2014. május 25., vasárnap

Kolumbiai támadóval erősíthet az Atletico Madrid

Alighogy elveszítette a Bajnokok Ligája döntőjét az Atletico Madrid, a klubvezetés, már előre tekint és a jövő évi csapatot tervezi. A "Matracosok" nem tartoznak a legtehetősebb klubok közé, így könnyen a Dortmund sorsára juthatnak, tehát legjobb játékosaiktól kénytelenek lehetnek megválni egy-egy ajánlat esetén. Diego Costa szinte biztosan a Chelsea játékosa lesz, a megegyezés napokon belül megtörténhet, így pótlására már most elkezdték keresni a megfelelő embert. 

Az egyik kiszemelt a Sevilla kolumbiai kiválósága Carlos Bacca, aki remek teljesítményt nyújtott az idei szezonban, mind a bajnokságban, mind pedig az Európa Ligában, melyet végül megnyert a csapattal. A 26 esztendős válogatott támadó 21 gólt és 12 gólpasszt tud felmutatni. Piaci árát a transfermarkt.de 10 millió euróra taksálja, igaz ez az összeg felfelé fog mozdulni, az idei teljesítmény tükrében. Az meg még inkább dob a dolgon, hogy az andalúz csapat 2018-ig szóló szerződést kötött vele a legutóbbi megállapodásnál. 

Nem csupán az Atletico Madrid figyelmét keltette fel Bacca, az AC Milan is komoly érdeklődést mutat és könnye na kérők sorába állhat az Everton is.

Őszi Ádám

Real Madrid: Újabb horvát sztárja lehet a csapatnak

A Bajnokok Ligája győzelemből még fel sem ocsúdott a csapat, a játékosok még mindig mámorban úsznak, a klubvezetők azonban már előre tekintenek, tovább szeretnék erősíteni a csapatot, hogy jövőre sikerülhessen a címvédés és a hőn ámított triplázás. Ennek érdekében horvát sztár érkezhet Ivan Rakitic személyében.  

A 26 esztendő horvát válogatott középpályás úgy fest igen csak beleillene Ancelotti mester elképzeléseibe, így összeállhatna a Modric-Rakitic horvát duó. Igen ám, de ki szorul ki a csapatból? Valaki megint áldozattá válik majd, mint tavaly Özil? Ez még legyen a jövő zenéje, egyenlőre csupán az biztos, hogy megvan az érdeklődés.

Rakitic egyébként fantasztikus szezonon van túl, a Sevilla vezéregyénisége volt, oroszlánrészt vállalt abban, hogy a csapat elhódította az Európa Liga serlegét. A szezon egészét figyelembe véve 15 gólt és 18 gólpasszt jegyzett, a Real Madrid elleni meccseken csillogott.

Őszi Ádám

Egy támadóra hajt a Real, Barca, Atletico trió!

Úgy fest, hogy spanyol honban nagyon felkapottá vált az ifjú argentin támadó Juan Iturbe, aki a mögöttünk álló szezonban a Hellas Verona csapatát erősítette. 

A mindössze 20 esztendős jobb oldali játékos remek szezonon van túl, az újonc színeiben 33 mérkőzésen lépett pályára a Serie A-ban és ez idő alatt nyolcszor rezgette meg az ellenfelek kapuját, míg öt ízben a társakat segítette gólhoz.

Pár hete a Real Madrid érdeklődéséről lehetett hallani, ám az Ibériai-félszigeten azt pedzegetik, hogy a városi rivális Atletico Madrid és az ősi rivális FC Barcelona is kinézte magának az argentint. Igen ám, de nem csak spanyol csapatok vannak a pletykalistán, három-három olasz és angol klub egyaránt érdeklődését mutatta ki. A szigetországból a Chelsea, Liverpool, Tottenham trió neve sejlett fel, míg a Serie A klubok közül az Inter és az AS Roma mellett a Napoli is a kérők között figyel. A transfermarkt.de szerint jelenleg utóbbinak van a legnagyobb esélye a játékos megszerzésére. 

Iturbe piaci ára 10 millió euróra rúg, szerződése pedig öt nap múlva lejár, mely azt jelenti, hogy szabadon igazolhatóvá válik. Kezdődhet a válogatás, az ajánlatok maghallgatása...

