2012. december 23., vasárnap

Ferguson kiakadt a Van Persie-t ért szabálytalanság miatt, íme a tréner dühös nyilatkozata

Elképesztő szabálytalanság történt a Swansea-Manchester United mérkőzésen. Az 1-1-es végeredményt hozó mérkőzést követően Sir Alex Ferguson nem is az eredménnyel foglalkozott, hanem a játékosát Van Persie-t sújtó súlyos szabálytalansággal. A felvételeket megtekintve, az eset tudatosan történt és bőben a sípszó után, így Ferguson felháborodása teljesen jogos. 

"Ami a van Persie elleni szabálytalanságot illeti, tisztán látszott, hogy akár meg is ölhették volna. Az FA-nak körültekintően meg kell vizsgálnia az esetet. Hosszú eltiltást kell kapnia. Ez volt évek óta az egyik legveszélyesebb megmozdulás, amit futballpályán láttam. Teljesen tudatos volt. Sípszó után történt, állt a játék, erre a játékvezető orra előtt csinál ilyet. Meg is ölhette volna. Szégyenteljes megmozdulás volt, hosszú eltiltást érdemel." - nyilatkozta a Vörös Ördögök vezetőezője

Tény, hogy az esetet követően Van Persie kakaskodott, de a játékvezetőnek mérlegelnie kellett volna, a szabálytalanságot elkövető Ashley Williamst pedig a zuhanyzóba küldeni. Nézzen mindenki magába, ha ilyen történik, hagyod magad, higgadt tudsz maradni? Szerintem nem igazán...

Kíváncsian várjuk az FA vizsgálatának eredményét! Ti milyen döntést hoznátok?

Őszi Ádám

Nagy fordulat, még is marad és hosszabbít a Barca kapusa

Hosszú ideje téma Pinto szerződéshosszabbítása a katalán klubnál, a hírek már arról számoltak be, a hálóőr szezon végén távozik az együttestől. A sajtó már a lehetséges utódokat is kiszemelte. Nos, jött a fordulat, Pinto úgy döntött, 2013-ban lejáró szerződését további egy esztendővel 2014-ig meghosszabbítja. 

Ez azt jelenti, hogy a 37 esztendős hálóőr még további másfél szezonon keresztül a Barca hálóőre lesz. Igaz második számú hálóőr és a bajnokságban alig-alig jutott szóhoz, viszont 2008/2009-es érkezése óta minden egyes Király-Kupa találkozón ő védte a katalánok hálóját és két alkalommal sikerült is elhódítani azt. 

Ezzel a találgatások lezárulnak, januárban nem fog hálóőrt igazolni a Barca. A szóbeli megállapodás megtörtént, sikerült nevezőre jutni minden részletkérdésben. Rövid időn belül a szerződé aláírása is megtörténik majd.

Őszi Ádám

Mourinho: "Adán momentán jobb, mint Iker! - Nem fontolgatom a távozást, és nem aggódom a munkám miatt."

Tegnap este rendkívüli dolog történt, a Real Madrid kapuját nem Iker Casills védte, hanem Adán a csapat második számú kapusa. A kérdés, hogy ki is a második számú kapus jelen pillanatban? A Speial One szerint, Adán jelenleg jobb mint Iker, ezt az újságíróknak is lenyilatkozta a 3-2-es Málagai vereséget követően. A portugál megelőzte a lemondásáról szóló híreket, közölte, hogy nem aggódik állását illetően és a távozását sem fontolgatja. 

"Ez egy szakmai döntés, az edző döntése" - kezdte Mourinho, majd pedig így folytatta - "Az edző az, aki elemzi a helyzetet, s aki kiválasztja a csapatát. Ez egy tisztán szakmai döntés. Beleláthatsz olyan történeteket, amilyeneket akarsz, de semmi több nincs ennél. Az én véleményem számít és nem másoké. A véleményem szerint Adán jobb momentán, mint Iker."

Ezt követően rövidre zárta állását illető kérdést - "Nem fontolgatom a távozást, és nem aggódom a munkám miatt."

