2014. augusztus 10., vasárnap

Hatalmas zakót kapott a Dortmund

Komoly ellenfél, komoly vereség, avagy nagyon elverte a Liverpool a Borussia Dortmundot. A találkozón góllal debütált a vörösök új szerzeménye Lovren, a csapat pedig összességében nagyon meggyőző teljesítményt nyújtott, ellenben Klopp tanítványaival, akik keresték önmagukat. 

Liverpool - Borussia Dortmund 4-0 (2-0)
G: Sturridge (10.), Lovren (14.), Coutinho (49.), Henderson (61.) ill. -
Liverpool: Mignolet - Johnson (Enrique 63.), Skrtel, Lovren, Manquillo (Kelly 85.) - Can (Lucas 46.), Henderson (Allen 80.), Gerrard - Coutinho (Ibe 73.), Sterling, Sturridge (Lambert 76.).
Dortmund: Langerak - Kirch (Bender 46.), Schmelzer (Marian Saar 80.), Papastathopoulos (Kystock 80.), Piszczek (Großkreutz 59.) - Ginter, Jojic (Amini 77.), Mkhitaryan (Ji Dong-Eon 65.), Kehl (Hofmann 46.) - Ramos (Immobile 46.), Aubameyang (Bandowski 71.).

Rodgers gyakorlatilag kezdőcsapatát küldte a pályára, míg Klopp igen vegyes képet festett, a Borussia játékosok nem igazán találják a játék ütemét, ez pedig nem sok jót vetít a Bayern elleni szuperkupa előtt. Nem kellett sokat várni a gólra, Sturridge kapott egy remek kiugratást a 10. percben, a feladó Coutinho volt, a válogatott támadó köszönte és Langerak mellett a kapuba lőtt laposan, Négy minutummal később aztán a debütáló Dejan Lovren fejelt a hálóba Gerrard beadását követően. A Dortmund nem tudott közel kerülni Mignolet kapujához, távoli lövésekkel próbáltak operálni, ám ez nem jött be. 

A második játékrészt Coutinho góllal nyitotta a Liverpool, a brazil remekül játszott, igazi vezéregyénisége volt a csapatnak. A végeredményt a 61. percben Henderson állította be, egy gyönyörű ám több sebből vérző támadás végén. Sturridge les, majd egy a játékteret elhagyó labda, egy gyönyörű csel és egy remek centerezés! A mérkőzés ettől fogva élvezhetetlenné vált, folyamatosak voltak a cserék, nagyjából semmi említésre méltó nem történt.

A Liverpool úgy fest nagyon egyben van, a csapat nem annyira érezte meg Suarez hiányát, mint a másik oldalon a Dortmund Lewandowski távozását.

Arrow

Az utolsó négy percben fordított, s nyert a Juve

Folytatta ázsiai túráját az Öreg Hölgy, mely ezúttal az A-League Stars, avagy az ausztrál élvonalbeli labdarúgó-bajnokság All-Star csapatával mérte össze tudását. Nem volt zökkenőmentes a Juve szempontjából a mérkőzés, a regnáló olasz bajnok a végjátékban egyenlített, majd a hosszabbításban nyerte meg a meccset. A találkozó pikantériája volt, hogy Del Piero a Juve korábbi legendája helyet kapott az A-League csapatában. 

A-League Stars - Juventus 2-3 (1-0)
G: Carrusca (10.), Juric (78.) ill. Llorente (59.), Pogba (88.), S. Pepe (90+3.)
A-League Stars: Galekovic, Smith, Rose, Muscat, Berisha (Finkler 77’), Ibini (Brighitti 65’), Carrusca (Twaite 65’), Riera, North (Hersi 65’), Broich (Juric 77’), Del Piero (Williams 63’).
Juventus: Buffon (Storari 71’), Caceres, Bonucci, Ogbonna, Lichtsteiner (Pepe 80’), Pogba, Pirlo, Marchisio, Evra (Asamoah 72’), Tevez (Coman 80’), Llorente (Giovinco 86’) 

Igen erős kezdőcsapatot küldött a pályára Allegri mester, mondhatni a bajnoki kezdőcsapat, a torinóiak első számú kezdő tizenegye kapott lehetőséget a kezdőben. Ennek ellenére a házigazda szerzett vezetés a 10. percben, az Adelaide United támadója Carrusca talált a kapuba, melyre hosszú ideig nem is tudott reagálnia Juve, a helyzetek kimaradtak. Az 59. percben aztán a legutóbb mesterhármast jegyző Llorente fejjel egalizált.  A 78. percben aztán a Western Sydney Wanderers támadója, az ausztrál válogatott Tomi Juric ismételten vezetést szerzett csapatának és nagyon úgy festett, hogy a Juve ezt a emccset elveszíti, azonban a 88. minutumban jött Pogba és egalizált. A mérkőzés végén az i-re a pontot Pepe tette fel , Allegri cseréje egy lepattanó labdát vágott a jobb alsó sarokba, mellyel a torinóiak megfordították és megnyerték a meccset.