Őszi Ádám

Benatia:"Egy álom lenne a ..."

Mint ismeretes Mehdi Benatia az AS Roma középső védője fantasztikus szezonon van túl, mutatott játéka pedig felkeltette a legnagyobbak figyelmét, így a nyári átigazolási időszak egyik legkelendőbb játékosa lesz, kegyeiért többen sorba állnak. 

"Egy álom lenne a Barcában játszani, de még nem tudom merre vezet az utam!" - nyilatkozta Mehdi Benatia az AS Roma védője.

A 33 bajnoki és 4 kupameccsen pályára lépő marokkói  igazi vezéregyénisége lett a "Farkasoknak", akik betonvédelmet húztak kapujuk elé. Benatia nem csupán védőmunkájával keltette fel a figyelmet, említésre méltó az az öt gól, melyet középső védő létére szerzett. 

Kegyeiért három sztárklub versenghet, az FC Barcelona mellett a Bayern München és a Manchester City kívánságlistáján is ott figyel a neve. Szerződése hosszútávú, 2018-ig érvényes, míg piaci árát jelenleg 18 millió euróra taksálja a transfermarkt.de.

Őszi Ádám

VB 2014: A nagy számok törvénye alapján Anglia nyeri a tornát! - Íme az indok

Sokan vannak, akik hisznek a számmisztikában, ám legalább ennyien csupán legyintenek rá, mondván csak véletlen egybeesésekről van szó. Szemünk elé került egy bizonyos négy cikkelyes indok, mely arra hivatott mutatni, hogy az idei világbajnokságot Anglia nyeri meg! Megismétlődik 1966, vagy egy pontban eltér majd a számmisztika, romba dől?  

Nos, eddig kísértetiesen hasonlít egymásra az 1966-os esztendő és a most írott, tehát 2014! Na persze 66-ban nem volt kelet-ukrajnai válság, maradjunk csupán a sport berkein belül és nézzük mi történt akkoriban, főként a spanyol klubok háza táján. A párhuzam nagyon egyszerű, az Atletico Madrid elhódította története ötödik bajnoki címét, ezzel egy időben a Real Betis liga utolsóként elbúcsúzott az élvonaltól, ahogyan most is. A Real Madrid labdarúgócsapata megnyerte a Bajnokok Ligája fináléját, ahogyan tette azt szombat este, míg a nyári világbajnokságot Anglia abszolválta győztesként. A négy cikkelyes sorból három már a helyén áll, kérdés, hogy szűk két hónap múlva is megállja-e a helyét. Nagy meglepetés lenne az egyszer biztos, de nem lehetetlen, hiszen Anglia ott van a VB-n!

1966
- Atletico Madrid a bajnok
- Real Betis kiesett a ligából
- Real Madrid megnyerte a BL-t
- Anglia megnyerte a VB-t.

2014
- Atletico Madrid a bajnok
- Real Betis kiesett a ligából
- Real Madrid megnyerte a BL-t
- Anglia megnyeri a VB-t ???

Őszi Ádám

Playoff: Zamora a Premier Leaguebe lőtte csapatát

Egy évnyi másodosztályú szereplést követően szombat este eldőlt, hogy a Queens Park Rangers lesz a Premier League idei harmadik feljutója. A Wambley gyepén rendezett fináléban egyetlen egy gól döntött, az is az utolsó pillanatokban. Bobby Zamora a londoniak hőse... 

Derby County - Queens Park Rangers 0-1 (0-0)
G: - ill. B. Zamora (90.)
Kiállítva: - ill. O'Neil (60.)

A mérkőzés egészét figyelembe véve, sokkalta dominánsabban játszott a Derby, ám gólt nem sikerült szerezniük, a kaput, még eltalálni sem bíró QPR az utolsó pillanatban Zamora lévén a Premier Leaguebe lőtte csapatát, úgy, hogy az a 60. perctől fogva emberhátrányban volt kénytelen futballozni O'Neil kiállítása révén. 

A Derby szurkolói így továbbra is csak álmodhatnak a Premier Leagueről, míg a QPR egy esztendőnnyi "száműzetést" követően visszatérhet a legnagyobbak közé. Egyenes ágon a Leichester City és a Burnley jutott fel. 

Őszi Ádám