2012. április 23., hétfő

Beharangozó: Kedden a szezon megmentése a cél Barcelonában


Nem túl jó a hangulat a katalán klub háza táján az elmúlt napokban, hiszen öt napon belül két fontos mérkőzésen maradt alul Josep Guardiola együttese. A Galaktikusaktól elszenvedett szombati vereség a bajnoki cím sorsát már-már minden bizonnyal eldöntötte, viszont a Bajnokok Ligájában még talpon van a csapat, igaz hátrányban az első mérkőzést követően.

A cél egyértelmű! Sikeresen túl kell lépni a Chelsea együttesén a kedd este játszandó összecsapáson, ám a helyzet nem olyan egyszerű az idegenbeli 1-0 vereséget követően. A Londoni kékeket két góllal kell felülmúlnia Xaviéknak lehetőleg kapott gól nélkül.

Érdekes forgatókönyvet hozhat egy esetleges idegenben lőtt Chelsea gól mivel Fabregaséknak nem sikerült betalálni a Stamford Bridgen, így a végén hiányozhat egy idegenben szerzett gól.
A képlet egyszerű ha Drogbáék gólt szereznek, a Katalánoknak már három találatra lesz szükségük a továbbjutáshoz.

Ami biztos, hogy Lampardék a Camp Nouban nem a támadójátékot és a szép focit fogják erőltetni, hasonlóképpen beállnak majd a kapu elé védekezni, mint a Real Madrid együttese hétvégén. Próbálják egy gólos előnyüket őrizni, majd pedig kontratámadásokból veszélyeztetni Victor Valdes kapuját.

Ha sikerül túljutni a Chelsean akkor két fontos sorozat döntőjében még érdekelt lesz a Katalán gárda.
Spanyol kupadöntőt játszanak a Bilbao együttesével illetve a Bajnokok Ligájában a Real- Bayern párharc győztesével. Így az idén megnyert három trófea mellé (Spanyol, Európai szuperkupa illetve Klub Világbajnokság) még kettőt megszerezhet a Pep legénység.

A szezon előzményeit ismerve külön pikantériája lenne Münchenben egy Barcelona-Real Madrid Bajnokok Ligája döntőnek. Egy igazi szezonzáró mérkőzésen dőlhetne el ki is volt a jobb a 2011/2012 szezonban.

Szerző: Őszi Ádám
Hasonló hangulat és atmoszféra vár a Chelsea csapatára