Arrow

Nagy döntés küszöbén Del Piero

Élete egyik legnehezebb döntését készül meghozni a Juventus legendája Alessandro Del Piero. A 39 esztendős klasszis szíve visszahúz Torinóba, ám japán és amerikai ajánlatai is vannak, emellett pedig gyermeke idén kezdi meg az iskolát, így stabil környezetre van szüksége! Szögre akasztott stoplis, vagy sem!? Hatalmas dilemma.  

Az olasz válogatottal világbajnoki címet nyerő támadó 19 szezonon át szolgálta szeretett klubját a Juventus együttesét, ám 2012-ben nem hosszabbítottak szerződést a felek, így megannyi cím, szép emlék 651 tétmérkőzés és 270 gól után Del Piero elhagyta Torinót. Klubhűségét mi sem jelzi jobban, minthogy a 2006-os bundabotrány és a kizárás után a másodosztályban is a csapattal maradt és oroszlánrészt vállalt a feljutásban. Az utóbbi két szezont Ausztráliában töltötte a Sydney FC-nél, ahol gólkirály lett, szerződése azonban lejárt, ezt pedig nem kívánta meghosszabbítani, ugyanis szíve visszahúzza őt Torinóba. Igen ám, de elmondása szerint ha visszatér, akkor fel kell, hogy hagyjon az aktív labdarúgással és célja hogy, az Öreg Hölgyet segítse, valamilyen posztot betöltve. Emellett azonban az MLS-ből és japánból is keresik, ami megnehezíti döntését. Szögre a stoplist, vagy sem!? 

Del Piero kiemelte, hogy gyermeke idén megy iskolába, ez pedig döntően befolyásolhatja döntését, ugyanis egy kisiskolásnak stabil környezetre van szüksége. Emellett azt is elmondta a 39 éves klasszis, hogy döntését rövid időn belül meghozza. Kíváncsian várjuk...

Arrow

A Real Madrid korábbi trénere így vélekedik Bale-ről

A fiatal futball fanatikusok számára bizonyára ismeretlenül cseng John Toshack neve, azonban akik hosszú évtizedek óta követik a labdarúgást, számukra egy jól csengő walesi név, egy kiváló labdarúgó és szakember arca ötlik fel. A Real Madriddal korábban bajnoki címet nyerő szakember ezúttal honfitársáról Bale-ről alkotott véleményt. 

"Most őszintén, kinek lenne bármilyen kétsége Gareth felől? Korábban már mondtam, hogy türelmesen ki kell várni, de meg fog látszódni, hogy a Real Madrid jó döntést hozott, mikor leigazolta őt. Az előző szezon végén a legjobb Bale-t láthattuk a pályán. Nem volt előszezonja, és az egész átigazolási mizéria zavaró lehetett számára. Az azt megelőző szezonban ugyan ez történt Modriccsal is" - mondta a 65 esztendős walesi szakember John Toshack, aki két ízben is irányította a királyiakat.

Mint ismeretes Bale tavaly a téli átigazolási időszakban érkezett Madridba hatalmas huzavonát követően. A walesi villámléptűért, aki azóta a BBC meghatározó tagja lett 94 millió eurót fizetett a Real Madrid. Az idő múlása, fél szezon, 44 mérkőzés 22 gól és 19 gólpassz a királyiakat igazolja, nem volt rossz vétel Bale.

Ami John Tashack urat illeti, vele is ismerkedjünk meg kicsit, hátha vannak akiket érdekel karrierje. Játékosként a Cardiff City emblematikus figurája volt hazájában, 162 mérkőzésen 74 gólt jegyzett, majd leigazolta a Liverpool, ahol hatalmas sikereket ért el, 246 mérkőzésen 96 gólt szerzett, majd Wales másik nagyágyújánál a Swansea City-nél fejezte be karrierjét. A Walesi nemzeti csapatban 40-szer szerepelt.

Ami edzői pályafutását illeti, a Swansea volt az első állomás, ahol játékosként és edzőként is ténykedett, s három kupát nyert a csapattal. Ezt követte a portugál Sporting, majd hamar spanyol honban találta magát, a Real Sociedad élén. A csapattal kupát nyert, majd kinevezték a Real Madrid élére, ahol rögtön bajnoki címet ünnepelhetett, majd ismét Sociedad következett. Irányította hazája válogatottját, a Deportivot, a Besiktast és visszatért a Real Madrid, illetve a Sociedad kispadjára is harmadszor. Saint-Etienne, Real Murcia, katalán válogatott. igazán hosszú időt a walesi csapat nemzeti kispadján mért, 2004 és 2010 között irányította a válogatottat. Jelenleg munkanélküli.

Arrow