2015. április 15., szerda

Harapott a Real védője!(?) - Suarez sorsára juthat...

Gólt nem, indulatokat és beszédtémát azonban szolgáltatott a két madridi gigász Bajnokok Ligája összecsapása, mely után úgy fest Európai Labdarúgó-szövetségnek (UEFA) is lesz dolga. A játékvezető nem igazán tudta kezébe tartani a meccset, Mandzukic volt előtérben, a horvát támadóba mindenki belerúgott, belekönyökölt, vagy éppen harapott (!?) egy kicsit. Sokan úgy vélik, a felek közröhej tárgyává tették a szerb bírót, a mérkőzés pedig a zöld asztalnál folytatódhat, ugyanis Carvajalt harapásos vádakkal illetik. A spanyol sajtó arról ír, hogy Suarez sorsára juthat a védő. Döntés a fejesek kezében... 

A mérkőzést követően az AS munkatársa megkérdezte Gabit a Matracosok csapatkapitányát az esetről, aki a felvételeket akkor még nem láthatta - "Nem tisztem megítélni az esetet. Ha az UEFA megvizsgálja a felvételeket és szabálytalanságot fedez fel, közbe kell avatkoznia."

A sajtóban megjelent hírekre Carvajal még az éjszaka folyamán reagált közösségi oldalán - "A meccs után hallottam, hogy harapással vádolnak. Szeretném tisztázni, nem haraptam bele senkibe, s nem is szándékoztam."

Az esetet nézve Mandzukic fogta Carvajal mezét hátrafelé, aki közben vagy megharapta a horvátot, vagy pedig nem. A párharc azonban ezt követően folytatódott, a spanyol védő azért bevitt egy gyomrost horvát ellenfelének, akit a társak is rendesen faragtak, Ramos csúnyán lekönyökölte, de Varane és Marcelo sem maradt adós. Sokan kérdezik, hogy Milorad Mazsics játékvezető hol volt ilyenkor. 

Mint ismeretes a világbajnokság után  Luis Suárez négy hónapos eltiltást kapott a Nemzetközi Labdarúgó-szövetségtől (FIFA), miután megharapta Giorgio Chiellinit.

Őszi Ádám