2012. december 14., péntek

Barca csatárral erősíthet a Fenerbahce!

Sajtóértesülések szerint a török Fenerbahce a januári átigazolási időszakban szeretné megszerezni a Barcelona támadóját Alexis Sanchezt. A 23 esztendős Chilei középpályás aki 2011-ben került a katalán klubhoz, eddig többnyire nem váltotta be a hozzá fűzött nagy reményeket, így megfelelő ajánlat esetén nem elképzelhetetlen, hogy elgondolkozzanak a katalánok Alexis eladásán.  

A transfermarkt. de becslései szerint a csatár piaci értéke 38 millió euró, és figyelembe kell venni, hogy élő szerődés köti a Barcelona csapatához. Ez egy akkora összeg, melyet a török klub biztosan nem fog, nem tud kifizetni érte, másrészről kérdés Sanchez hogyan képzeli el a jövőjét. 

Ránézésre a legkönnyebben járható út a játékos kölcsönvétele lehet, kíváncsian várjuk, lesz-e valami az ügyletből, vagy csupán török álom marad az egész.

Őszi Ádám

Abramovic megtömné az Atletico kasszáját és Falcaot a Chelsea legjobban fizetett játékosává tenné

Az Európai Szuperkupát követően, mikor is, a "Tigris" szinte egymaga kivégezte  Chelsea csapatát a BL győztes klub orosz tulajdonosa elhatározta, megszerzi magának a kolumbiai gólvágót. A szerelem megköttetett, de még egyenlőre viszonzatlan! Egyenlőre... 

Falcao két legkomolyabb kérője a Real Madrid és a Chelsea együttese, viszont ha Abramovic akar valamit, akkor felül tudja múlni a Királyi Gárdát, efelől senkinek ne legyen kétsége. A Daily Mirror szerint januárban az Atletico Madrid 48 millió fonttal gazdagabb lesz, míg Falcao heti 200 ezer fontos fizetésével a Londoni klub legjobban fizetett játékosává válhat.

A tulajdonos fejében már összeállta a kép Torres, Falcao csatárduó rohamozhatja az ellenfelek kapuját, ha sikerül a transzfert lebonyolítani. Ami Falcao heti fizetését illeti, 67 millió forintot keresnek, mely havi szinten 268 millió forint. Ezáltal a kolumbiai éves fizetése 3 milliárd 216 millió forint lenne. Ám ezzel még nem kerülne fel a legjobban fizetett labdarúgók Top 10-es listájára, évi 9,6 millió euró ehhez nem elegendő...

Őszi Ádám

Cristiano Ronaldo ára 160 millió font - Mennyi?

Az AS spanyol sportnapilap szerint a Real Madrid számol azzal a lehetséggel, miszerint portugál klasszisa akár a télen elhagyhatja a klubot. Úgy döntöttek ezért, hogy árcédulát akasztanak Cristiano nyakába, hogy leszűrhessék, mely csapatok lehetnek ténylegesen potenciális érdeklődők. 

Nos, a cédulán állítólag az áll, 160 millió font, ez egy nem semmi összeg. Aki letesz ennyi pénzt az asztalra az nem normális, vagy nagyon gazdag és elszánt, elvakult. A Manchester United érdeklődéséről lehet tudni, de ez az összeg túl sok lehet a klubnak, illetve nem éri meg egy játékosért ennyi pénzt adni. 

Ha elkezdünk logikusan gondolkozni két csapat van, mely gond nélkül kipengeti ezt az összeget, ez a Manchester City és a PSG együttese, utobbit már a sajtó többször összeboronálta CR7-el.

Roni nincsen élete formájában, forr körülötte a levegő hosszú hetek és hónapok óta, nagyon kíváncsian várjuk az átigazolási időszak kezdetét, azt, hogy akad-e majd kérő és mit lehet alkudni mind a játékossal, mind pedig a klubal.

Őszi Ádám

Magyar foci: Sorsoltak a Ligakupában

Múlt héten értek véget a magyar Ligakupa csoportküzdelmei. Az öt csoport első, illetve a három legjobb csoport második került a negyeddöntő mezőnyébe. A mai napon az eto.hu tájékoztatásából derült ki, hogy a sorsolás lezajlott, a bajnokságot vezető együttes az Eger csapatát kapta. A legpikánsabb párosításnak a Videoton-Debrecen tűnik.  

Íme a negyeddöntő párosítása:

Eger-Győri ETO
Ferencváros-Lombard Pápa
Videoton-DVSC
PMFC-Budapest Honvéd

Szerintetek melyik párharcból ki fog továbblépni?

Őszi Ádám

World Soccer: Az év játékosa Messi, megválasztották az év edzőjét és csapatát is

A neves magazin a World Soccer szavazásán, melyen a független szakértői testület és az olvasók szavazhattak, megválasztották az év legjobb játékosát, edzőjét és legjobb csapatát  ahogy azt minden évben tenni szokták. 

Az év játékosának a háromszoros aranylabdás Lionel Messit választották, nem is kis fölénnyel. Az argentin klasszis több mint kétszer annyi voksot kapott, mint Cristiano Ronaldo a Real Madrid ásza, aki az ezüstérmet zsebelte be, míg a dobogó harmadik fokára Andrés Iniesta állhatott. Messi ezzel az elismeréssel újabb rekordot állított be, hiszen 2009 é 2011 után harmadszor kapta meg az elismerést, ami eddig csak egy embernek sikerült, nevezetesen a Fenomén brazil Ronaldonak.

