2014. augusztus 2., szombat

Kikapott a Manchester City, döntőben a Liverpool

Büntetőkkel alulmaradt a Manchester City, így mérkőzés nélkül került a döntőbe a Liverpool csapata, mely ettől függetlenül még lejátssza az AC Milan elleni mérkőzését. A torna kiírása úgy szól, hogy az egymás elleni eredmény rangsorol, nem pedig a gólarány. 

Olympiacos - Manchester City 2-2 (1-1) - büntetőkkel 5-4
G: Diamantakos (37., 66.) ill. Jovetic (35.), Kolarov (53.-büntető)

A mérkőzés kis híján elmaradt, ugyanis a gyep minőségével elégedetlenek voltak a görögök, nem szerették volna, ha játékosaik testi épsége veszélybe kerül. Hosszú tárgyalások után azonban megszületett a döntés, nem hagyták cserben a szurkolókat, ám színvonal hagyott maga után kívánni valót. A gólcsendet Jovetic törte meg a 35. percben, a City csatára ezzel már 5 gólnál tart a kupán, mellyel nagyon úgy fest, gólkirályi címet zsebelhet be. Sokáig azonban nem örülhettek a Polgároknak szorítók, két perc sem telt el és jött a válasz a túloldalon Diamantakos révén. 

A második játékrész  igaz újfent hozott két találatot, ám az embernek az volt az érzése sokszor, hogy a csapatok a hátuk közepére sem kívánják ezt a meccset. Az 53. percben Kolarov tizenegyesből szerzett vezetést, ám a remek helyzetkihasználással játszó Diamantakos duplázott. Ennek következtében nem született döntés a rendes játékidőben, így következhetett a büntetőpárbaj, melyet a görögök bírtak jobban. Öt pár után nem lett vége a párharcnak, ám Richards föld körüli pályára állított egy labdát, mely a Polgárok vereségét jelentette. Ezzel az is eldőlt, hogy a Liverpool lesz a döntős, ugyanis az egymás elleni eredmény számít, ebben pedig mindkét riválisát felülmúlja az anfieldi csapat. 

A-csoport
1. Internazionale 6 pont (4-2)
2. Manchester United 5 pont (4-2)
3. AS Roma 3 pont (3-5)
4. Real Madrid 1 pont (1-3)

Július 26 Manchester United – AS Roma 3-2
Július 26 Real Madrid – Internazionale 1-1 – büntetőkkel 2-3
Július 29 Manchester United – Internazionale 0-0 – büntetőkkel 5-3
Július 29 Real Madrid – AS Roma 0-1
Augusztus 2. AS Roma – Internazionale 0-2
Augusztus 2. Manchester United – Real Madrid

B-csoport
1. Liverpool 5 pont (4-2)
2. Olympiakos 5 pont (6-3)
3. Manchester City 5 pont (9-6)
4. AC Milan 0 pont (1-8)

Július 24. Olympiacos – AC Milan 3-0
Július 27. AC Milan – Manchester City 1-5
Július 27. Liverpool – Olympiacos 1-0
Július 31. Liverpool – Manchester City 2-2 – büntetőkkel 3-1
Augusztus 2. Olympiacos – Manchester City 2-2 - büntetőkkel 5-4
Augusztus 2. AC Milan – Liverpool

A torna góllövőlistája:
5 gólos: Jovetic (Manchester City)
2 gólos: Rooney (Manchester United), Totti (AS Roma), Sterling (Liverpool), Diamantakos (Olympiakos)
1 gólos: Vidic (Internazionale), Nagatomo (Internazionale), Henderson (Liverpool), Sinclair (Manchester City), Navas (Manchester City), Iheanachi (Manchester City), Muntari (AS Milan), Bale (Eral Madrid), Icardi (Internazionale) Pjanic (AS Roma), Mata (Manchester United), Dominguez (Olympiacos), Papazoglu (Olympiacos), Bouchalakis (Olympiacos), Kolarov (Manchester City)

Arrow

Az Inter szertefoszlatta a Roma döntős álmait

Utolsó előtti játéknapjához érkezett az Egyesült Államokban zajló Bajnokok Kupája. A játéknapot két olasz nagyágyú, az AS Roma és az Inter összecsapása zárta, a lefújást követően a milánóiak örülhettek és izgulhatnak a másik mérkőzés végkimenetele végett, ugyanis jelen pillanatban ők lennének a döntősök, ám a Manchester United ebbe a levesbe még beleköphet. 

AS Roma – Internazionale 0-2 (0-1)
G: - ill. Vidic (45+2.), Nagatomo (69.)

Kiegyenlített mérkőzést hozott a két együttes összecsapása, mindkét oldalon benne volt a gól a játékban, ám ezen a mai napon az AS Roma nem volt elég pontos. Ellenben a milánói kék-feketék berámoltak kettőt a rivális kapujába. Az első félidő hosszabbításában egy bal oldali szabadrúgást követően a Manchesterből érkező Vidic szerezte meg  első Interes gólját. A játék képe a második félidőben sem változott, a gólok száma is ugyan így oszlott el, Nagatomo a 69. percben lőtte ki a bal felső sarkot, miután a védőknek nem sikerült felszabadítaniuk. Ezzel a győzelemmel az Inter a csoport élére állt, ha pedig a Real Madrid megveri a Manchester Unitedet, akkor az olaszok lesznek ott a fináléban.

