2012. május 8., kedd

Puyol kidőlt, nem utazhat az EB-re! Villa nagy kérdése


Nincs könnyű dolga mostanság Del Bosque Spanyol szövetségi kapitánynak. Carles Puyol a Barca és a La Seleccion alapembere kidőlt a sorból, ugyanis térdsérülést szenvedett, adta hírül a katalán klub hivatalos honlapján. A sérülést sajnos orvosi beavatkozással lehet csupán gyógyítani, mely után a felépülés hat hetet vesz igénybe. Ez azt jelenti, hogy a védő lemarad a Bilbao elleni Király Kupa döntőről és minden bizonnyal az Európa Bajnokságról is. 

A szövetségi kapitány csalódott nyilatkozata:

"Carles Puyol nagyon értékes srác, tegnap este felhívott. A labdarúgás ilyen, az ő sérülése óriási kiesés számunkra. Attól függetlenül, hogy felborítja a terveimet vagy nem, ő egy karizmatikus és nagyon fontos figura, aki egy lépésre volt a századik válogatottságtól. Nagyszerű srác, nagy kár, hogy ezt történt vele"

A mester számára nagy fejtörést okoz David Villa személye is, aki ugyan felépült sérüléséből, ám fél éve nem játszott tétmérkőzésen, így súlyos meccshiányban szenved. Edzésmunka alapján nehéz ítélkezni valakiről, valójában milyen formában is van. A kérdés, hogy ennek ellenére Del Bosque szerencsét próbál-e a Spanyol válogatott gólrekorderével, vagy valaki másnak szavaz bizalmat...

Idézet forrása: http://www.nemzetisport.hu/

Szerző: Őszi Ádám