2012. június 1., péntek

Felkészülés: Csehül jártak a csehek, a magyar válogatott győztesen távozott Prágából

Nemzetközi felkészülési mérkőzésen Prágában tudott diadalmaskodni a magyar labdarúgó válogatott. Egervári Sándor csapata a sok sérülés végett elég felforgatott hadrendben állt fel, a mérkőzés során a kapitány több újoncot is avatott.

A találkozó elején mindjárt magukhoz ragadták a kezdeményezést a hazaiak, ám Varga József buktatását követően Dudzsák Balázs talált s kapuba szabadrúgásból  a 6. percben és ezzel nálunk volt az előny 0-1. A cseheket megtréfálva Balázs nem várta meg a sorfalat és elrúgta a labdát, melybe Cech még bele tudott érni, ám hárítani nem tudott. A 16. percben betaláltak a hazaiak, viszont a bíró érvénytelenítette a találatot, mivel Juhászt lökték a gólt megelőzően. A nyomás aztán góllá érett, de hogyan? Juhász Rolandot vélte szabálytalannak a játékvezető a 26. percben és tizenegyest ítélt, melyet Kadlec berúgott. A büntetőt nagyon vitatható szituáció előzte meg, mivel mind a ketten fogták egymás mezét és Roland tisztán a labdát rúgta el ,mire Baros feldobta magát. A büntető kivédése sem sokon múlott, Bogdán eltalálta az irányt és bele is tudott érni, ám a labda besuhant alatta. Méltó ellenfelei voltunk a cseh csapatnak, mely azért lényegesen többet birtokolta a labdát, de a kapura nem voltak  veszélyesek. Az első félidő 1-1 döntetlennel zárult.

A második játékrész eleje eseménytelen játékot hozott, majd a csehek veszélyeztettek több alkalommal. A játék irányítását egészen átvették, viszont gólt nem tudtak szerezni. A 65. percben Szakály és Mészáros után Egervári Sándor harmadik újoncát avatta Gyurcsó személyében. Ezt követően is tovább támadtak Kolarék, gólszerzési lehetőségük is akadt, de Bodgán Ádám mindvégig a helyén volt. Nem tűnt úgy, hogy a házigazda vereséget szenvedhet ezen a meccsen. Viszont a debütáló  Gyurcsó betalált és ezzel beállította a végeredményt, mikor is egy kontrát követően Dzsudzsák beadását levette és éles szögből a hosszúba gurított a kapufa mellé.

Összességében az EB-re készülő cseh válogatott nem nyújtott kimagasló játékot, hiába voltak mezőnyfölényben, az meddőnek bizonyult. Ha tovább szeretnének lépni a csoportból sokkal jobb játékra lesz szüksége Milan Baroséknak, hiányzott az igazi küzdeni akarás.

Felkészülési mérkőzés Prága
Csehország - Magyarország 1-2
Gól: Kadlec(büntető), illetve Dzsudzsák, Gyurcsó

A magyar válogatott legközelebb hétfőn lép pályára Budapesten a Puskás Ferenc Stadionban, az ellenfél pedig az EB résztvevő Írország csapata lesz, akik ellenünk tartják a főpróbát. Minél többen látogassunk ki a mérkőzésre és biztassuk a nemzeti csapatot.

Szerző: Őszi Ádám

PSG: A nevek és az olajmilliók repkednek, ám a játékosok egyenlőre nem érkeznek. Az újabb kiszemelt Ibrahimovic

Az átigazolási piac legaktívabb csapata eddig pletyka szinten a PSG. A párizsiak olajmilliárdos tulajdonosa szeretné lényegesen megerősíteni a Bajnokok Ligája indulás jogát kiharcoló csapatot. Rengeteg név felmerült már a klubnál, ám megállapodás még senkivel sem született. Most végignézzük kik azok a játékosok akikre szemet vetetek eddig.
Kezdjük mindjárt a legfrissebb hírrel, miszerint a PSG illetékesei felvették a kapcsolatot az AC Milan csapatával Zlatan Ibrahimovic ügyében. A tárgyalásokat megkezdik, azt, hogy milyen eredménnyel a későbbiekben kiderül. Esetleges átigazolási összegről még nem lehetett hallani.

Ha már a Milan csapatánál tartunk jegyezzük meg, hogy korábban Ibra két csapattársának neve is felmerült Párizsban ők nem mások mint Pato illetve a Bacra álltal is kiszemelt Thiago Silva.

Még mindig Olaszország de már Nápoly, ahol Lavezzi után szaglásztak a közelmúltban.

Már pár hete húzódó téma a Real két játékosának megszerzése. A szóban forgó két focista Kaka és Higuain, ám utóbbi pont ma jelentette be közleményben, hogy jövőre is a Real  Madrid színeiben játszik. Kaka sorsáról még nem lehet tudni sok mindent.

