2013. július 8., hétfő

A Getafe 10 millió eurót zsebelt be középpályásáért

Van mikor a pénz, mintsem a karrier számít! Remek nyitómondat ez, hí Abdelaziz Barrada átigazolásáról beszélünk. Ahol több a pénz a játékos odamegy, és nem érdekli a szakmai szempont. Nos, ezen dolgokat kijelenthetjük a marokkói középpályásról, aki elképzelhető, hogy élete hibáját követte el, ami labdarúgó pályafutását illeti. 

Barrada mindössze 24 esztendős francia-marokkói kettős állampolgár. A voksot pedig már letette, a marokkói válogatottat választotta és immáron 15 alkalommal magára is öltötte hazája címeres mezét. Pályafutása az utóbbi két esztendőben pergett fel, a Getafe meghatározó játékosa lett, a kezdő kihagyhatatlan tagja és meccsről-meccsre érezhető volt a fejlődés. Több csapat is érdeklődött utána, ő azonban a szakmaiság helyett a pénzt választotta és rábólintott az Al Jazira Club ajánlatára.

A transzferrel a Getafe keresett 10 millió eurót, Barrada pedig minden bizonnyal jó sok pénzt, melyet az arab klub szemrebbenés nélkül fizet majd neki minden hónapban az olajmilliárdokból. Új szerződése 2017-ig köti az emírségek béli csapathoz, ahol persze nagyok a tervek, na de gondoljunk bele szakmai szemmel. Egy arab bajnokság vagy egy európai szuperliga? Nos, a válasz szerintem mindenki fejében megszületett, a mienkében is. Még  a továbblépésre a magasabb szintre is lett volna esélye, de ő másképp döntött, úgy csinál mint egy nálánál tíz esztendővel idősebb labdarúgó, aki a jó pénz reményében megy levezetni.

Félreértés ne essék, az ő döntése, az ő élete, viszont egy remek labdarúgóval kevesebb. Bízzunk benne, hogy észhez tér Barrada és még sok jót hallunk róla mondjuk valamelyik európai topligából...

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése