verseny 1. forduló –> Győztes: Lengyel Béla
2014.04.13. Hörmann Footgolf Verseny 2. forduló és Magyar Kupa –> Győztes: Lengyel Béla
2014.05.11. Hinora Footgolf Verseny 3. forduló –> Győztes: Lengyel Béla
2014.06.14. Future FM Footgolf Verseny 4. forduló --> Győztes: Bihary Péter
2014.07.06. Sport Global Tours Footgolf Verseny 5. forduló
2014.08.16. Football Factor Footgolf Verseny 6. forduló
2014.09.21. Tokio Bar & Restaurant Footgolf Verseny 7. forduló
2014.10.03-05. II. Hungarian International Footgolf Cup és 8. forduló

Jelentkezni még mindig bátran lehet!
Footgolf Hungary Kft.
1028 Budapest, Várhegy u.8.
www.magyarfootgolf.hu
bajnoksag@magyfootgolf.hu
Kontakt személyek:
Gelencsér Gábor +36-20-911-92-97, Hankó Péter +36-70-331-99-13
A változtatás jogát fenntartjuk.
Budapest, 2014.02.01. Footgolf Hungary Kft

Arrow

Hoppá! - Bejelentette visszavonulását Philipp Lahm

Ne ijedjenek meg a Bayern München szimpatizánsai, a 30 esztendős védő klubszinten folytatja pályafutását, meghozott döntése csupán a válogatottra vonatkozik. A Nationalelf tehát új csapatkapitányra vár, a bejelentés hivatalos és végleges, mondhatni derült égből fasírt. 

Habár még hosszú éveken át szerepelhetett volna a válogatottban Lahm úgy döntött lemondja a válogatottságot, elmondása szerint a döntést pedig már a világbajnokság előtt meghozta  - "Hétfőn beszéltem Joachim Löwvel, és elmondtam neki a döntésemet, amely már az előző szezonban megérett bennem!"

A Bayern München klasszisa 2004-ben öltötte magára először a Nationalelf címeres mezét, s egy évtized alatt rengeteg örömöt és szép emléket hagyott maga után. A nemzeti csapat színeit a pályán 113 alkalommal képviselte. 

Arrow

Riquelme elhagyja a Boca Juniorst, megvan új klubja - hivatalos

Könnyen elképzelhető, hogy pályafutása utolsó állomásához érkezett az argentin kiválóság Juan Román Riquelme, aki elhagyta a Boca Joóuiniors csapatát és nevelőegyüttesébe a második ligás Argentinos Juniorsba szerződött. 

A 36 esztendős támadó középpályás szerződése lejárt, s bár a Boca vezetői szerették volna azt meghosszabbítani, az ex-válogatott labdarúgó a távozás mellett döntött. Visszatér oda, ahol a labdarúgás alapjait tanulta meg, nevelőegyütteséhez az Argentinos Juniorhoz, mely a mögöttünk álló szezonban esett ki az első osztályból.

Riquelme két szakaszban volt a Boca Juniors játékosa, összességében 182 alkalommal öltötte magára az együttes mezét. Karrierjének másik felét Európában, azon belül pedig spanyol honban töltötte, ahol előbb az FC Barcelona, majd a Villareal szurkolóinak mutatkozott be. A katalánoknál 40 mérkőzésen szerepelt, míg a Sárga Tengeralattjáró fedélzetén 119 alkalommal asszisztált.

Az Argentinos együttesében soha nem lépett még pályára a felnőttek között, most ennek is eljött az ideje. Új szerződése másfél évre szól, nem kizárt, hogy utána szögre akasztja a stoplist a Romy becenévre hallgató legenda.

Arrow

Bajnokok Ligája: Íme a Debrecen lehetséges ellenfelei, sztárgárda is jöhet

Nem csupán az Európa Ligában sorsolnak a pénteki nap folyamán, a második rangú kupasorozat előtt megejtik a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörének párosítását is, a mezőny ketté szakad, innentől élni fog a már megszokott bajnoki és nem bajnoki ág. 

Magyar érdekeltsége még van a sorsolásnak, ugyanis a bajnok Debrecen a második körben csatlakozott és az első mérkőzésen gól nélküli döntetlent ért el a Cliftonville otthonában. A továbbjutásra így nagy és reális céllal pályázhat a Loki, mely akár a Salzburg, vagy a Celtic csapatát is kaphatja a folytatásban. Imerős csapat is szembe jöhet, a BATE személyében míg a lehetséges ellenfelek között van a horvát bajnok Dinamo Zagred csapata is.

