2014. május 16., péntek

Eto'o: "Mourinho egy bolond...!

Semuel Eto'o a Chelsea labdarúgója csattanós választ adott edzője Jose Mourinho azon gondolatára, mely megkérdőjelezte a kameruni életkorát. A támadó nemes egyszerűséggel bolondnak nevezte trénerét, aki már csatárt keres együttesébe... 

Edző és játékosa korábban az Internél már dolgozott együtt és viszonyuk felhőtlennek tűnt, a portugál kifejezett kérése volt Eto'o leigazolása, ám Londonba érkezése óta valami elpattant kettejük között.

"Harminchárom éves vagyok, és ezt nem azért kell elhinniük, mert egy bolond engem öregembernek hívott - utalt a kameruni támadó a Special One korábbi kijelentésére. - Talán észrevehették, hogy ez az idős ember jobban teljesített, mint a fiatalok. Sokan azt gondolják, hogy majd az Egyesült Államokban vagy a Közel-Keleten vonulok vissza, de újra átéreztem azt, hogy mekkora öröm a Bajnokok Ligájában futballozni, ezért továbbra is a BL-ben akarok játszani. Hogy hol? Na, azt nem mondom meg…"

Nagyon úgy fest tehát, hogy Samuel Eto'o ismét veszi útitáskáját és a 2014/2015-ös szezont egy új, vagy régi-új együttesnél kezdi meg. Korábban a Mallorca tűnt befutónak, ám egy biztos, ott nem érezheti a kameruni a Bajnokok Ligája örömeit...

Őszi Ádám

Bajnokot avattak Svájcban

Továbbra is a Basel labdarúgócsapata ül a svájci labdarúgó-bajnokság trónján, miután csütörtökön az Aarau otthonában egy fordulóval a vége előtt behozhatatlan előnyre tett szert. A Bajnokok Ligájában is szép skalpokat gyűjtő csapat 3-1-es idegenbéli győzelmével zsinórban ötödik bajnoki címét gyűjtötte be. 

A második helyen a 27-szeres rekordbajnok Grasshoppers végzett, aki így hiába múlta felül a Luzern csapatát kénytelen idén megelégedni az ezüstéremmel, mely szintén Bajnokok Ligája indulást jelent. A gólkirályi cím egy fordulóval a vége előtt kijelenthető, hogy az albán Gashi markát üt, a Grasshoppers támadója 19 góljával toronymagasan vezeti a góllövőlistát. Győzelmével a Basel 17. bajnoki címét könyvelhette el, ebből a kilencediket a 21. században.

A Super Leagua 35. fordulójának eredményei:
Aarau - Basel 1-3
Grasshoppers - Luzern 4-1
Lausanne - Zürich 0-1
St. Gallen - Sion 2-0
Thun - Young Boys 0-3

A bajnokság állása 35 forduló után:
1. Basel 69 pont - már bajnok
2. Grasshoppers 65 p.
3. Young Boys 56 p.
4. Zürich 49 p.
5. Thun 48 p.
6. Luzern 48 p.
7. St. Gallen 45 p.
8. Aarau 41 p.
9. Sion 40 p.
10. Lausanne 24 p.

Őszi Ádám

VB 2014: Egy valóra vált álom szavakban

Még mindig nem tudja felfogni Luke Shaw, hogy utazhat a brazíliai világbajnokságra. A mindössze 18 esztendős bal oldali védő bombaként robbant be a köztudatba, a Southampton oszlopos tagja lett, a szezonban 35 bajnoki mérkőzésen lépett pályára klubcsapata mezében. Tavaly a nagyközönség még a nevét sem ismerte, most pedig Ashley Cole örökében lépdel. Íme a valóra vált álom, négy év alatt a fotelból a pályára... 

Az ifjú védő a FIFA hivatalos weboldalának nyilatkozott úgy, mint mikor egy gyermek mesél a valóra vált álomról - "Komolyan nem tudom még most sem elhinni! Amikor megtudtam, hogy Ashley Cole lemondta a válogatottságot, akkor gondoltam arra, hogy esetleg mehetek, de nem akartam beleélni magamat, mert nem keresett fel senki engem aznap este. Azt hittem, mindenki telefonhívást kap vasárnap. Beszéltem Adsszel (Adam Lallana) és Lambóval (Rickie Lambert), és kérdeztem tőlük, hogy fel lettek-e hívva, és amikor elmúlt tíz óra, és nem volt hívás, azt gondoltuk, hogy azok között vagyunk, akik nem utaznak. Amikor másnap délután ki lett hirdetve a keret, a családommal ültünk, és azon gondolkodtunk, hogy még csak 18 éves vagyok, és ott lehetek egy vb-n. Négy évvel ezelőtt otthon néztem a tornát a kanapén. Furcsa lesz."

