2013. november 15., péntek

Dél-Korea vb résztvevő európai gárdát vert

Szöulban csapott össze két vb-induló válogatott Dél-Korea és Svájc személyében. 

A találkozó korai szakaszában vezetést szerzett az európai csapat, Kim hálóját a Fulham támadó középpályása Pajtim Kasami rezgette meg. Az első játékrész nem hozott több gólt, csak helyzeteket. A második félidőben aztán fordult a kocka, előbb Hong Jeong-Ho a Bundesligában szereplő Augsburg középső védője talált a kapuba, majd a rendes játékidő vége előtt öt perccel Bogdán Ádám csapattársa Lee Chung-Yong állította be a 2-1-es végeredményt.

A svájciaknak ezzel megszakadt egy nagy sorozatuk, a csapat 14 meccs óta volt veretlen, legutóbb 2012 augusztusában szenvedett vereséget a csapat, akkor Románia bizonyult jobbnak szintén egy felkészülési mérkőzés alkalmával. 

Dél-Korea - Svájc 2-1 (0-1)
G: Hong Jeong-Ho (56.), Lee Chung-Yong (85.) ill. Kasami (7.)

Őszi Ádám

Torghelle mától szabadúszó, jöhet a csapatkeresés

A Videoton labdarúgócsapata a klub hivatalos honlapján jelentette be, hogy közös megegyezéssel szerződést bontottak Torghelle Sándorral. 

Az indok egyszerű, a játékos több játéklehetőségre vágyik, a klub pedig hozzájárult ahhoz, hogy felvontság a még fél esztendőig szóló megállapodást. Torghelle így kereshet magának új csapatot és játszhat, míg a székesfehérvári klubnak nem kell fizetnie igen csak vasokosnak mondható bérét.

Jose Gomez a székesfehérvári csapat trénere a következő képen nyilatkozott - "Torghelle Sándor személyében egy nagyszerű mentalitású, igazi harcos labdarúgót ismertem meg. Jelenleg azonban több támadónk is megelőzi őt a csapatba kerülésért folytatott küzdelemben. Mivel Sándor már nem tartozik a fiatal játékosok közé, megértem, hogy több játéklehetőségre vágyik, és úgy vélem, könnyen fog magának olyan csapatot találni, ahol jóval több játéklehetőséghez jut majd. A továbbiakra sok sikert kívánok a pályafutásához" -jelentek meg a sorok a Videoton honlapján.

Az ügyben megszólalt a támadó is, aki a következőt mondta - "Úgy érzem, mindenképpen lehet még néhány jó idényem a fociban. A Vidinél azonban az utóbbi időben egyre távolabb kerültem a kezdőcsapattól. Vannak ajánlataim más kluboktól, és biztos vagyok benne, hogy hamarosan hasznára tudok lenni valamelyik együttesnek."

A korábbi magyar válogatott labdarúgó még 2012 januárjában szerződött Székesfehérvárra, ahol minden sorozatot egybevéve 67 mérkőzésen csupán 12 alkalommal talált az ellenfelek kapujába. Az idei szezonban összesen nem kapott egy mérkőzésnyi időt edzőjétől, ez vezetett a szerződésbontáshoz.

Kezdődhet tehát a találgatás, hogy vajon hol folytatja Torghelle? Viszzatér-e korábbi klubjai egyikéhez, nevezetesen a z MTK vagy a Honvéd csapatához, vagy esetleg új klubnál nyit új fejezetet az életében.

Őszi Ádám

Klasszis csatár érkezhet a katalánokhoz - Messi keze a transzfer mögött

Nem múlik el átigazolási időszak anélkül, hogy Sergio Agüero nevét ne boronálná össze a nemzetközi sajtó valamely sztárklubbal, legyen az tél vagy nyár. A találgatások már most elkezdődtek, a piacnyitás azonban még jócskán odébb van. Az ügy viszont most más lehet mint az eddigiek... 

