2014. február 15., szombat

FA-kupa: A Manchester City visszavágott, avagy kiesett a Chelsea

Visszavágott két héttel korábbi bajnoki vereségéért a Manchester City, mely az FA-kupa ötödik fordulójának szombati játéknapján a Chelsea csapatát fogadta. A Mourinho trenírozta londoni kékek roppant mód indiszponáltan játszottak, rossz napot fogtak ki, míg a hazaiakat előbb Jovetic, majd a második játékrészben a csereként pályára lépő Nasri repítette a legjobb nyolc közé. Kiemelendő statisztika a mérkőzéssel kapcsolatban, hogy a "Special One" csapata még kaput sem talált a kilencven perc során!  

Manchester City - Chelsea 2-0 (1-0)
G: Jovetic (16.), Nasri (67.) ill. -

Sunderland - Southampton 1-0 (0-0)
G: Gardner (50.) ill. -
Lassan de biztosan igazi kupamenőnek mondhatja magát a Sunderland, mely azt követően, hogy a Ligakupában a döntőig menetelt, immáron az FA-kupában is a legjobb nyolcban van, miután Gardner góljának köszönhetően búcsúztatta a Southamton legjobbjait. 

Cardiff City - Wigan (II.) 1-2 (1-2)
G: Campbell (27.) ill. McCann (18.), Watson (40.)
Továbbra is talpon van a tavalyi győztes és egyben címvédő gárda a Wigan, mely McCann és Watson góljainak köszönhetően hazai publikuma előtt búcsúztatta a Cardiff City csapatát.

Az időjárási viszonyok végett elhalasztották a  Sheffield Wednesday és a Charlton mérkőzését.

Őszi Ádám

Felélbredt téli álmából, s hármat vágott az Atletico

Sorozatban három elszenvedett vereség és rúgott gól nélküli meccseket követően a Valladolid elleni hazai bajnokin feléledt téli álmából az Atletico Madrid, mely ha ideiglenesen is de ismételten az élre állt a spanyol labdarúgó-bajnokságban. 

Atletico Madrid - Valladolid 3-0 (2-0)
G: Garcia (3.), Diego Costa (4.), Godin (74.) ill. -

Szó szerint igazi hengerrel kezdte a mérkőzést a hazai csapat, mely a negyedik percben már két gólos előnyre tett szert. A 3. percben Gabi beadását követően Garcia lőtte a labdát Mario kapujába, majd mielőtt eszmélni tudtak volna a Valladolid játékosai már jött is a második találat. Ezúttal Garcia indította remekül Diego Costát, aki bár a kapu közepébe lőtt, a kapuvédő így sem tudott hárítani. Aki esetleges kiütésre számított volna, annak szarvát a csapatok gyorsan letörték, mert konkrétan ezt követően mezőnyjáték lett úrrá a "sztyeppén". A félidőt jelző bírói síp úgy harsant fel, hogy a két gólon kívül egyik fél sem talált kaput.

 A második játékrészben aztán ismételten magához tért a hazai csapat, vagy fogalmazzunk úgy, hogy igyekezett ötbbet tenni a harmadik gólért. Előbb Guerra, majd Mario Suarez előtt adódott lehetőség, de a protonok és neutronok a hálóban kikötni kívánó labda ellen voltak. A 74. percben aztán sem a kémia sem pedig a fizika nem szabott gátat, Godin fejese a hálóban akadt el, mely nem jelentett mást, mint egy újabb találatot. Az Almeria elleni bajnoki vereség és a Real Madrid elleni oda-visszavágós kupakudarc után tehát jött az újabb "Matracos" siker, míg a Valladolid továbbra is hátulról bronzérmes. 

Pénteken játszották:
Elche - Osasuna 0-0

Őszi Ádám

Balotelli 30 méteres bombagólja Milan győzelmet ért

Az olasz labdarúgó-bajnokság (Serie A) 24. fordulójának péntek esti nyitómérkőzését Milánóban rendezték, ahol a Seedorf trenírozta piros-feketék fogadták a Bologna csapatát. A három bajnoki pont sorsáról Mario Balotelli döntött egy  kései bombagóllal. 

AC Milan - Bologna 1-0 (0-0)
G: Balotelli (86.) ill., -

Lendületesen és gólra törően kezdte a mérkőzést a hazai csapat és bizony Montolivo, majd pedig Honda is gólt ünnepelhetett volna, amennyiben Curci nem jár túl az eszükön. A 13. percben aztán Montolivo szabadrúgását védte Curci, akiről a labda azonban kipattant Balotelli elé, ám a válogatott csatár nem tudott élni a lehetőséggel. Tíz perccel később Rene Krhin fejelhetett meglehetősen szabadon, ám Abbiati bravúrt bemutatta mentette meg kapuját a góltól. A félidő végére fordulva mindkét fél megszerezhette volna a vezetés, ám előbb Cristaldo, majd pedig Montolivo hibázott, vagy fogalmazhatunk úgy is, hogy tették dolgukat a kapusok.

A második játékrészben némileg visszafogott és unalmas mezőnyjátékkal indult, míg nem fél órával a vége előtt kisebb fajta tűzijáték alakult ki a hazai kapu előtt. Előbb Garics beadását követően Cristaldo tévedett pár centit, majd  Lazaros Christodoulopoulostávoli bombájánál kellett bravúrt bemutatnia Abbiatinak. A 75. percben Pazzini és Kaká játszott össze, ám utóbbi számára nem sikerült a befejezés, a játékszer elakadt a kapu előtt tátongó tumultusban. Négy perccel a vége előtt aztán a semmiből jött Balotelli lövése mintegy 30 méterről, a labda pedig mint amit zsinóron húznak csapódott a kapu jobb felső sarkába. Hatalmas bombagól, mely három pontot jelentett a milánói csapat számára. Az olasz fenegyerek meglehetősen visszafogott gólörömöt mutatott be, már ha az arcára kiülő világbánatot annak lehet nevezni. Jöhetnek az újabb találgatások...

Őszi Ádám