"Még mindig sokkolva vagyok amiatt, hogy mehetek! Mindig gondol az ember arra, hogy beválogathatják, de Roy Hodgson sok meccset megnézett, és természetesen nem csak az enyéimet. Nem számítottam erre. Az volt bennem, hogy talán ott leszek a 30 fős bő keretben. A világbajnokságon képviselni a saját országodat 18 évesen a világ legjobb érzése. Az idő repül: egy éve debütáltam az U21-es csapatban, most meg ott tartok, hogy vb-szereplő leszek. A dolgok olyan gyorsan mentek, és imádkozok azért, hogy ne sérüljek meg, hogy tényleg a Brazíliába tartó repülőgépen lehessek."

Őszi Ádám

MTK: Portugál sztárcsapat érkezik a stadionavatóra

Mint ismeretes, az MTK labdarúgócsapata is azok közé az NB I-es klubok közé tartozik, melynek stadionfelújítására pénzt fordít az állam. A klubvezetők nem tétlenkedtek, már azt is lekötötték, kivel játszanak a stadionavatón. 

Nemrégiben járt már Magyarországon a Sporting CP csapata, akkor a Videoton ellenében Európa Liga csoportkörre érkeztek hazánkba.  Nemsokára ismételten ellátogatnak hozzánk, ugyanis az MTK 1964-es KEK-döntős ellenfele lesz a stadionavató résztvevője, mely ha minden a tervek szerint halad 2016-ban lesz esedékes.

A két klub vezetői és egykori játékosai Antwerpenben találkoztak, emlékezvén az egykori fináléra, az alkalmat pedig megragadták a és lekötötték a mérkőzést.

Őszi Ádám

FootGolf: Íme a magyar bajnokság összetett állása

Lezajlott három forduló a Footgolf Országos Bajnokság 2014-es kiírásából, a mezőny túl van immáron a Hinora versenyen, melyet ezúttal is Lengyel Béla abszolvált győztesként. A nyolc fordulós pontvadászat egyre izgalmasabb, nézzük meg kategóriánként, hogy mi a helyzet összetettben.

A Férfi Felnőtt kategóriában Lengyel Béla továbbra is toronymagasan vezet, ugyanis eddig mindhárom fordulóban szállította az aranyérmet (300 pont), ezzel pedig csaknem dupla annyi pontot gyűjtött, mint legfőbb riválisai. A mezőnybe ezúttal visszatért a második fordulóról lemaradó Bogár Krisztián, aki másodikként zárt és ezzel összetettben (155 pont) a dobogó második fokát foglalja el. Tartja összetett béli harmadik pozícióját (152 pont) az FTC FootGolf játékosa Varga Gábor, aki ezúttal rontott, így az általa vártnál kevesebb pont ütötte markát. A mezőny mögöttük nagyon sűrű, Nagy Balázs 138 ponttal negyedik, míg a nyolcadik Tomas Kikusnak is 122 pontja van. Kiemelendő, az első versenyén 70 pontot, tehát harmadik helyet abszolváló Takács Attila teljesítménye, míg az előzetesen végső győzelemre is esélyesnek tartott Németh Péter sérülés miatt feladni kényszerült a versenyt. A FociClub.hu képviselete ezúttal lemaradt a pontszerzésről és összetettben is visszacsúszott, Őszi Ádám 14., míg Ősz Nándor a 21. pozíciót foglalja el.


Senior kategóriában továbbra is roppant izgalmas a küzdelem, a mezőny továbbra is szoros, mi több, az üldözők jó pár pontot abszolváltak az éllovason Ivánkovics Zoltánon, aki ezúttal "csak" 46 pontot szorgoskodott össze eredményével, ám 201 ponttal átvette a vezetést Korolovszki Györgytől, aki ezúttal nem volt ott a mezőnyben. Őt továbbra is Kókai Ferenc (184 pont) követi, aki csupán egy helyezéssel végzett a Hinora versenyen előrébb. A dobogó harmadik fokára Pivarcsek Antal (178 pont) ugrott fel, aki idén a harmadik győztes a senior kategóriában, tehát dupláznia eddig még senkinek nem sikerült. Az eddigi éllovas Korolovszki (164 pont) visszacsúszott az ötödik helyre. A mezőny nagyon sűrű...


Junior kategóriában a Fradi u13-as tehetsége Juhász Donát duplázni tudott, ám még ezzel sem vette át a vezetést Kiss Rolandról, aki eddig fordulóról fordulóra kevesebb pontot gyűjtött, ám még mindig tartja vezető helyét. Mögöttük Kókai, Czika és Rozsáli szorosan tapad, az állás ebben a kategóriában is roppant szoros. 



Őszi Ádám