2015. május 15., péntek

Rájátszás és 17 gól az USA-ban! - exkluzív Sallói Dániellel

Salló István a minap UEFA pro licenc diplomát szerzett, melyre nagyon büszke lehet, ám valószínűleg sokkalta büszkébb fia Sallói Dániel tengerentúli teljesítményére. Az ifjú labdarúgó a Sporting Kansas City akadémiáján pallérozódik, s ontja a gólokat. Dani a FociClub.hu-nak elmondta, hogy a csapat túlszárnyalta az elvárásokat, s készülhet az országos rájátszásra, melyet már nagyon várnak.



- Legutóbbi beszélgetésünk során számos témát érintettünk, rengeteg mindent megtudhattak rólad, s eddigi karrieredről az olvasók. Akkor adtál nekem egy linket, melyen a mai napig követem szereplésedet, s csapatod menetelését. Az összkép mondhatni fantasztikus, remek formában van a csapat és ez rólad is elmondható, a minap egy mesterhármas tetszelgett a neved mellett! Három hónapja 11 meccs és 6 gól, most 23 találkozó és 17 találat tetszeleg a neved mellett. Mesélj egy kicsit, mi történt az elmúlt három hónapban!?

- Januárban komoly vereséget szenvedtünk a Houston Dynamo ellen. Két meccset játszottunk és mindkettőt csúnyán elveszítettük. A találkozók után alapos fejmosást kaptunk és mindenki változtatott. Bizonyítani akartuk az edzőknek, szülőknek és főleg magunknak, hogy mi ennél sokkal jobbak vagyunk. Urbányi István megmozgatta a csapatot, átszervezte a felállást, próbálta kiküszöbölni a hibáinkat. Ez jól sikerült hiszen azóta nem kaptunk ki. Ennél még jobb, hogy olyan jó szezont futottunk, hogy rájátszás lesz belőle. Nagyon izgatott a csapat hiszen június végén Indianapolisba utazunk, hogy az ország legjobb csapatai ellen játszhassunk. Idén én is ráéreztem a góllövésre, nagyon jól használom ki a helyzeteimet, de emellett a rúgótechnikámon is sokat fejlesztettem. Fizikálisabb lettem, ami segít a támadó pozícióban. Tele vagyunk önbizalommal és motivációval, hogy minél jobbak legyünk.

- Csapatod a Sporting Kansas City a középső konferenciában szerepel. Hány konferenciából tevődik a bajnokság?

- Három nagy konferencia van az országban: keleti, középső és nyugati. Ezekben a konferenciákban kisebb divíziók vannak. Összesen 7 bajnokság van az országban és ezért van rájátszás év végén, hogy a legjobbak találkozhassanak. A mi divíziónkban 13 csapat van ebből 9 texasi csapat, 3 coloradói és a mi csapatuk Kansas City, Missouriből. Nagyon sokat utazunk, aminek én nagyon örülök, hiszen több helyet láthatok Amerikában. Jövőhéten például Colorádóba utazunk.


- Ha jól láttam sűrű a májusi program, három meccset már lejátszottatok, s három vár még rátok, aztán zárul az alapszakasz. Említetted a rájátszást, az országos döntőt. Mik a kilátások, mi a reális cél? 

- Úgy gondolom, hogy így is túllőttünk az elvárásainkon, hiszen senki nem várta az őszi szezon után, hogy ebből rájátszás lesz. Ennek ellenére a csapat nagyon pozitív és szerintem mégtöbb van bennünk. Olyan mint a Bajnokok Ligája, 32 rájátszási pozíció van az országban amiből csoportokat sorsolnak. A legjobb kettő továbjut majd onnan újabb sorsolás és oda-visszavágós meccseket játszunk. Az elődöntők és a döntő Los Angelesben lesz.

- Tudod-e már, hogy mi lesz jövőre, hogyan folytatódik a karriered? 