Íme a DVSC lehetséges ellenfelei, a csapat nem kiemeltként van elhelyezve az egyes csoportban:
Salzburg (osztrák)
Reykjavík (izlandi)/Celtic (skót)
BATE Boriszov (fehérorosz)/Skënderbeu (albán)
Dinamo Zagreb (horvát)/Zalgiris (litván)
Sheriff (moldovai)/Szutjeszka (montenegrói)

Arrow

Európa Liga: Kiemelt lehet a Fradi amennyiben továbbjut, rosszul járhat a Diósgyőr

Igaz három magyar klubcsapat szerepel az Európa Ligában, ám nem véletlenül nem említettük a címben Győri ETO együttesét, ugyanis Horváth Ferenc tanítványai súlyos három gólos vereséget szenvedtek hazai pályán, ezzel pedig el is könyvelhetjük kiesésüket. A Fradi jól járhat és kiemelt lehet, míg a Diósgyőr jól belehúzott az első csoporttal. 

Magyar idő szerint pénteken 13 órakor kerül sor az Európa Liga harmadik selejtezőközének kisorsolására, a mezőnyhöz újabb csapatok, olyan együttesek, mint például a Lyon a PSV vagy pedig a Real Sociedad. A csapatokat öt csoportra osztották és a koefficiensek alapján elvégezték a kiemeléseket, melynek tükrében a Ferencváros a Rijeka végett a kiemeltek közé jutott, tudni illik, ha egy gyengébb csapat kiver  egy nálánál magasabban jegyzettet, akkor tovább viszi annak pontszámát.

Minden csoportot nem zongorázunk végig, csupán azokat, melyben az érdekelt magyar csapatok helyet foglalnak. A Győri ETO csodát tenne, ha továbblépne, abban az esetben pedig kiemelt csapattal mérkőzne meg, íme a lehetséges ellenfelek:

Dundalk FC (ír)/HNK Hajduk Split (horvát)
CFR 1907 Cluj (román)/FK Jagodina (szerb)
Rio Ave FC (portugál)
Bursaspor (török)/Csihura Szacshere (grúz)
Club Brugge KV (belga)

A Ferencváros kiemeltként jól járhat, persze ehhez előbb tovább kellene jutni, ami a tegnap látottak tükrében nem lesz egyszerű mutatvány. Igazi nagyágyú nincsen az ellenfelek között, bár a norvég Tromsö azért nem gyenge csapat. Összehasonlítva a két másik magyar klub lehetséges ellenfeleit, a Fradi összeteheti a kezét.

Víkingur (feröeri)/Tromsö (norvég)
FC Petrolul Ploiesti (román)/Flamurtari (albán)
Hapoel Kirjat Smona (izraeli)
Ermisz Aradippou (ciprus)
Ruch Chorzów (lengyel)/Vaduz (lichtensteini)
FC Nyeman Grodno (fehérorosz)/FH Hafnarfjördur (izlandi)

Ami a Diósgyőr csapatát illeti, a miskolci együttes fél lábbal már a harmadik körben érezheti magát, ám ott nem akármilyen ellenfelek jöhetnek szembe. A Lyon és a Mainz mellett akár a Rosenborg, vagy az Odessa is lehet az ellenfél. Nagyon sok múlik majd a sorsoláson...

FC Chornomorets Odesa (ukrán)
FC Luzern (svájci)/Saint Johnstone FC (skót)
Rosenborg BK (norvég)/Sligo Rovers FC (ír)
JK Sillamäe Kalev (észt)/FK Krasznodar (orosz)
Olympique Lyon (francia)
1. FSV Mainz 05 (német)

Arrow 

Németh Krisztián hazatérhet az NB I-be!?

A napokban a Roda JC és Németh Krisztián felbontotta a magyar válogatott támadó szerződését, a klubnál nem számoltak vele a továbbiakban, így szabadon igazolhatóvá vált. Egyik opció a hazatérés lehetősége. 

Kerete megerősítésén fáradozik az MTK, mely két szombathelyi játékos, Hrepka Ádám és Halmai Ramon átigazolása után ezúttal közösségi oldalán jelentette be az első osztályból kieső Kaposvár szenegáli támadójának szerződtetését. A 20 esztendős Khaly Iyane Thian három évre szóló szerződést írt alá új klubjával.

Ami Némert Krisztián illeti, az örök tehetség 25 esztendősen könnyen elképzelhető, hogy ismételten visszatér nevelőegyütteséhez az MTK csapatához, melyben legutóbb 2011-ben rúgta a gólt. Hol vannak már a liverpooli évek, mikor egy ország várta, hogy ismételten legyen egy "nagy" labdarúgónk...

Sorsáról napokon belül dönthet a 25 esztendős támadó, aki persze nem kizárt, hogy marad külföldön.

Arrow