Majd pedig így fejezte be nyilatkozatát - "A téli szünet pont jókor jön. A játékosok búsak és nincsen energiájuk. Kikapni mindig fájdalmas, különösen ha nem adsz ki 100 százalékot, de most mindent kiadtunk. Ahogyan a játékosaimnak is mondtam a meccs után: szomorkodhatnak a vereség miatt, de joguk van a pihenésre, mert mindent megtettek."

Őszi Ádám

Vilanova otthon karácsonyozhat a családdal, a Barca mestere tegnap elhagyhatta a kórházat

Két nappal az operációt követően már el is hagyatta a kórházat Tito Vilanova az FC Barcelona vezetőedzője. A trénernél szerdán találtak kiújuló daganatot és a műtét nem tűrt halasztást, csütörtökön már el is távolították a rosszindulatú tumort.  

A beavatkozás jól sikerült, egy napot az intenzíven kellett töltenie Vilanovának, majd további egy napra megfigyelésre bent tartották. Tegnap úg döntöttek az orvosok, hogy a tréner hazatérhet, otthon folytathatja a pihenést és a felépülést családjával.

Azt, hogy mennyi ideig kell távol maradnia csapatától a trénernek még nem tudni, de számára most nem is ez a lényeg, hanem a felépülés. Feladatkörét addig segítője Jordi Roura veszi át.

Őszi Ádám

Casillas padozott, a Real ismét kikapott, viharfelhők és 16 pont hátrány

Már a forduló rangadóját megelőzően is 13 pont volt a Real Madrid hátránya az ősi rivális Barcelona csapatával szemben, így csak a győzelem lett volna az elfogadható a "Special One" legénységének. A találkozó rendkívül érdekesen kezdődött és és úgy is fejeződött be. 

Tán hét közepére kell visszatekintenünk, mikor is az UEFA a Málaga csapatát egy esztendőre eltiltotta a nemzetközi porondon való szerepléstől, így akárhol végez a csapat, jövőre nincs indulás. Sokan azt mondták, a csapat szétesik, nincs miért küzdeni és a Real majd átgázol most rajtuk. Nem így lett!

A mérkőzést megelőző összeállításokban egy óriási meglepetés szerepelt, Mourinho leültette a padra Casillast, a Királyi Gárda "kirobbanthatatlan" hálóőrét. Azt, hogy ennek szakmai oka van, vagy igazak a pletykák és mester és játékosa összeveszett a mai napig nem lehet tudni, csak találgatni. Tény ami tény, emberemlékezet óta nem igazán történt ilyen, hogy a spanyol válogatott kapus a bajnokságban padozzon.

A találkozón a Málaga szerezte meg a vezetést, holott például Cristiano Ronaldo ordító ziccert is rontott a túloldalon, illetve szabadrúgásból is majdnem betalált, ám a Málaga hálóőre remek bravúrt mutatott be. A vezető találat a második félidő elején Isco nevéhez fűződik. A 65. percben csupán egy csere történt, de mint később megtudtuk remek csere, Saviola helyére Santa Cruz érkezett. Egy perccel később viszont egy kapu előtti kavarodást követően feléledtek a madridi remények, Sanchez sarkáról pattant a labda a saját kapujába (1-1). Nem maradt el a válasz, egy remek támadást követően a csereként beállt Santa Cruz köszönt be Adan hálójába, ismét a hazaiaknál volt az előny, a 73. percben (2-1). Ha már lúd legyen kövér, három perccel később ismét Santa Cruz villant, ez ám a nyerő csere (3-1) !

Mourinho cseréi támadóvá tették a Realt, az utolsó percek nagy nyomást hoztak, Benzema a 82. percben szépíteni is tudott, ám ezt követően nem igazán sikerült veszélyes helyzetet kialakítani, maradt a 3-2-es végeredmény, hazai siker. Ezzel a Málaga kettő pontra megközelítette a Real Madrid együttesét, míg a Barca győzelmének köszönhetően immáron 16 ponttal vezeti a ligát a királyiak előtt.

Ez este feledhetetlen képeket adott mindenki számára, Casillas grimaszai és reakciói sokáig az emlékezetben maradnak.


Málaga - Real Madrid 3-2
Gólszerzők: Isco (49.), Santa Cruz (73. 76.) ill. Sánchez (66. öngól), Benzema (82.)


Őszi Ádám