2014. augusztus 4., hétfő

Manchester United: Nemsokára fejek hullanak...

Magyar idő szerint éjjel 2 órakor veszi kezdetét a Bajnokok Kupájának a döntője, a finálé két résztvevője pedig a Manchester United és a Liverpool lesz. A mérkőzést követően elhagyja az Egyesült Államokat a Luis van Gaal vezette manchesteri alakulat. Ezt követően a vezetőedző mindenkivel elbeszélget, nem fog köntörfalazni, s akinek kell kiadja az útilapuját.  
A csapaton már most látszik a változás, szinte mindenütt arról hallani, hogy Van Gaal pillanatok alatt hatott a játékosokra, az új szisztéma, a passzjáték pedig már most visszaköszön. Az amerikai túra során egytől egyig minden játékos lehetőséget kapott, a holland tréner felmérte a kvalitásokat és nemsokára meghozza döntését, ki az akire számít és ki az akinek távoznia kell. Egy biztos, az új szerzemények Luke Saw és Ander Herrera biztonságban vannak, illetve még jó pár játékos, mint például Rooney, Van Persie, vagy éppen Januzaj, ám jó páran aggódhatnak jövőjüket illetően.

Kapus poszton és védelemben nincsen ok a pánikra, sőt a Vörösö Ördögöknek még védőt, védőket kell igazolni, ugyanis Evra, Büttner, Ferdinand és Vidic távozásával jelenleg csupán öt védője van a csapatnak.

Ezzel szemben a középpályán és a támadósorban tömött sorok vannak. A középpályán nem érezheti magát biztonságban Anderson, Fellaini, Kagawa, Nani, Antonia és Young sem. Folyanak a találgatások, hogy vajon kik győzték meg az új vezetőedzőt.

A támadósorban kérdéses Zaha, illetve a fiatal chilei Henríquez sorsa, de Hernandez sem biztos, hogy marad a United kötelékében.

Van Gaal így nyilatkozott - "A felkészülési túra után értékelem a látottakat, minden játékosom lehetőséget kapott, így többet tudok, mint korábban, azonban a futball világában döntéseket kell, hogy hozzak. Mindig meg kell adnod a lehetőséget azoknak, akiknek nincs elég jó kilátása a megfelelő játékidőre, hogy máshol bizonyítson. Előre meg kell mondanod a döntésed, ha augusztus 31-én közölném, az már túl késő lenne, így a döntő után mindenkivel elbeszélgetek."

Íme a Manchester United jelenlegi 27 fős kerete:
Kapusok: David De Gea, Anders Lindegaard, Ben Amos

Védők: Jonny Evans, Chris Smalling, Rafael, Luke Shaw, Phil Jones

Középpályások: Ander Herrera, Anderson, Tom Cleverley, Michael Carrick, Marouane Fellaini, Darren Fletcher, Nick Powell, Adnan Januzaj, Shinji Kagawa, Nani, Luis Antonio Valencia, Ashley Young, Juan Manuel Mata

Támadók: Javier Hernández, Wayne Rooney, Robin van Persie, Danny Welbeck, Wilfried Zaha, Ángelo Henríquez

Arrow

Wenger őrjöng, teljesen kiakadt

Szomorú jövőképet, csalást, avagy hatalmas turpisságot lát Arsene Wenger az Ágyúsok menedzsere, aki teljesen kiakadt a Frank Lampard ügyön, avagy a Manchester City átigazolási taktikáján. 

Mint ismeretes pár nappal korábban a Manchester City bejelentette, hogy a Chelsea legendája Frank Lampard az elkövetkezendő fél évet a klub kötelékében kölcsönben tölti majd (Többen árulást kiáltottak a Chelsea-vel szemben). Az Arsenal vezetőedzője úgy véli, ha mindenki betartja a  pénzügyi szabályokat és a fair-playt, akkor ez nem történhet meg.  Lampard új csapata a New York City FC ugyanis egy tulajdonban van a Manchester Cityvel.

"Fogalmam sincs, hogy lehet így kijátszani a pénzügyi fair-playre vonatkozó szabályokat. Most úgy látom, hogy majd ezek a Cityk fogják ellátni játékosokkal az anyaegyesületet, a Manchester Cityt. Öt klubot is fel akarnak vásárolni, és bár én nem ismerem elég jól a pénzügyi fair-play szabályait, azt hallottam, hogy 59.4 millió fontért már vettek egy franchise-t az Egyesült Államokban" - hívta fel a figyelmet a francia szakember.

A Manchester City és a Paris Saint-Germain a szezon végén büntetést kapott, komoly pénz kellett fizetnie a pénzügyi fair-play megsértéséért. Az anyagi plafon tehát kötött, megindult a kiskapuk keresése. Ez lehet az első precedens, kíváncsian várjuk, hogy lesz-e lépés az UEFA részéről.

Arrow

Sztárkapust szerződtethet az AC Milan

Napokon belül pont kerülhet az AC Milan kapuskérdésének ügyére, erről számol be az angol sajtó, ám hozzáteszi, Pepe Reina magas fizetési igénye meghiúsíthatja a transzfert.  

A milánói piros-feketék első számú kapuvédője Christian Abbiati immáron 37 esztendős, így érthető módon, utódját keresi a Filoppo Inzaghi vezette vezette gárda. 

Egy kapuvédőt már szerződtetett Michael Agazzi személyében a klub, ám a  30 esztendős kapuvédő a nemzetközi porondon rutintalan, a mögöttünk lévő szezonban a Cagliari és a Chievo kapuját védte. Emellett ott van a keretben Gabriel a 21 esztendős brazil kapuvédő de kvalitásait tekintve ő sem mondható klasszisnak, a Milan pedig egy rutinos a nemzetközi porondon is tapasztalattal bíró kapuvédőt szeretne a soraiban tudni. Ebbe a képbe tökéletesen beleillik Pepe Reina.

Az elmúlt szezont a Napoli együttesénél kölcsönben töltő 31 esztendős kapuvédő a Liverpool játékosa, ám az Anfielden jelenleg első számú kapuvédőként nem tartanak rá igényt, így megfelelő ajánlat esetén távozhat. A hírek szerint a klubok álláspontja egyezik, ám Reina heti 120 ezer eurós fizetési igényét Milánóban igen csak sokallják. Ez pedig megbuktathatja a transzfert.

Arrow

Liverpoolba szerződik az Atletico Madrid tehetsége

Újabb fiatal játékost szerződtethet a Liverpool, erről számolt be a Daily Star. A lap információi szerint megegyezésre jutottak az Atletico Madrid fiatal védőjével, aki napokon belül aláírhatja új kontraktusát. 

A szóban forgó játékos nem más, mint a Matracosok saját nevelésű védője Javier Manquillo, akit a spanyol foci szerelmesei az elmúlt szezon során ismerhettek meg, ugyanis a második csapattól felkerült az elsőhöz és jó pár mérkőzésen lehetőséget kapott Simeone mestertől. 

A 20 esztendős spanyol utánpótlás-válogatott védő a jobb oldalon mozog otthonosan, teljesítménye pedig több sztárklub figyelmét is felkeltette. Az Arsenal és az FC Barcelona mellett a Vallecano és a Marseille is érdeklődést mutatott Manquillo iránt, ám a befutó a Liverpool lehet.

A transfermarkt.de 6 millió euróra taksálja a fiatal játékos piaci árát, akinek hosszútávú 2018 nyaráig érvényes szerződése van a klubbal. A transzfer részleteiről még nem tudódtak ki konkrétumok.

Arrow