2015. január 5., hétfő

Barcelona: Lehullott a sportigazgató feje - hivatalos

Azonnali hatállyal menesztette posztjáról Andoni Zubizarretát az FC Barcelona klubvezetése. A szerződésbontás oka a katalán klub átigazolási eltiltását kiváltó szabályszegések sorozata. A találgatások már megkezdődtek, sportigazgató kerestetik... 

Mint ismeretes a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) elutasította a Barcelona fellebbezését, így biztossá vált, hogy a katalán óriás 2016 nyaráig nem igazolhat új játékosokat. Ennek fejében várható volt, hogy valakinek a feje a porba hullik.

Zubizarretta már korábban jelezte, hogy vállalja a felelősséget, s a végső döntést az elnök  Josep Maria Bartomeu kezébe adta, aki a döntést ma jelentette be hivatalos sajtótájékoztató keretein belül. Megköszönte Zubizarreta munkáját, elkötelezettségét, professzionalizmusát és odaadását, melyet az elmúlt években végzett a klub előremenetelének érdekében. 

Ami az új sportigazgató kilétét illeti, a találgatások megkezdődtek, sokan Carles Puyol nagy visszatérésére számítanak, a védő könnyen lehet, hogy megkezdheti második szolgálatát szeretett klubjának kötelékében.

Őszi Ádám

Chelsea: Megvan Mourinho csatárkiszemeltje

Úgy fest, hogy immáron nem a horvát élvonalban, hanem a Premier Leagueben bizonyíthat Andrej Kramaric. A horvát válogatott támadó ugyanis Mourinho egyik kiszemeltje, a transzfer pedig bármelyik pillanatban révbe érhet. 

A 23 esztendős horvát válogatott támadó elképesztő szezont futott ezidáig a Rijeka együttesével, 30 mérkőzésen 28 gólt jegyzetek a statiszták a neve mellé és nem csupán a horvát pontvadászatban, az Európa Ligában is megcsillogtatta gólvágó tehetségét.

Kramaric a hírek szerint Londonba repült, hogy személyesen folytassa a tárgyalásokat, s ha úgy van, átessen az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon. A londoni kékek egyes információk szerint 10 millió eurót kívánnak fizetni, ez pedig kielégíti a Rijeka elvárásait, mely hatalmas összeg a klub költségvetését figyelembe véve. A transfermarkt.de 4,5 millióra taksálja a horvát piaci árát, akiért számos klub bejelentkezett, köztük a regnáló olasz bajnok Juventus is.

Őszi Ádám

Komoly büntetést kapott a PSG két gólfelelőse

Bekeményített Laurent Blanc  a Paris Saint-Germain vezetőedzője, aki egyenesen elfogadhatatlannak nevezte két labdarúgója Edison Cavani és Ezequiel Lavezzi önkéntes szabadsághosszabbítását. 

A két tengerentúli labdarúgó egyaránt négy napos késéssel érkezett meg családi okokra hivatkozva, melyet Laurent Blanc vezetőedző súlyos büntetéssel torolt meg. A gólfelelősöknek ennek következtében szombatig száműzetésben, egyénileg kell készülniük a társaktól külön. Emellett nem játszhatnak a PSG soron következő két tétmérkőzésén és vaskos fizetési megvonás is a számlán van a hírek szerint, ám ennek mértékéről nem látott napvilágot hír, csupán spekuláció.

Laurent Blanc ezzel igyekszik példát statuálni, hogy a közeljövőben ilyen ne fordulhasson elő. A PSG hétfőn a Montpellier ellenében vív nagyon fontos kupameccset.

Őszi Ádám

Manchester City: 45 millió font felett az első igazolás!?

A Daily Mail információi szerint a télen révbe érhet a Manchester City, ugyanis az Everton hajlandó meghallgatni a kérőket Ross Barkley átigazolása kapcsán. Ez merőben más hozzáállás, mint az utóbbi átigazolási időszakokban. 

A Polgárok már régóta vadásznak a 21 esztendős angol válogatott játékosra, ám az Everton eddig meg sem hallgatta a kérők ajánlatait, ragaszkodott a középpályáshoz. A klub azonban krízist él meg, az előzetes várakozásokkal ellentétben, közelebb van a kiesőzóna, mint a nemzetközi kupaindulást érő helyek, így változtatásokra van szükség.

Erre adna remek lehetőséget Barkley eladása, akinek vételárából 2-3 remek labdarúgót is lehetne igazolni. Hiába a 15 millió eurós piaci ár, 45 millió font alatti ajánlatra továbbra sem kívánnak rábólintani. A liverpooli kékek megtették az első lépést, kérdés, hogy a City miként reagál, megér-e nekik ennyi pénzt Barkley.

