2015. március 9., hétfő

Neymar elképesztő vagyona! - Na de ki a leggazdagabb futballista

A goal.com minden esztendőben turkál a labdarúgók zsebében, a sportportál tíz fős listát közölt ezúttal a világ jelenlegi leggazdagabb labdarúgóiról. Az első két hely bizonyára mindenki fejében megfogalmazódott, csak a sorrendet nem tudja. Neymar elképesztő vagyonnal rendelkezik már most, míg nem alig van a listán olyan játékos, aki nem játszott vagy a Real Madrid, vagy a Barcelona játékosaként karrierje során. 

Tavaly Cristiano Ronaldo vezette ezen listát, ez pedig az elmúlt esztendőben sem változott, a portugál a világ leggazdagabb aktív labdarúgója. Fontos és kihangsúlyozandó, hogy csak az aktív pályafutással bíró játékosokat veszik figyelembe a lista készítésekor, így például David Beckham nincs ott a névsoron.

Tavaly csak 2 millió euró volt Ronaldo és Messi között, a Real sztárja növelte a differenciát, mely jelen állás szerint 10 millió euró. Az átlag ember pedig csak néz ki a fejéből és el sem tudja képzelni, mit tenne, ha ennyi pénze lenne. irreális összegekről beszélünk, a labdarúgók elképesztő fizetéssel bírnak.

Ahogyan azt a felvezetésben is említettük, nem sok labdarúgó, szám szerint kettő van a listán, akik nem fordultak meg a két spanyol gigász közül valamelyikben. Rooney a Manchester United góldfelelőse 103 millió eurós vagyonnal bír, míg a listát Frank Lampard zárja.

A világ leggazdagabb labdarúgói:
1. Cristiano Ronaldo (Real Madrid) - 220 millió euró
2. Lionel Messi (Barcelona) - 210 millió euró
3. Neymar (Barcelona) - 135 millió euró
4. Zlatan Ibrahimovic (PSG) - 105 millió euró 
5. Wayne Rooney (Manchester United) - 103 millió euró
6. Kaká (Orlando City SC) - 96 millió euró
7. Samuel Eto'o (Sampdoria) - 87 millió euró
8. Raúl González (al-Szadd) - 85 millió euró
9. Ronaldinho (Querétaro) - 83 millió euró
10. Frank Lampard (New York City FC) - 80 millió euró

Őszi Ádám

Messi 40 felett ismét! - elképesztő statisztikák

A Rayo Vallecano elleni mesterhármasával a hétvégén Messi ismételten átlépett egy határt, nevezetesen a szezonbéli 40 gólos küszöböt, melyet immáron hat esztendeje tart. A tavalyi idézőjelesen gyenge szezon után, azt követően, hogy többen elkezdték temetni az argentin csattanós választ adott kritikusainak. 

Az előző esztendőkben Lionel Messi nagyon magasra tette a lécet, ennek következtében, pedig gyorsan a kritikák kereszttüzébe kerül, ha valami nem úgy megy, mint korábban. A 73 gólos szezoncsúcs után produkált egy 60 gólosat, majd tavaly csupán 41-ig jutott. Az idei szezon sem úgy kezdődött a számára, ahogyan a szurkolók elvárták volna, sok volt a negatív hang, ám csattanós válaszként az argentin a pályán nyújtott teljesítményével válaszolt és immáron 41 találatnál jára 2014-2015-ös évadban. Ráadásul elképesztő mennyiségű gólpassz (23) fűződik a nevéhez, így nem csoda, hogy egyre több helyen lehet hallani Aranylabdás favoritként, ugyanis szinte minden mutatóban agyonveri CR-t az utóbbi időben. A portugál klasszis hullámvölgyben van, csakúgy mit a Real Madrid.

Messi góltermése szezononként:
- 2009/2010 - 47 gól
- 2010/2011 - 53 gól
- 2011/2012 - 73 gól
- 2012/2013 - 60 gól
- 2013/2014 -41 gól
- 2014/2015 - gól (ezidáig)

Az FC Barcelona ráadásul még minden sorozatban ll, így a bajnoki meccsek mellett a Spanyol Kupában és a Bajnokok Ligájában is növelheti góljainak számát az argentin.