Még mindig nem zárult be a névsor, tegnap bombahírként csapódott, hogy az olajmilliárdos tulaj nem sajnálna kifizetni Wayne Rooney szerződtetéséért akár 150 millió eurót sem a Manchester Unitednek.

Azt, hogy ezek közül a játékosok közül ki köt ki Párizsban még nem lehet tudni, ami biztos az az, hogy a PSG komolyan gondolja, hogy rendkívüli módon megerősíti a csapatát és ehhez az anyagi körülmények meg vannak teremtve. A kérdés csupán annyi, hogy az európai toppligákhoz képest jóval gyengébb színvonalú Francia bajnokságbab melyik klasszis szeretne szerepelni.

Szerző: Őszi Ádám

Egyre csak nő a feszültség Olaszországban a bundabotrány végett, a kapitány felvetette a válogatott távolmaradását az EB-től

Mint köztudott ismét tombol Olaszországban a bundabotrány, nem is akármilyen módon. Ez a mostani botrány egyre csak gyűrűzik és úgy tűnik sokkal nagyobb lesz, mint az eddigiek. Számtalan embert vettek őrizetbe a nemzetközi hatóságok bundázás vádjával és vannak köztük focisták is. Hétfőn őrizetbe vették Stefano Maurit az SS Lazio csapatkapitányát. Nem ő az egyetlen, hiszen el kellett hagynia az olasz válogatott edzőtáborát a gyanúba keveredő Domenico Criscítónak aki így nem utazhat a kontinensviadalra. Mindemellett a friss bajnok Juventus edzőjét António Contet is gyanúba keverték.

Mario Monti olasz miniszterelnök a következő szavakat használta:
"Ha kell akkor két-három évre függesszék fel a bajnokságot, míg gyökerestül felszámolják a problémát."

Fontos megemlíteni, hogy sem az olasz szövetségnél, sem pedig az UEFA illetékeseinél nem merült fel az, hogy a botrány miatt a nemzeti csapatnak távol kellene maradnia az EB-től. Ám Cesares Prandelli a válogatott kapitánya érdekes nyilatkozatot tett.

"Ha azt mondják nekünk, hogy az szolgálja az olasz labdarúgás érdekeit, hogy ne vegyünk részt az Eb-n, akkor nem okoz nekünk gondot a visszalépés. Szeretnék csak a fociról beszélni, de a történtek után másról is szót kell ejtenünk" – mondta Prandelli a Rai televíziónak, hozzátéve, hogy aki érintetté válik a bundaügyben, az természetesen nem vehet részt az Eb-n, de amíg valakiről be nem bizonyosodik, megilleti az ártatlanság vélelme.

Friss információ, miszerint nagy valószínűséggel vizsgálják a Magyarország-Olaszország 3-1-re végződött mérkőzést, mikor is hazai pályán vertük el a VB címvédőt. A gyanú akkor merült fel, mikor utánanéztek és látták négyösszegű fogadások történtek az olaszok vereségére.

idézet forrása: nso.hu

Működik egy facebookos oldalunk is, kedveljétek, likoljátok az oldalt és üzenőfezlatokon megjelennek a legfrissebb hírek. Jó kommentelgetést, olvasgatást http://www.facebook.com/SportToll

Szerző: Őszi Ádám

Ismét vereség USA legjobbjaitól

Nem túl jó előjel az olimpiára, hogy a Kemény-csapat ismét vereséget szenvedett. Pár nappal ezelőtt már megmérkőztünk az Egyesült Államokkal és akkor 12-9 vereség lett a vége. A ma hajnalban vívott találkozón egy eléggé fásult magyar pólócsapatot láthattunk, egy kifejezetten motivált Egyesült Államokkal szemben. Az első negyedet 3-0 nyerték a tengerentúliak és ezt nem sikerült ledolgozni, sőt még egyel nőtt is a különbség a végén. A végeredmény 9-5, a magyar csapat legjobbja a két gólig jutó Madaras volt. A srácok legközelebb hétfő hajnalban Vancouverben szállnak vízbe Kanada ellen. 

A tengeren túli felkészülés eddigi mérlege 0 győzelem 1 döntetlen 2 vereség
USA-Magyarország 12-9
Horvátország-Magyarország 10-10
USA-Magyarország 9-5


Szerző: Őszi Ádám

Beharangozó: Este Csehország ellen játszik válogatottunk

Ma kora este 19:00 órakor nemzetközi felkészülési mérkőzésen lép pályára a magyar labdarúgó válogatott Prágában, az EB-re készülő cseh válogatott ellen. A találkozót a Generali Arénában rendezik, ahova minden jegy elkelt, így 18 000 néző tekinti meg az összecsapást a helyszínen. Viszont nincs könnyű dolga Egervári Sándor szövetségi kapitánynak, hiszen rengeteg a sérült játékosa, így lehetőséget kapnak a bizonyításra új játékosok.