A hírek szerint Lionel Messi az FC Barcelona sérült klasszisa azon lobbizik a katalán klub vezetőinél, hogy válogatott csapattársával együtt rúghassa a bőrt nap mint nap, ugyanis a nemzeti csapatban rendkívül jól megértik egymást a pályán, ezt pedig klubszinten is lehetne kamatoztatni.

Az ügy azonban nem olyan egyszerű, ugyanis ezzel a Real Madrid levesébe köphetnek bele a katalánok. A királyi gárdánál nyáron is képben volt az argentin klasszis, és azóta is felhánytorgatta szerződtetését a nemzetközi sajtó, ugyanis Benzema sokszor kerül a szurkolók össztüzébe, mondván teljesitménye nem éri el a kívánt szintet.

A másik bökkenő a Manchester City lehet, mely aligha szeretne megvállni egyik legjobb labdarúgójától és mint tudjuk, a manchesteri klubnál a pénz nem számít! Agüero szerződése 2017-ig szól a "Polgárokhoz", míg becsült piaci értéke 40 millió euró, ezen adatok összevetését követően pedig láthatjuk, nem lenne olcsó üzlet az argentin megszerzése.

Sergio az idei szezonban remekül muzsikál, 14 mérkőzésen 13 gólt szerzett és 9 gólpasszt adott a társaknak. Több mint lenyűgöző teljesítmény!

Őszi Ádám

Erődemonstráció! - nívós vb résztvevőt vert Kolumbia

Komoly erődemonstrációt tartott a Falcao vezette kolumbiai válogatott, mely egy rendkívül hosszú sorozatot tört meg azzal, hogy hazai közönsége előtt verte meg a belga válogatottat, melyre immáron három éve nem volt példa. 

Mindkét együttes jegyet váltott Brazíliába, ami pedig az erőviszonyokat illeti, többen titkos esélyesként aposztrofálták egyik, illetve másik csapatot. A kolumbiai válogatott nagyon egyben van, Falcao, Rodriguez és Cuardado pedig igen jó támadó szekciót alkot, de hátrébb sincsenek gondok. A belgák most vannak összeérőben, sok a fiatal, de nagyon tehetséges labdarúgók, akik remek klubokban játszanak és vezéregyéniségeik csapataiknak. A fiatal bohém tehetséget pedig kordában tartja pár rutinos, megfontolt labdarúgó. Hosszan sorolhatnánk a neveket, de elég ha megemlítjük, kik szorultak ezen a napon is a kispadra: Courtois, Dembele, Lukaku, Mertens, Mirallas és például Vossen.

Belgium - Kolumbia 0-2 (0-0)
G: - ill. Falcao (51.), Ibarbo (67.)

Ami a mérkőzést illeti, Brüsszelben fantasztikus hangulat fogadta a csapatokat, az első játékrész azonban nem hozott találatot. A második félidő elején Falcao hallgattatta el a hazai publikumot, miután remek kiugratást kapott. Meunier a jobb oldali védő csúnyán beragadt, így szó sem lehetett lesről. A Monaco csatára elvitte a labdát a kapus mellett és az üres kapuba gurított. Hiába való volt minden hazai próbálkozás, ez az este nem róluk, hanem vendégükről szólt, akik a 67. percben kettőre növelték az előnyüket. Egy bal oldali pontrúgást követően egy visszafejelt  labdát tett át egyik lábáról a másikra Ibarbo, majd pedig lőtt elemi erővel a kapus szeme közé tizenkét méterről. Az eredmény a továbbiakban nem változott, ezzel pedig megszakadt a 2010. szeptember 3. óta tartó hazai veretlenségi sorozata a belgáknak. Ki tudja, lehet pont a vb-n vehetnek majd revánsot. 

A fekete kontinensen is játszottak egy rangadót csütörtökön, ahol is Egyiptom két góllal jobbnak bizonyult Zambia ellen.

Egyiptom–Zambia 2–0 (2-0)
G: Zaki (8.), Rabia (23.) ill. -

Őszi Ádám