Őszi Ádám

Messi megdöntötte Cristiano Ronaldo rekordját

Vasárnap kora délután az FC Barcelona átvette a vezetést a spanyol bajnokságban, maga mögé utasítva az ősi rivális Real Madridot. A Vallecano egy hatost kapott a Nou Camp gyepén, Messi pedig triplázott, ezzel pedig rekorder lett. Két ízben is... 

Nincs ugyanis még egy játékos a spanyol liga történetében, aki 24 alkalommal triplázott karrierje során. A katalánok argentin klasszisa egész spanyolországi karrierjét tekintve (Spanyol kupa is) 32-nél jár.

A régi nagy sztárok közül Di Stefano és Zarra egyaránt 22-ig jutott, míg a listát nemrégiben még Cristiano Ronaldo vezette 23 egységgel, azonban immáron Messi van az élen. Minden spanyolországi sorozatot figyelembe véve Messi a legtöbb tripláját jegyző labdarúgó. Az eddigi rekorder Zarra volt 31 mesterhármassal, ezt döntötte meg a 32-nél járó argentin. Harmadik helyezett Di Stefano 28-al, míg CR7 a negyedik 27-el.

Ami azt illeti, az Aranycipőért, illetve a spanyol gólkirályi címért folytatott harc is változást hozott, hol van már a januári időszak, amikor Ronaldo több mint tíz góllal járt riválisa előtt. Most mindketten 30 találatnál járnak, kezdődhet tehát a véghajrá...

Őszi Ádám

Német Kupa: Elkerült egymást a Bayern és a Dortmund - Íme a párosítás

Immáron csak nyolc csapat van talpon a Német Kupa 2014-2015-ös kiírásában, s mostanra azt is megtudtuk, hogy milyen párharcokat figyelhetünk meg, ugyanis a szövetség illetékesei megtartották a sorsolást. Igazán nagy sláger párharc nincsen, ellenben jó kis mérkőzésekre van kilátás. 

Elkerülte egymást a Bayern, Dortmund, Wolfsburg trió, melyek közül egyértelműen Pep Guardiola csapata kapta a legnehezebb ellenfelet a Leverkusen személyében, ráadásul a fent említett csapatokkal ellentétben idegenben kell kivívniuk a továbbjutást. Szalai Ádám csapata a Hoffenheim a Signal Iduna Parkba látogat, míg a Wolfsburg a Bundesliga sereghajtóját fogadja. A Münchengladbach kapta az egyetlen talpon lévő alacsonyabb ligás ellenfelet, ám senki ne becsülje le a harmadosztály listavezetőjét...

A párharcok egy mérkőzésen dőlnek el, a csapatok egységesen egységesen április 7-én játszanak majd.

Íme a Német Kupa negyeddöntős párosítása:
Bayer Leverkusen - Bayern München
Borussia Dortmund - Hoffenheim
Wolfsburg - Freiburg
Bielefeld (III.) - Mönchengladbach

Őszi Ádám

MLS: Kaká góllal debütált, a Seattle hengerelt

Európai idő szerint hétfőre virradóra minden csapat bemutatkozott az MLS történelmi 20. szezonjában. Lejátszotta első tétmérkőzését a liga két újonca az Orlando City és a New York City egyaránt, míg Kaká, David Villa és Németh Krisztián is bemutatkozott a nagyközönségnek. Folytatás a hétvégén... 

