2015. november 4., szerda

Gyűrűzik a francia botrány! - Benzema őrizetben

Kibontakozó botrány sújtja a francia labdarúgó-válogatottat, avagy tovább gyűrűzik a szexvideó-botrány. Djibril Cissé után ezúttal Karim Benzema kezén csattant a "bilincs", őrizetbe vették a Real Madrid sérüléssel bajlódó sztárját. Baljós előjelek ezek gall szempontból a jövő évi hazai rendezésű kontinenstorna előtt. 

A középpontban áldozatként Mathieu Valbuena szerepel, a Lyon francia válogatott támadója egy felnőtt tartalmú házi videóval ásott magának gödröt, mely végül illetéktelen kezekbe került. Az ügy részleteit természetesen nem tudjuk, hogy pontosan mi miként történt, az viszont tény, hogy az idén visszavonuló, extravagáns hajviseletéről elhíresülő Djibril Cissé kezén kattant a "bilincs", avagy a francia hatóságok zsarolás vádjával őrizetbe vették az egy egykori válogatott labdarúgót. A vád szerint "barátjától" próbált kicsikarni pénzt, a szóban forgó szexvideóval zsarolta Valbuenát.

Szerdán robbant a bomba Karim Benzema őrizetbevételével folytatódott a történet, a vád szerint a Real Madrid sztárja is érintett a zsarolási ügyben. A jelenleg sérülés miatt partvonalon kívül maradó labdarúgó szintén pénzt kívánt kihúzni válogatott béli csapattársa zsebéből. Ezen hírek pedig azért meghökkentőek, mert egyaránt milliomos emberekről beszélünk. Természetesen az ártatlanság vélelme mindenkit megillet, Benzema még tisztázhatja magát.

Benzemára szerda reggel a versailles-i rendőrség "rontott rá", az esetnek pedig szemtanúja volt az AFP egyik munkatársa, majd a nap folyamán egy a nyomozásban érdekelt személy a hírügynökség kérdésére megerősítette a nem feltétlenül publikus információt. A támadó ügyvédje arra a kérdésre, hogy védence hajlandó-e részt venni egy tisztázó tárgyaláson természetesen igennel válaszolt, mi mást is tehetett volna.

Őszi Ádám

Pirlo visszatérhet Európába

Az MLS-ban idén újoncként szereplő New York City számára az alapszakasz lezártával véget ért a szezon, az együttes nem tudta kvalifikálni magát a rájátszásba. A csapatot erősítő Anrdea Pirlo után pedig Európából érdeklődnek. Hamar eljöhet tehát a visszatérés ideje, igaz, a pletyka szerint csak kölcsönszerződésről van szó. 

Jó pár esztendeje még szűkebb volt a mezőny és nagyobb volt a holtszezon. Az MLS-ben ugyebár nem őszi és tavaszi rendszerű a lebonyolítás, hanem egy naptári éven belüli. Az alapszakasz március elején kezdődik, míg a döntőt december elején rendezik. Ennek megfelelően három hónap áll a csapatok rendelkezésére holtszezon, felkészülés gyanánt. 

Nem Andrea Pirlo lenne a futballtörténelem első labdarúgója, aki ezt az időszakot európai visszatéréssel tölti ki, korábban például Thierry Henry is magára öltötte újfent az Arsenal mezét. A 36 esztendős klasszist Olaszországból hívják, a hírek szerint Roberto Mancini az Inter vezetőedzője már egyeztetett is a labdarúgóval, ám részleteket nem tudni.

Egy azonban biztos, hogy ha a New York City jövőre sikeres akar lenni, abban az esetben egy remek felkészülés, csapat formáló holt szezon kell. Kérdés, hogy jó ötlet-e az irányítót kölcsön adni, aki minden bizonnyal jó erőnlétben térne vissza, s meccshiánnyal sem küzdene.

Pirlo 1998 és 2001 között erősítette az Inter csapatát, majd a városi rivális AC Milan öltözőjébe költözött, s vált a klub legendás alakjává. A torinói évekre bizonyára mindenki emlékszik, a Juvénál eltöltött időszakot nem kell bemutatni.

Őszi Ádám