Őszi Ádám

Argentin támadót szerződtetett az AS Roma - hivatalos

Megvan az AS Roma első téli igazolása, igaz a fiatal argentin támadó kölcsönben marad jelenlegi klubjánál és csak a nyáron csatlakozik majd a fővárosi csapathoz. 

Bár a piaci értéke mindössze 275 ezer euró, az AS Roma vezetői sok lehetőséget látnak benne, így 5 millió eurós vételárat fizettek az argentin élvonalban szereplő Newell’s Old Boysnak. A szóban forgó ifjú tehetség Ezeguiel Ponce, akinek nevét minden bizonnyal sokat halljuk még, így érdemes memorizálni.

Ponce mindössze 17 esztendős, a Newell’s Old Boys saját nevelésű játékosa. 

Fiatal tehetségekből sosem elég, képben van két másik labdarúgó is a rómaiaknál. Egyikük Gheorghe Hagi fia Ianis, míg másikuk Valentin Joskov a bolgárok nagy reménysége. Utóbbi két játékos ügyében zajlanak a tárgyalások.

Őszi Ádám

Drákói szigor, ennyi volt Szczesny karrierje Ágyúsként!?

Vezető pletyka az angol sajtóban Arsene Wenger és Wojciech Szczesny afférja, avagy a hírek szerint a lengyel kapuvédő egész szezonra szóló eltiltást kapott az Ágyúsok vezetőedzőjétől. Az eddig sem feltétlenül rózsás viszony végképp elmérgesedni látszik, az események láncolata klubváltás vetít maga elé. 

A 24 esztendős kapuvédő hétvégén csak a padon kezdett, a gólvonalon riválisa  David Ospina állt. Az Arsenal két gólos vereséget szenvedett a Southampton ellenében. Az öltözőben Szczesny a hírek szerint kritikán aluli viselkedést mutatott be, melyet Wenger drákói szigorral díjazott, közölte a játékossal, hogy az idei szezonban már ne számítson játéklehetőségre.

A hírt az egykori Arsenal játékos a dán legenda John Jensen eresztette szabadjára. A dán televíziónál dolgozó egykori klasszis később törölte posztját.

Őszi Ádám

Tottetnham: Hugo Lloris klubot váltana

A The Sun értesülései szerint megfelelő ajánlat esetén a Tottenham Hotspur elengedné francia válogatott kapuvédőjét Hugo Llorist, aki egy magasztosabb cél érdekében szívesen távozna. 

A 28 esztendős francia portás korábban az  Olympique Lyon színeiben már szerepelt a Bajnokok Ligájában, s a Spurs játékosaként erre eddig nem adatott meg a lehetősége és a Premier League erőviszonyait nézve nagy valószínűséggel nem is lesz.

Lloris szeretne ismételten a legrangosabb kupasorozatban bizonyítani, így olyan klubhoz igazolna, mely jövőre indulhat a nívós sorozatban, vagy éppen résztvevője az idei kiírás egyenes kieséses szakaszának.

Igen ám, de a Spurs megkéri kapuvédőjének árát, a hírek szerint az irányár 25 millió euró.

A transfermarkt.de legutóbb 16 millió euróra taksálta Lloris piaci árát, melyhez roppant hosszútávú 2019 nyaráig szóló szerződés párosul. 

Őszi Ádám

Megölték az Anzhi középpályását

Otthonának közelében agyonlőtték az Anzsi Mahacskala középpályását, a mindössze 20 esztendős Gasan Magomedovot. Az ifjú labdarúgó a kórházban belehalt sérüléseibe. 

Az okok ezidáig tisztázatlanok és gyanúsítottak sincsenek az ügyben, a merényletet senki nem vállalta magára. Gasant az autójában érték a lövések, melyet gépfegyverből adtak le. Sérülései olyan súlyosak voltak, hogy kórházba szállítását követően nemsokkal elhunyt, ezen hírt az Anzhi Mahacskala is hivatalosan megerősítette. 

Dzsudzsák Balázs egykori klubja tehát gyászol, ilyen az élet Dagesztánban, ahol az iszlamista támadások igen gyakoriak az orosz erőkkel szemben.

Gasan az Anzhi utánpótlás akadémiáján nevelkedett az elmúlt években, az idei szezon volt számára a kiugrási pont, ugyanis felkerült a felnőtt csapatba, mely jelenleg vezeti az orosz másodosztályt.

Őszi Ádám