A kapitány nem tudott meghívót küldeni a régóta sérült Gera Zoltánnak illetve Rudolf Gergelynek, akinek szintén gondjai akadtak vannak. Emellett a kerethirdetés után Buzsáky Ákos és Lipták Zoltánról is kénytelen volt lemondani a kapitány. Ha még csak ennyi lett volna a probléma, de az elutazás előtt Hajnal Tamás és Koman Vladimir is megsérül, ám utóbbi azért elutazott a csapattal. Gondoljunk bele: Hajnal, Koman, Buzsáky, Gera, nem lenne rossz középpálya ám a kapitánynak így másképpen kellett gondolkodnia, ezért  olyan játékos is bekerült a kezdőbe aki élete első válogatott meccsén léphet majd pályára.

Ma délelőtt 11 órakor kezdőcsapatot hirdetett Egervári Sándor, melyben egy újonc, a magyar bajnok DVSC karmestere Szakály Péter kapott helyet.

A magyar kezdőcsapat:
Bogdán, Vanczák, Korcsmár, Juhász, Laczkó, Koltai, Varga J., Pintér Á., Dzsudzsák, Szakály P., Szalai Á.

 A cserepadon foglalnak helyet: Király, Debreceni, Mészáros, Gyurcsó, Szabics, Németh K. és Halmosi.


Szeretném felhívni a figyelmet egy fontos dologra, miszerint Csehországba a mai mérkőzésre egységes áron 1500 forintért lehetett jegyet váltani a magyar szurkolóknak. Nos, ez nagyon jó ár, de nézzük csak meg, hogy a hétfőn hazai pályán rendezendő Magyarország-Irország találkozóra milyen jegyárakat szabott meg az MLSZ. A mérkőzésre elhelyezkedéstől függően lehetett jegyet kapni, 2000, 3000, 4000, 5000 és 7000 forintért. A 2000 forintos jegyekből alig volt a jegyek többsége 3000 forintba kerül ami elég sok, ahhoz képest, hogy nem is egy nagy sztárcsapatot fogadunk. Személy szerint felháborítónak tartom ezeket az úgymond magas jegyárakat. Kedvezményeket kellene tenni a szurkolók számára, nem megnehezíteni a mindennapjaikat...

Múltidéző:
A végére pedig nézzük meg a két csapat egymás elleni múltját. A párharc gazdag, emlékekkel teli múltat rejteget, hiszen hivatalosan 45 alkalommal csapott össze a két nemzet válogatottja. A mérkőzésekbe beletartoznak a jogelőd Csehszlovákia elleni mérkőzések is. A mérleg a mi oldalunkra billen, hiszen 22 győzelem mellett 12 döntetlen és 11 vereség a mérlegünk. A gólkülönbség pedig 103-75 a javunkra.
Emlékezetes találkozó, ám nem jegyzik hivatalosan az 1964-es Tokiói olimpia döntőjét, ahol 2-1-es győzelmet arattunk Bene és Farkas góljaival. Mióta Csehország önállóvá vált a a két csapat csupán egy alkalommal találkozott 2002 február 12-én egy Ciprusi felkészülési mérkőzésen. Ekkor debütált a cseh válogatottban Petr Cech aki a mai mérkőzésen 90. alkalommal védi majd a válogatott kapuját.

Működik egy facebookos oldalunk is, kedveljétek, likoljátok az oldalt és üzenőfezlatokon megjelennek a legfrissebb hírek. Jó kommentelgetést, olvasgatást http://www.facebook.com/SportToll

Szerző: Őszi Ádám

Ronaldinho otthagyta a Flamengot és szabadon igazolható

Botrány alakult ki a Flamengo együttese és Ronaldinho között, mivel  a klub nem kis összeggel 16 millió euróval tartozik a játékosnak, aki jogi útra vitte a dolgot és a bíróság neki adott igazat. A klub megerősítette a tényt, ám fellebbez a döntés ellen. A döntés értelmében  Ronaldinho szabadon igazolhatóvá válik, mivel joga van szerződésének egyoldalú felbontására. A kérdés innentől már csak az, hogy hol fojtatja a 32 éves klasszis.
Vajon visszatér valamelyik európai bajnokságba vagy másik brazil csapathoz igazol? Egy biztos, ha a szerződésbontás hivatalossá válik sokan fognak versengeni Roniért.

