2012. szeptember 21., péntek

Sandro Rosell a Barca elnöke nyilatkozott Fabregas ügyében

A mögöttünk álló napokban, több mint egy hétben sokat cikkezett a nemzetközi sajtó Fabregas Barcelonai nélkülözöttségéről, arról, hogy a kiváló középpályás csak epizódszerepet kap és ezekből kifolyólag elkezdődött a találgatás, hogy eladják őt. Több csapattal is szóba hozták a világbajnok spanyolt, felmerült, hogy visszatér az Arsenal csapatához, ezt követően az AC Milan együttesével boronálták össze, majd pedig az a hír kezdett el terjengeni, hogy ismét összeáll a Van Persie-Fabregas tengely. A hírek szerint a MU sót mestere januárban fél szezonra kölcsönvenné Fabregast.  

Ezeket a híreket megunták a katalán klub háza táján és maga az elnök Sandro Rosell nyilatkozott az üggyel kapcsolatban - "Számomra nem is kérdéses, hogy Fábregas a Barcelona játékosa és az is marad még hosszú ideig. Ő az egyik legjobb futballista a világon, rengeteg örömünk lesz még benne itt Barcelonában. Egyszerűbben mondva: Fábregas nem eladó!"

Szerző: Őszi Ádám

Barca: Pinto távozása majdnem biztos, holland, vagy német válogatott vetélytársat kaphat Valdes

A Barcelona csapata gőzerővel kapust keres, ennek ok az, hogy Pinto a jelenlegi második számú hálóőr minden bizonnyal a szezon végén elhagyja a csapatot. Victor Valdes, aki mostanság nem remekel és rengeteg kritikát kap, így új vetélytársat kaphat egy fiatal hálóőr személyében. Korábban már beszámoltunk róla, hogy a Mönchengladbach fiatal mindössze 20 esztendős szuper tehetsége Marc-André ter Stegen, a Barca látókörébe került. A másik friss kiszemelt a négyszeres holland válogatott Tim Klul. A 24 esztendős fiatal hálóőr a Newcastle United oszlopos tagja, felhívta magára a Barcelona játékosmegfigyelőinek a figyelmét az előző szezonban nyújtott remek teljesítménnyel. Ha valamelyik üzlet létrejön, akkor akár Valdes is felkötheti a gatyáját, hiszen le kell gyűrnie a konkurenciát. 

Viszont nem lesz olcsó üzlet a katalánoknak, hiszen Tim Krul piaci értéke 8,5 millió euró, míg  Marc-André ter Stegen árát 10 millió euróra taksálják a szakemberek. Akár már januárban létre jöhet a transzfer, már csak az a kérdés, melyik hálóőr öltheti magára a Barcelona címeres mezét.

Szerző. Őszi Ádám

A pályán kívül csaphat össze a Barca és a Real, a hírek szerint egy játékost szemeltek ki

Aki nem túl jártas a labdarúgásban és nem követi nap mint nap a híreket, bajnokságokat annak Abdelaziz Barrada neve teljes mértékben ismeretlen lehet és egyből felteszi a kérdést, hogy ki ő és mit akar a két sztárklub tőle. Először is ismerkedjünk meg akkor Barradal, majd pedig nézzük mi a tényállás. 

Abdelaziz Barrada marokkói-francia kettős állampolgár, utóbbi országban született és nevelkedett. Pályafutását egy kis francia klubnál kezdte, majd pedig három évik a PSG második számú csapatának volt tagja. A jelenleg 23 esztendős középpályást 2010-ben igazolta le a Getafe csapata. Először a B csapat játékosa volt, majd pedig 2011-től az első csapat tagja. A katalánok és a blancók is látnak valamit a srácban, mint kiderült mind a két klub próbálta már megszerezni  Barradat, de ő mindkét alkalommal nemet mondott. A Real Madrid két évvel ezelőtt, a Barcelona pedig négy hónapja szerette volna leigazolni a Marokkói válogatott labdarúgót. 

A szezont Abdelaziz remekül kezdte, kiváló játéka mellet két gólt is szerzett egyiket pont a Real Madrid ellen. A hírek szerint mind a két spanyol sztárcsapat szeretné megszerezni a játékjogát és úgy tűnik egymásra kell majd licitálniuk, ha tényleg szeretnék megszerezni a fiatal középpályást. A piaci értéke a transfermarkt.de szerint 6 millió euró, a licit pedig minden képen a Getafe malmára hajthatja majd a vizet.

Szerző: Őszi Ádám

Edzőváltás lóg a levegőben: Allegri beadhatja felmondását, Benítez lehet a Milan új trénere

Több olasz hírportál arról számolt be, hogy Allegri az AC Milan vezetőedzője még a héten beadhatja felmondását és távozhat a klub vezetőedzői posztjáról. Lássuk be ennek van alapja, hiszen a milánói klub nagyon rossz szezonrajtot vett, a bajnokságban három mérkőzésből csak egyet tudtak megnyerni és kettőn vereséget szenvedtek. A védelem egészen rendben van, viszont a támadójáték nagyon nem akar összeállni. Már hét elején megszellőztették, hogy az Anderlecht elleni hazai Bajnokok Ligája meccs sorsdöntő lehet a tréner számára. Nos, vereség nem lett, de győzelem sem, csupán egy gól nélküli döntetlent sikerült elérni hazai pályán egy olyan Anderlecht ellen aki hazája bajnokságában bukdácsol. Azt sem lehet mondani, hogy Juhász Roland csapata kivédekezte a meccset, a labda minimálisan de többet volt náluk és a csapatok egyaránt próbálkoztak a gólszerzéssel. Kiegyenlített meccs volt, és ez a Milanra nézve nem kecsegtető.  

A tréner lemondását még erre a hétre várják, kérdés, hogy lemond-e a vasárnapi Udinese-AC Milan meccs előtt, vagy még ezen a mérkőzésen kap esélyt. Egy esetleges győzelem vajon megmentheti-e állását, vagy már eldöntött tényről van szó, csak még nem hivatalos. Minden esetre már azt is tudni vélik ki lehet az új tréner. A mester a Liverpool csapatával ért el kiváló eredményeket és pont az AC Milan ellen nyert Bajnokok Ligáját a "vörösökkel" egy legendás mérkőzésen, mikor is 3-0-ról fordították meg a találkozót. Ezen mondat után már mindenki tudja, hogy nem másról van szó mint Rafa Benítezről, akinek Milánó nem ismeretlen  hiszen legutoljára 2010-ben a városi rivális Inter edzője volt egy rövid időre. Azóta nem volt klubja. 

A tréner  ügynöke, Manuel Garcia Quillon nyilatkozott is a pletykákra reagálva - „Ha a Milan megkeresi Rafa Benitezt, akkor ő meg fogja hallgatni figyelmesen a klub ajánlatát és céljait, és átgondolja a kérdést.”

Szerző: Őszi Ádám

Genk-Vidi: A két tréner másképpen látta a meccset! Ugyan azt nézték?

Korábban már leközöltük Paulo Sousa nyilatkozatát a tegnapi 3-0-ás nagy arányú vereséget követően, a tréner egyenrangúnak látta a feleket és véleménye szerint a találkozó könnyen alakulhatott volna máshogyan is. Ellentétben a belga csapat edzője, aki teljesen másképpen nyilatkozott. Kérdés, a trénerek ugyan azt a meccset nézték? Ha igen akkor kinek van most igaza? 

"A meccs előtt azt mondtam, jó lenne nyerni az első Európa Liga mérkőzésen, boldog vagyok, hogy sikerült. Az elején nem tudtuk áttörni a Videoton védelmét, de türelmesen játszottunk és ez végül meghozta az eredményét. A második gól nagyon jókor jött, a harmadik pedig hab volt a tortán. Végig domináltunk, az első gól után már nem volt olyan nehéz a győzelmet megszerezni. Az elején magas labdákkal próbálkoztunk, de rájöttünk, hogy ez nem vezet eredményre, a talajon jobbak vagyunk. Sok helyzet kimaradt a 3-0 ellenére is, így azt kell, hogy mondjam, a játék képe alapján csalódott lettem volna, ha végül csak 1-0-ra nyerünk." - idézi Beent a Genk trénerét a Videoton hivatalos honlapja.

Szerző: Őszi Ádám

Sousa: "Hetven percig egyenrangú ellenfelek voltunk, a túl nagy szív és a győzni akarás lett a vesztünk..."

Paulo Sousa a Videoton vezetőedzője a Genk ellen idegenben elszenvedett 3-0-ás vereséget követően úgy nyilatkozott, hogy csapata hetven percig felvette a versenyt ellenfelével, egyenrangú partnere volt, ám a túl nagy akarás az ellenfél malmára hajtotta a vizet és ebből kaptuk a gólokat. 

"Hetven percig egyenrangú ellenfele voltunk a Genknek, helyzetekig is eljutottunk. A második félidő elején nagy nyomást gyakoroltunk a Genkre, 20-25 percig komoly fölényben futballoztunk, közel voltunk az egyenlítéshez. A második félidő felétől a játékosokat talán túlságosan is vitte előre a szívük, így kicsit fegyelmezetlenebbül játszottak, a hajrában a hihetetlen győzni akarás azt eredményezte, hogy kevésbé koncentráltunk." - nyilatkozta a Vidi holnapján a portugál mester

A mester természetesen az eredmény miatt csapódott, véleménye szerint alakulhatott volna másképpen is, de ezen már kár töprengeni, sok tanulság van a meccsben, ilyen is kell a fejlődéshez. Ezt követően pedig kitért a regenerációra...

"Voltak hibáink, de bebizonyítottuk, hogy versenyképesek vagyunk ezen a szinten is. Az eredmény miatt természetesen csalódott vagyok, mert nem érdemeltünk ilyen arányú vereséget, a meccsből ugyanakkor nagyon sokat tanulhatunk. Most a legfontosabb, hogy a játékosok regenerálódását gyorssá tegyük, de ezúttal a fizikai mellett a mentális regenerálódásra is nagy hangsúlyt kell fektetnünk, hogy a vasárnapi bajnoki mérkőzésen eredményesek tudjunk lenni" - így zárta értékelését Paulo Sousa

Szerző: Őszi Ádám