A-csoport
1. Internazionale 6 pont (4-2)
2. Manchester United 5 pont (4-2)
3. AS Roma 3 pont (3-5)
4. Real Madrid 1 pont (1-3)

Július 26 Manchester United – AS Roma 3-2
Július 26 Real Madrid – Internazionale 1-1 – büntetőkkel 2-3
Július 29 Manchester United – Internazionale 0-0 – büntetőkkel 5-3
Július 29 Real Madrid – AS Roma 0-1
Augusztus 2. AS Roma – Internazionale 0-2
Augusztus 2. Manchester United – Real Madrid

B-csoport
1. Liverpool 5 pont (4-2)
2. Manchester City 4 pont (7-4)
3. Olympiakos 3 pont (3-1)
4. AC Milan 0 pont (1-8)

Július 24. Olympiacos – AC Milan 3-0
Július 27. AC Milan – Manchester City 1-5
Július 27. Liverpool – Olympiacos 1-0
Július 31. Liverpool – Manchester City 2-2 – büntetőkkel 3-1
Augusztus 2. Olympiacos – Manchester City
Augusztus 2. AC Milan – Liverpool

A torna góllövőlistája:
4 gólos: Jovetic (Manchester City)
2 gólos: Rooney (Manchester United), Totti (AS Roma), Sterling (Liverpool)
1 gólos: Vidic (Internazionale), Nagatomo (Internazionale), Henderson (Liverpool), Sinclair (Manchester City), Navas (Manchester City), Iheanachi (Manchester City), Muntari (AS Milan), Bale (Eral Madrid), Icardi (Internazionale) Pjanic (AS Roma), Mata (Manchester United), Dominguez (Olympiacos), Papazoglu (Olympiacos), Bouchalakis (Olympiacos)

Arrow

Emirates Cup: Mesternégyessel díszíttet Arsenal győzelem

A nyitányon elkövetett négy gólos döntetlent követően a házigazda Ágyúsok is megérkeztek az Emirates gyepére, s ha már megérkeztek, akkor gáláztak egyet a Benfica bánatára. A mérkőzésen mesternégyest jegyzett az Arsenal ifjú titánja, a francia támadó Sanogo. 

Arsenal - Benfica 5-1 (4-0)
G: Sanogo (24., 44., 45+1., 49.). Campbell (40.) ill. Gatitan (61.)

A gólcsend a 24. percben tört meg, ekkor Ramsey gurított középre a jobb szélről, az érkező Sanogo pedig sarokkal juttatta a játékszett a kapuba. A mérkőzés kuriózuma volt Alexis Sánchezt az Ágyúsok mezében látni, aki bemutatkozott az Emirates közönségének. Úgy tűnt, a felek egy gólos hazai vezetéssel vonulnak majd az öltözőben, ám az utolsó öt percet nagyon megnyomták Wenger tanítványai, melynek eredménye képen 4-0 állt az eredményjelzőn a félidőben. A 40. percben a világbajnokság egyik nagy felfedezettje talált a kapuba, a costa  ricai kiválóság Campbell a második hullámban érkezve kapásból vette be a portugálok kapuját. Négy minutummal később Campbell kapott remek labdát, majd tálalt Sanogo elé, akinek csak a hálóba kellett paszolnia középről, a Benfica védelme asszisztált, csupán hét játékos és a kapuvédő reklamált lest, ám jogtalanul a felvételek tanúbizonysága alapján.A hosszabbításban újra villant a francia, aki ezzel mesterhármasnál tartott az első játékrész lefújásának pillanatában, és újfent előadhatta táncát gólöröm gyanánt.

A fordulást követően is Sanogo neve jelent meg az eredményjelzőn, a 49. percben csapattársa lövését még védeni tudta a kapuvédő, ám a kipattanó rossz helyre ment, a francia csatár köszönte szépen, majd gólörömében elesett, ám nem illetődött meg, kiment és osztott pár pacsit a szurkolókkal. Az eredményjelzőn ekkor 5-0 állt, mely a folytatásban még változott, a Benfica Gaitan fejese révén megszerzett a szépítést. 

Emirates Cup tabella:
1. Arsenal 1 1 0 0 5:1 8 pont
2. Monaco 1 0 1 0 2:2 3 pont
3. Valencia 1 0 1 0 2:2 3 pont
4. Benfica 1 0 0 1 1:5 1 pont

(Az Emirates kupa rendszere eltér a megszokottól, a felkészülési tornán az döntetlen mellér járó egy, illetve a győzelemmel abszolválható három pont mellett minden rúgott gól egy pontot ér. A csapatok körbe játszanak, mindenki megmérettetik egymással.)

Arrow