2013. augusztus 11., vasárnap

Az Everton nyerte az angol-spanyol csatát

Kora délután egy igazi hamisítatlan Premier League vs La Liga párharcot rendeztek. A két liga két középcsapata, az Everton és a Betis csapott össze egymással. 

Az első találatra a 36. percig kellett várniuk a hazai szurkolóknak, ekkor ugyanis Jelavic köszönt a kapuba egy középre gurított labdát követően közelről pofozta a játékszert a hálóba. A 61. perc Andersen számára biztosan sokáig emlékezetes marad, a hálóőr ugyanis nemes egyszerűséggel a kapuba ejtett, tolt egy ártatlannak tűnő beadást. A végjátékban még egyenlíteni tudott a spanyol gárda, a hosszabbítás harmadik percében egy igazi hamisítatlan flipperezést követően Rodriguez elé került a labda aki köszönte a lehetőséget és szépített.

Everton - Betis 2-1 (1-0)
G: Jelavic (36.), Andersen (61.-öngól) ill- Rodriguez (90+3.)

Ami a két klub felkészülési képét illeti, az Everton eddig 7 meccset játszott, a mérleg pedig 3 győzelem, 1 döntetlen és 3 vereség. Kiemelendő, hogy azonban olyan csapatoktól kaptak ki, mint a Valencia és a Real Madrid. Emellett pedig sikerült döntetlent játszaniuk a Juvéval, ahol büntetőpárbajban felül is múlták ellenfelüket.

Ami a Betis együttesét illeti, a sevillai egylet már 9 meccsen van túl, a mérleg pedig 4 győzelem 3 döntetlen és 2 vereség. Az Everton volt a hatodik angol ellenfél, rajtuk kívül a Hull City tudta legyőzni őket 3-0-ra. Van hova fejődni azért a szezonkezdetig...

Őszi Ádám

Egy perccel a vége előtt esett a Chelsea győztes gólja a Roma ellen

Magyar idő szerint vasárnap 02:00-kor indult útjára a labda a Chelsea- AS Roma mérkőzésen, melyet mint az időpontból kitalálhatták nem Európában rendeztek, hanem a tengerentúlon.  

Az olasz csapat jól játszott és a vezetést is sikerült megszerezniük egy óriási bakit követően, ugyanis a hazagurított labdát a londoniak hálóőre nem tudta lekezelni, a játékszer pedig a kapufának gurult. Érkező azonban volt Lamela személyében, aki a kapuba pofozta a labdát ezzel megszerezve csapatának a vezetést igen mókás körülmények közt. A 61. minutumban igencsak fellazult az olaszok védelme és egy remekül végigvitt lendületes támadás végén Lampard bombázott a hálóba 18 méterről. A végére maradt a slusszpoén, mely Lukaku, vagyis mondhatni fél tucat játékos lábában volt, hiszen a találat a 89. percben igen furcsa körülmények közt született, a flipper ehhez képest gyerekjáték...

Chelsea - AS Roma 2-1 (0-1)
G: Lampard (61.), Lukaku (89.) ill. Lamela (23.)

Ami a Chelsea és Mourinho újonnan egybefonódását illeti igen jól haladnak a dolgok, de csettintésre nem lehet csodát tenni, így még nem tökéletes a londoniak játéka, de a portugál azon van, hogy ezen változtassanak. Nyolc felkészülési meccset vívott eddig a Chelsea, ezeken pedig a mérleg 7 győzelem és 1 vereség, ám az a vereség Mourinho Real Madridja ellen csúszott be. hiába, jó munkát hagyott maga mögött a portugál tréner, ahogy azt már megszokhattuk tőle.

A Chelsea eddigi meccsei:
Chelsea - Roma 2-1
Real Madrid - Chelsea 3-1
AC Milan - Chelsea 0-2
Chelsea - Inter 2-0
Indonézia XI - Chelsea 1-8
Malaysia XI - Chelsea 1-4
Thailand Stars - Chelsea 0-1

Őszi Ádám

Török Szuperkupa: Drogba zsenialitása döntött a túlórában

Ha azt mondjuk Galatasaray-Fenerbahce, mindenkinek egy fantasztikus, ámde félelmetes párharc jut az eszébe. A két klub fanatikusai ugyanis pokoli hangulatot tudnak teremteni, nem volt ez másként a vasárnap esti Török Szuperkupa meccsen sem, melyet túlórában a Galata hódított el. 

Elképesztő vehemenciával estek egymásnak a csapatok, a lelátóról a "vérszag" a játékosokat is elérte és bizony nem kímélték egymást a felek, na de ami a lények, hogy a hangsúly a labdarúgáson, nem pedig a ki tud nagyobbat rúgni a lábába játékon maradt. 

Mind az első, mind pedig a második játékrész gól nélküli döntetlent hozott. Ez viszont nem azt jelenti, hogy egy rossz meccset láthatott volna a népes publikum, hanem a kapusokat dicséri, hiszen számtalanszor kellett döntő szituációban játékba avatkozniuk. A mérkőzés egyik ha nem a legnagyobb fordulópontja Alves kiállítása volt, a Fener első védője a 63. percben megkapta második sárga kártyáját, ezzel pedig idő előtt zuhanyozni kényszerült.

Nem született tehát döntés a rendes játékidőben így jöhetett a hosszabbítás, melyben valaki hőssé lett. Ki más lenne erre alkalmas figura, mint a Galata elefántcsontparti élő legendája Didier Drogba, aki a 99. percben beköszönt Gükon kapujába, s ezzel eldöntve a kupa sorsát.

Fontos megjegyezni, hogy a meccs során a Galata elképesztő mennyiségű lövést eresztett el szám szerint 33, melyből 14 kaput talált. Ezen adatok csak dicsérik a Fener hálóőrét. A másik oldalon ez a szám szerényebb volt, mondhatni átlagos 12 próbálkozás, melyből 5 talál kaput, így Muslera volt a kevésbé foglalkoztatott portás.

Török Szuperkupa
Galatasaray - Fenerbahce 1-0 (0-0) - hosszabbítást követően
G: Drogba (99.) ill. -
Kiállítva: Alves B. (63.)

Őszi Ádám