Orlando City - New York City 1-1 (0-0)
G: Kaká (90+1.) ill. Diskerud (76.)
Kiállítás: Collin (83.) ill. -

A két újonc egymás ellen debütált, a párharcot úgy vezették fel, mint Kaká és David Villa összecsapása. Fantasztikus hangulat és tömött lelátók fogadták a csapatokat. A 38. percben Kaká mutatta meg lövőerejét, bombája a léc alá csapódott volna, ám Saunders szerencséjére középre ment a labda, így hárítani tudott. A fordulást követően kis híján megvolt a hazai csapat első MLS találata, Molino lapos lövése a kapufa külső élét találta el. A vendégek első igazán nagy helyzetére 69 percet kellett várni, ekkor David Villa ékpárja Nemec kapta meg a labdát a büntetőterületen belül. Védő nem volt a környékén, azonban sikerült fölé tekernie. A 76. percben aztán már rezgett a háló, egy bal oldali betörést követően az amerikai válogatott Diskerud kapta meg a labdát, s tekert a hálóba a kapufa érintésével. A 82. percben aztán megfogyatkoztak a hazaiak, a tizenhatos előterében David Villa kapott egy hatalmasat, Collin pedig mehetett zuhanyozni. A csattanó a mérkőzés legvégére maradt, a hosszabbítás első percében Kaká végzett el egy szabadrúgást, mely a sorfalon váltott irányt, s pattant a kapuba. A gólt a brazilnak adták, aki ezzel beírta magát a klub történelemkönyvébe. 

Sporting Kansas City - New York Red Bulls 1-1 (0-0)
G: Opara ill. Sam (54.)
Kiállítás: Basler (70.) ill. -

Németh Krisztián kezdőként kapott lehetőséget, s 77 percet játszhatott a szezon első mérkőzésén, mely döntetlent hozott csapata a Sporting Kansas City számára. A háló a fordulást követően rezgett először, Feilhaber beadására Opara érkezett, s meglehetően szabadon bólinthatott közelről a kapura. Gólra gól volt a válasz, nem sokáig vezettek a hazaiak, Sam egalizált az 54. percben. Az angol középpályás nálunk a forduló gólját jegyezte. A 70. percben megfogyatkoztak a hazaiak Basler kapta meg második sárgáját, ám az emberhátrány ellenére a Sporting több ízben is eldönthette volna a meccset, ám újabb gól nem láthattunk.

A mérkőzést közben Hajdu B. István így kommentálta a látottakat -  "Sam gólja gyönyörű volt. És az egész meccs kifejezetten élvezhető. Jó a tempó, remek a hangulat, nincs fetrengés, nincs színészkedés, mindkét csapat győzelemre tör!"

Seattle Sounders - New England 3-0 (2-0)
G: Dempsey (25.-büntető, 67.), Martins (41.) ill. -

Lemosta a pályáról ellenfelét a Seattle Sounders, mely roppant hatékonyan használta ki adódó lehetőségeit. A gólgyártást Dempsey kezdte meg büntetőből, majd a szünet előtt Martins duplázta meg az előnyt. Dempsey kezdte és ő is fejezte be, az amerikai válogatott támadó a 67. percben állította be a végeredményt.

Korábban játszották:
Los Angeles Galaxy - Chicago Fire 2-0
D.C. United - Montreal Impact 1-0
Philadelphia - Colorado Rapids 0-0
Vancouver Whitecaps - Toronto FC 1-3
Houston Dynamo - Columbus Crew 1-0
FC Dallas - San Jose Earthquakes 1-0
Portland Timbers - Real Salt Lake 0-0

A folytatásban…
márc. 14.  23:00 Chicago Fire - Vancouver Whitecaps (Eurosport 2)
márc. 14. 00:00 Houston Dynamo - Orlando City
márc. 15.  00:30 Columbus Crew - Toronto FC
márc. 15.  02:30 Real Salt Lake - Philadelphia
márc. 15.  03:00 Seattle Sounders - San Jose Earthquakes
márc. 15. 01:30 FC Dallas - Sporting Kansas City
márc. 15.  22:00 New York City - New England (Eurosport)
márc. 16. 00:00 Portland Timbers - Los Angeles Galaxy (Eurosport)

A góllövőlista élmezőnye:
1. Altidore (Toronto FC) 2 gól 
2. Dempsey (Seattle Sounders) 2 gól

Őszi Ádám