Működik egy facebookos oldalunk is, kedveljétek, likoljátok az oldalt és üzenőfezlatokon megjelennek a legfrissebb hírek. Jó kommentelgetést, olvasgatást http://www.facebook.com/SportToll

Szerző: Őszi Ádám

Felkészülés: Görög szenvedés, Francia aggodalom és Német siker


Csütörtök este három EB résztvevő csapat hangolt felkészülési mérkőzéssel a kontinensviadalra. Pályára lépett, Franciaország, Görögország és Németország nemzeti csapata. Mindhárom együttes győzelemmel hangolt, ám voltak érdekességek.

Görögország csapata a nem túl nagy játékerőt képviselő Örményország legjobbjaival küzdött meg az ausztriai Kufsteinben. Egy fejes gólt követően a 24. percben megszerezték a vezetést a  "Kalózhajó" Papadopulosz révén. A mérkőzés sem a gól előtt, sem pedig azt követően nem hozott lüktető színvonalas játékot. A 71. percben büntetőhöz jutottak a görögök, ám azt Szamarasz kihagyta, vagy fogalmazzunk úgy, hogy a kapus kivédte. Két perccel a rendes játékidő vége előtt Kacuranisz próbálkozott büntetőből és neki sem sikerült túljárni az örmény kapuvédő eszén, így megkellet elégedniük az 1-0 sikerrel. Ezzel a mutatott játékkal kevés lehet az Európa Bajnokságon, ott ilyen hibák nem fognak beleférni...

Görögország - Örményország 1-0

M'Villa szereplése veszélybe került
Laurent Blanc csapata Szerbiát fogadta Reimsben és könnyed francia siker született, ám nem felhőtlen az öröm. A találkozót nagyon hamar eldöntötte a francia csapat, hiszen a végeredményt már a 15. percben beállítottak.  Az első gól a 11. percben született, mikor is egy kipattanó labdát Ribery vágott a hálóba. Nem kellett sokat várni a második találatra sem, mikoris a 15. percben Malouda óriási 25 méteres bombája csapódott a léc alá. Nasriék kifejezetten szép játékot mutattak az első játékrészben, a második félidő pedig a cseréké volt, többen bizonyítási lehetőséget kaptak a kapitánytól. Ami viszont nem jó hír a franciáknak és aggodalmat okoz számukra az Yann M'Villa sérülése. A Rennes-ben futballozó fiatal tehetség az 5. percben hagyta el a pályát fájdalmas arccal és a hírek szerint könnyen elképzelhető, hogy ki kell hagynia a kontinensviadalt. Egy biztos az első félidőben mutatott játékkal, küzdeni akarással sokra lehet hivatott ez a francia csapat az EB-n.

Franciaország - Szerbia 2-0

A német labdarúgó válogatott Lipcsén fogadta Izrael legjobbjait. A találkozó folyamán végig a Nationalalf akarata érvényesült és ez gólokban is megmutatkozott. Mindkét félidőben sikerült bevenniük az ellenfél kapuját Mülleréknek, előbb a 40. percben Gomez, majd pedig a vége előtt nyolc perccel Schürrle volt eredményes. A Joachim Löw vezette német válogatott, így feledtette a Svájctól elszenvedett nagy pofont.

Németország - Izrael 2-0

A mai nap folyamán négy EB résztvevő csapat lép majd pályára, az ellenfelek között szerepel a  magyar válogatott.

Csehország-Magyarország 19:00 óra
Ausztria-Ukrajna 20:30 óra
Olaszország-Oroszország 20:45 óra

Szerző: Őszi Ádám

Hivatalos: Lampard nem játszhat az EB-n

Csütörtökön megvizsgálták az Angol válogatott orvosai Frank Lampardot, aki az egyik edzésen szenvedett combsérülést. A vizsgálatot követően a szakemberek megállapították, hogy sérülése nem gyógyul meg az EB kezdetéig. Az angol Labdarúgó-szövetség így bejelentette, hogy Lampard nem utazik az EB-re.Nagy érvágás ez Roy Hogdson csapata számára, hiszen egy rutinos vezéregyéniséget veszített  el a csapat. Frenki helyére a Liverpool fiatal középpályását Jorden Hendersont hívták be, akinek az UEFA engedélyt adott, ám a szokásos orvosi vizsgálatokon még át kell esnie. Így az már biztos, hogy a háromoroszlánosok két kulcsjátékosuk nélkül lesznek kénytelenek megmérkőzni az Európa Bajnokságon.

Működik egy facebookos oldalunk is, kedveljétek, likoljátok az oldalt és üzenőfezlatokon megjelennek a legfrissebb hírek. Jó olvasgatást, íme a link http://www.facebook.com/SportToll

Szerző: Őszi Ádám