2015. január 7., szerda

Bankot robbant az Arsenal! - 80 millió a Real klasszisáért

Az angol sajtó legfrissebb információi szerint bankot robbanhat Arsene Wenger, aki irreálisan magas ajánlatot tehet Carlo Ancelotti egyik kedvenc madridi játékosáért. Az ész megáll, ha 80 millió eurót letesznek az Ágyúsok egy játékosért... 

A szóban forgó klasszis nem más, mint Isco, aki elképesztő formát öltött az utóbbi hónapokban, s a királyiak egyik alapemberévé nőtte ki magát. Ancelotti egyik nagy kedvence, ám könnyen előfordulhat, hogy az Arsenal olyan pénzösszeget tesz le az asztalra, melyre nem lehet nemet mondani. Isco egyébként nagyon jól érzi magát Madridban, ahol egyre inkább megtalálja számításait.

A transzferről és a 80 millió eurós vételárról a  The Telegraph, a Daily Star és a Metro is beszámolt. Ezen összeg irreálisan nagy Isco piaci értékéhez képest. A nívós német transfermarkt.de 35 millió euróra taksálja a spanyol válogatott labdarúgót, akinek 2018 nyaráig szóló szerződése van jelenlegi klubjával. 

A források megjegyzik, hogy a transzfer január végén robbanhat.

Őszi Ádám

Barcelona: Laporta a Guardiolam Cruyff, Puyol trióval sokkolna!

Igen sötét napokat él meg az FC Barcelona labdarúgócsapata, az átigazolási piacról történő kizárást követően a sportigazgató feje is lehullott, míg az edző állása és Messi jövője is a levegőben lóg, a zsurnaliszták a különféle teóriákkal pedig olajjal locsolják az amúgy is élénken lángoló tüzet. A legfrissebb hírek komplett szakmai csapat érkezéséről szólnak, melyet az elnökváltás vonhat magában. 

Laportát Sandro Rosell tavalyi lemondását követően Josep María Bartomeu lett a katalán óriás elnöke, ám közeleg az újabb elnökváltás órája, rendszerváltás állhat be a katalánoknál, s könnyen előfordulhat, hogy a korábbi sikerkovács Joan Laporta kezdi majd meg másodvirágzását. 

A jelenleg politikusként ténykedő ex-elnök állítólag Pep Guardiola visszahozatalát tervezi, s ennek érdekében az első lépések is megtörténtek. Mielőtt valaki azt gondolnál, hogy a 14 címet nyerő sikeredző a Barca kispadját koptatná újfent, ezen tévhitet elhárítva kijelentetik, hogy Guardiola lehet az új sportigazgató, egy teljesen új szerepkörben próbálhatja ki magát.

A kispadra a barca legendás védője Carles Puyol kerülhet, míg munkáját két csapattársa, a visszavonuló  Éric Abidal, illetve a még aktív Xavi segítheti. Hogy hol jön a képbe Johan Cruyff, nos Laporta rá tanácsadói szerepkörben számítana.

Őszi Ádám

VB-n szereplőt csapattársat kapott Németh Krisztián

Visszatér korábbi sikerei helyszínére Róger Espinoza a hondurasi válogatott 28 esztendős irányítója, jelentette be a Sporting Kanses City. 

Az MLS-ben szereplő klub címvédőként futott neki a 2014-es szezonnak, ám a végállomást a New York Red Bulls elleni első playoff meccs jelentette Vermes Péter tanítványai számára. A keret jelentős átalakuláson megy át, jövőre ismételten szeretne a csúcsra törni az SKC, mely Luis Marín és Németh Krisztián után újfent csatasorba állítja Róger Espinozát, aki Angliában légiósodott az elmúlt másfél esztendőben a Wigan játékosaként. 

A hondurasi tagja, sőt alapembere volt a 2013-ban FA-Kupát nyerő csapatnak, idén 12 mérkőzésen kapott lehetőséget, helye a kezdőcsapatban több ízben is megkérdőjeleződött, elveszett.

Abban az esztendőben hagyta el az SKC-t, amikor a csapat bajnok lett, ám azt megelőzően 127 mérkőzésen öltötte magára a csapat mezét tétmérkőzésen. A hondurasi nemzeti csapat alapembere, ott volt a nyári brazíliai világbajnokságon.

Őszi Ádám

Angliába igazolt az Újpest kapusa - hivatalos

Az Újpest FC hivatalos honlapján jelentette be Marko Dmitrovic távozását, a fiatal kapuvédő az angol másodosztályban (Championship) folytatja pályafutását. 

A 22 esztendős korábbi szerb utánpótlás válogatott kapuvédő tavaly számos NB I-es mérkőzésen, illetve kupamérkőzésen bizonyíthatta rátermettségét, ám az idei szezonban második számú kapuvédőként csupán a padot koptatta pár kupameccs kivételével. Tehetsége megkérdőjelezhetetlen, ezt a Charlton Athletic szakvezetői is tudják, így bátran tettek ajánlatot a kapuvédő játékjogáért, melyet az Újpest elfogadott.

A hírek szerint Dmitrovic lesz a másodosztályú csapat elsőszámú kapuvédője, nagy lehetőséget kapva ezzel az élettől. A felek 2016 nyaráig szóló szerződést kötöttek, az átigazolás anyagi részleteit nem hozták nyilvánosságra.

Ami a Charlton bajnoki szereplést illeti, stabil középcsapatról beszélünk, 13. helyezésével távol a kiesőzónától és egyben a rájátszást jelentő hatodik helytől egyaránt. 

Őszi Ádám 

Wolfsburg játékossal erősített a négyszeres bajnok

Feljutásra törekszik a szebb időket is megélő négyszeres német bajnok Kaiserslautern, mely jelenleg a Bundesliga második vonalában gyűjti a pontokat. A klubvezetés januárban sem tétlenkedik, lengyel válogatott középpályással erősítették meg a keretet. 

Mateusz Klich története igen érdekes, a 24 esztendős középső középpályás a Cracovia csapatából került Wolfsburgba, még 2011-ben, előbb a második, majd az első csapat tagja volt, ám a hozzá fűzött reményeket nem váltotta be, így a Zwolle ajánlatát elfogadva tavaly a holland Eredivisie meccsein mutathatta meg tudását a lengyel. Játéka meggyőzőnek bizonyult, melynek következtében a Wolfsburg a visszavásárlás mellett döntött. Igen ám, de Klich azóta sem lett a Bajnokok Ligája indulásra törő élcsapat alapembere, sőt epizódszereplője sem, így újfent létrejöhetett a klubváltás, a Kaiserslautern szakemberei bíznak a lengyelben. 

A transzfer anyagi részleteit nem hozták nyilvánosságra, a piaci értéket tekintve Klich játékjoga 1,5 millió eurót ér. Új csapatához 2018 nyaráig szóló szerződést írt alá.

Végezetül pedig nézzük a Bundesliga II jelenlegi állását, a harc roppant szoros és ádáz, kevés a szakadék, sok a feljutójelölt.

Íme az élmezőny 19 fordulót követően:
1. Ingolstadt 40 pont (32:14)
2. Karlsruhe 33 pont (28:16)
3. Darmstadt 33 pont (25:15)
4. Braunschweig 33 pont (28:20)
5. Kaiserslautern 32 pont (27:19)
6. Düsseldorf 31 pont (29:22)
7. RB Leipzig 29 pont (22:12)
8. Nürnberg 27 pont (21:28)

Őszi Ádám