2012. április 30., hétfő

Hideg sör, pocsék futball, balhé és remek hamburger Fehérváron


Tegnap ellátogattunk Székesfehérvárra, mondván: ha Videoton-Ferencváros, akkor mindig garantált hangulat! Nézősereg, parázs mérkőzés vár majd ránk. Nos a hangulatra panasz nem lehet, mivel rengeteg Ferencvárosi szurkoló érkezett, megtöltve mind a két vendégszektort. Hazai részről is sokan látogattak ki a találkozóra, így  a Vidi B közép is megtelt, mintegy tízezer néző foglalt helyet a Sóstói stadionban.


 Minden adott volt, már csak egy jó mérkőzés hiányzott, ám ez a jó mérkőzés adós maradt magával. Az első félidő eseménytelen unalmas játékot hozott, meddő Videoton fölénnyel, kapura mind két csapat veszélytelen volt. Unalmas, ritmustalan játék langy passzolgatás folyt, mintha egyik csapat sem akarna gólra játszani. Az első játékrészben a legjobb a hideg sör volt, igaz sokat kellett várni rá de megérte.

A szünet aztán izgalmasabb volt mint a meccs, hiszen táncos lányok szórakoztatták a közönséget.

A mérkőzés második fele úgy folytatódott, ahogy az első véget ért: a szurkolótáborok szidták egymást és éltették csapatukat, a srácok a pályán meg tán a szurkolást figyelték, mert futball nem nagyon volt. Aztán a Vidi mezőnyfölénye végül is góllá érett, és ha már megérett, akkor nem is egy, hanem mindjárt kettő akadt be. Ezzel a két találattal sikerült Sousa csapatának megszakítani rossz hazai szériáját az FTC ellen. Détári együttesének pedig el kell gondolkoznia, mert amit a csapat nyújtott az nem méltó a Ferencvároshoz, mindössze egy kósza lövés veszélyeztette Bozsovics kapuját a mérkőzés alatt.


Balhé nélkül sem telhet el Vidi-FTC, mind a meccs előtt és után több alkalommal rendőri beavatkozásra volt szükség, sokan az őrsön töltötték az éjszakát.

A jó mérkőzés tehát elmaradt, viszont volt napsütés és a már említett jó hideg sör…
Ezt követően már csak a híres Fehérvári hamburgerben bíztunk, bár féltünk nehogy abban is csalatkozni kelljen. Nagy legények voltunk, a pincér hölgy kérdezte: hasábot is kérünk mellé?
Mondtuk, persze-persze, jöhet… (valamit tudott a lány, amit mi nem, mert nagyon elmosolyodott)
Mikor kihozta a hamburgert mindenkinek tátva maradt a szája.... és ehhez még kértünk krumplit... gondoltuk egyből.
Aztán persze nagy nehezen sikerült megbirkózni óriás burgerünkkel....és csak ajánlani tudom mindenkinek, hogy ha Fehérváron jár, ki ne hagyja ezt az élményt.

Szerző: Őszi Ádám

Az étterem neve: Nykam

Statisztikai forrás: http://www.nemzetisport.hu/