Az év játékosa díj szavazásának végeredménye százalékos arányban:

1. Lionel Messi (argentin, Barcelona) 47.33 
2. Cristiano Ronaldo (portugál, Real Madrid) 19.01
3. Andrés Iniesta (spanyol, Barcelona) 9.77
4. Andrea Pirlo (olasz, Juventus) 6.10
5. Radamel Falcao (kolumbiai, Atlético Madrid) 5.95
6. Neymar (brazil, Santos) 3.60
7. Iker Casillas (spanyol, Real Madrid) 2.30
8. Xavi (spanyol, Barcelona) 1.78
9. Didier Drogba (elefántcsontparti, Chelsea/Sanghaj Senhua) 1.77
10. Eden Hazard (belga, Lille/Chelsea) 0.37

Az év csapata főlényesen a spanyol válogatott lett, mely Európa Bajnokságot nyert, mögötte az év meglepetés csapata Zambia állhat a dobogó második fokára. Ha valaki ezen meglepődne, ne tegye, hiszen tudni illik az afrikai csapat óriási meglepetésre hódította el az Afrika Nemzetek Kupáját. A dobogó harmadik fokára a Bajnokok Ligája győztes Chelsea csapata állhat. Mögöttük a veretlenül bajnokságot nyerő Juve, majd pedig az Európa Ligát elhódító Atletico Madrid következik. AZ FC Barcelona csupán a kilencedik, míg a Real Madrid fel sem kerül a tízes listára.

Az év csapata díj szavazásának végeredménye százalékos arányban:

1. Spanyolország 47.36
2. Zambia 8.52
3. Chelsea 7.84
4. Juventus 7.36
5. Atlético Madrid 4.89
6. Borussia Dortmund 4.25
7. Corinthians 4.23
8. Universidad de Chile 4.00
9. Barcelona 3.63
10. Montpellier 2.90

Az év edzője választáson oszlottak meg a szavazatok a legjobban, itt a spanyol válogatott trénere Vicente Del Bosque diadalmaskodott. Őt a Real Madrid trénere Jose Mourinho követi a dobogón, míg a legalsó fokra a BL győztes Chelsea edzője Roberto Di Matteo került.

Az év edzője díj szavazásának végeredménye százalékos arányban:

1. Vicente Del Bosque (Spanyolország) 28.49
2. José Mourinho (Real Madrid) 12.27
3. Roberto Di Matteo (Chelsea) 12.05
4. Jürgen Klopp (Borussia Dortmund) 10.33
5. Diego Simeone (Atlético Madrid) 7.19
6. Hervé Renard (Zambia) 6.83
7. Marcelo Bielsa (Athletic Bilbao) 5.74
8. Tite (Corinthians) 4.67
9. Pep Guardiola (Barcelona) 2.72
10. Luis Tena (Mexikó, olimpiai válogatott) 2.63

Őszi Ádám


Barca: A Tello ügy lezárult, nem kell tovább izgulniuk a fanatikusoknak

Sokat lehetett hallani arról, hogy Cristian Tello a katalánok egyik legnagyobb tehetsége a távozók között lehet.  Európai top ligák top csapatainál merült fel a neve, többen szeretnék, szerették volna megszerezni őt, az egyik komoly érdeklődő a Liverpool csapata volt. Az ügy végére pont került, ugyanis Tello aláírta új szerződését. 

A hosszabbítás azt jelenti, hogy Cristian Tello további három évig a Barca kötelékébe tartozik. A tárgyalások hosszú ideje húzódtak, sok csapat várta 2013 nyarát, mikor is a szezon végén szabadon igazolhatóvá vált volna a 21 esztendős támadó. Nos, ezt már várhatják, a katalánok ezzel jelezték, számolnak Telloval és van jövője a klubnál.

A hírt a klub hivatalos honlapján tették közzé.

Őszi Ádám

Barcelona bánat és öröm: Xavi álma valóra vált, bejelentett visszavonulás és klubhűség...

Örömhír a Barcelona szurkolóinak, hogy a klub és a csapat emblematikus figurája Xavi Hernandez a hírek szerint megegyezett a szerződéshosszabbításról. A középpályás elmondása szerint, minden aprócska részletben sikerült nevezőre jutni, így már csak a hivatalos aláírás hiányzik a papírokról. 

Emellett a csapat "motorja" azt is elmondta, hogy ezzel valóra vált élete álma, hiszen abból a csapatból vonulhat vissza, melyben elkezdte pályafutását, és melyben minden egyes szezont a Nou Camp gyepén játszott. Mi ez ha nem igazi klubhűség? Az új szerződés 2016-ig szól, ezáltal Xavi azt is "elárulta", hogy további négy esztendőig még rúgja a bőrt, majd pedig a szögre akasztja a stoplist 36 esztendősen.

Ez tehát egyszerre öröm a Barca szurkolóinak, egyfelől pedig már előre vetíti a visszavonulást és azt, hogy egy korszak nemsokára ismét lezárul a Nou Campban...

Őszi Ádám