-  Otthon fogok játszani egy évet biztosan és utána visszajönnék Amerikába és az egyetemi bajnokságban játszanék. Onnan pedig az MLS lenne a cél. Még nem tudom, hol fogok, majd Magyarországon játszani. Vannak ötletek de még nincs konkrétum.

- NB I-es felnőtt csapatról beszélünk?

- Igen, az elsődleges cél, hogy egy NB I-es felnőtt csapatot találjak.

Őszi Ádám

Kifoszthatják az Atletico Madridot

A Daily Star legfrissebb információi szerint Jose Mourinho két Atletico Madrid játékost is Londonba csábítana, melynek következtében tele lehet a Matracosok kasszája, ám a csapat ordas gyengülést szenvedhet, pótlásuk pedig borzasztó nehéz lehet. 

A szóban forgó két játékos Antonie Griezmann és Koke. A két labdarúgó piac ára 35 és 50 millió euró, ám mindkettejüknek hosszútávú, 2020-ig és 2019-ig szóló szerződése van a még regnáló spanyol bajnokkal. Ám tudjuk, hogy ez semmit nem jelent, a pénz nagy úr...!

A hírek szerint Abramovic a Chelsea tulajdonosa engedélyezheti, illetve finanszírozhatja a duó szerződtetését, mely 100 millió fontjába, körülbelül 140 millió eurójába kerülhet. 

Mindkét labdarúgó kiváló szezont fut, sejteni lehetett, hogy nagy lesz irántuk az érdeklődés. Diego Simeone a Matracosok trénere nincsen egyszerű helyzetben, könnyen lehet, hogy a nyáron új csapatot kell építenie. Az anyagiak meglesznek, ám mint tudjuk, a pénz nem minden, összeszokottságot nem lehet vásárolni...! 

Mourinho részéről nem új keletű az Atletico Madrid játékosok iránti "rajongás", tavaly Diego Costa és Filipe Luís is áttette Madridból székhelyét Londonba a Stamfordra.

Őszi Ádám

Harry Kane 58 millió euróért válthat klubot! - sajtóhír

Komoly összeget költhet el Van Gaal a Manchester United vezetőedzője, Memhis Depay mellett Harry Kane lehet a nagy nyári szerzemény. A csatársor tehát kicserélődhet, de vajon mi lesz Van Persie és Falcao sorsa!? 

Az a bizonyos összeg 150 millió font, ebből pedig rendesen lehet erősíteni. A Daily Maili pedig arról ír, hogy az első számú kiszemelt a Tottenham ásza Kane lehet, akinek átigazolására nagyon komoly összeget fordíthat a manchesteri klub. 

Kane idén robbant be a köztudatba, 20 góljával sokáig eséllyel pályázott a Premier League gólkirályi címére, ám Agüero remek hajrájával nem tudta felvenni a versenyt. Nem csupán a United lehet a kérő, ám a Vörös ördögök ajánlatánál aligha lesz jobb.

Van Perise és Falcao jövője még nagy kérdőjel, ám valószínűleg mindketten elhagyják az Old Traffordot, ahol fiatal támadótrió állhat össze, Rooney pedig mögöttük segédkezhet a továbbiakban. 

Depay mellé tehát Kane érkezhet, a harmadik láncszem pedig a kieső Burnley 22 esztendős támadója Danny Ings lehet. Az ifjú gólfelelős 10 bajnoki találatnál tart teljesítményével pedig felhívta magára a figyelmet.

Idő közben Paul Scholes a Vörös Ördögök legendája úgy nyilatkozott, jövőre sem lesz reális cél Van Gaal csapata számára a bajnoki cím, a Chelsea kifog emelkedni a mezőnyből, nagyon jó a csapat, s nyáron 2-3 nagy erősítés várható a Stamford Bridgen, míg az Arsenal fejlődése szemmel látható, így a Bajnokok Ligája indulást kell kitűzni majd reális célul.

Őszi Ádám