2014. augusztus 12., kedd

Chelsea játékossal erősített az Everton

Kész tényként kezelendő, hogy Romelu Lukaku után újabb Chelsea játékos költözik a Goodison Parkba, ugyanis a felek megegyeztek Christian Atsu kölcsönszerződéséről. 

A Chelsea 22 esztendős ghánai válogatott szélsője a több játéklehetőség és a fejlődés reményében költözik a liverpooli kékekhez, akik eddig remekül erősítettek a nyár folyamán. Atsu ott volt a brazíliai világbajnokságon, teljesítménye pedig meggyőzőnek bizonyult, noha valószínűleg nem ott figyeltek fel rá először az Evertonnál. 

Atsu tavaly nyáron a Porto csapatától 3 millió euró ellenében érkezett Londonba, a kékek azonban kölcsönadták Hollandiába, ahol a Vitesse erőssége volt, 29 mérkőzésen szerepelt és 5 gólja mellett 6 gólpasszt jegyeztek a neve mellé a statisztikusok.

Arrow

Rossz hír a katalánoknak, újabb sérült

Még el sem kezdődött a szezon, a katalánok háza táján pedig már most a sérülésekkel van gond. Az újonnan megszerzett Thomas Vermaelen után egy másik másik nyári szerzemény  Ter Stegen is kidőlt a sorból, miután hátsérülést szenvedett a hétfői edzésen. 

A részletes orvosi vizsgálatokat követően az orvosok azt javasolták, egy hétig pihenjen a német kapuvédő és csak azután álljon újra munkába. A sérülés tehát nem súlyos, de roppant bosszantó, hiszen a katalánok új kapuvédői most hivatottak megmutatni, hogy mit tudnak! A tét az első számú kapusposzt...

Az Ágyúsoktól érkező belga védő Vermaelen hat hétig még biztosan harcképtelen lesz, combjával bajlódik a világbajnokság óta. Emellett Suarez eltiltását tölti, így a rajton az ő szolgálataira sem számíthat Luis Enrique vezetőedző. 

Arrow

Manchester United játékossal erősített a Dinamo Zagreb - hivatalos

A horvát élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Dinamo Zagreb nagy meglepetésre a Manchester Unitedtől igazolt támadót. A felek kölcsönszerződésben egyeztek meg, ám a horvát egyeduralkodónak opciós joga van a szezon végén. 

A szóban forgó játékos nem más, mint a Vörös Ördögök fiatal chilei válogatott támadója Ángelo Henríquez. A 20 esztendős chilei játékjogáért két évvel korábban 5,5 millió eurót fizetett a manchesteri klub, ám a felnőttek között tétmérkőzésen még nem mutatkozhatott be Henríquez. Kölcsönben szerepelt előbb a Wigan, majd a Real Zaragoza együttesében. A chilei felnőtt válogatottban eddig háromszor léphetett pályára és két ízben kapuba is talált.

A Vörös Ördögök keretében olyan csatárok találhatóak, mint Rooney, Van Perie, Hernandez, vagy éppen Welbeck. Mellettük ötödik számú csatárként nem érdemes kallódni, a fejlődés érdekében adták tehát kölcsön Henríquezt, akire azonban opciós jogot kapott Dinamo Zagreb. A transfermarkt.de egyébként 2,8 millió euróra taksálja az ifjú támadó árát.

"Elégedettséggel tölt el a Dinamóhoz érkezésem, és jó dolgokat szeretnék véghezvinni. Nagy a motivációm, és bizonyítani akarok, hiszem, hogy a Dinamo egy megfelelő klub ehhez. Segíteni szeretnék az együttesnek abban, hogy bejusson az Európa Liga csoportkörébe." - nyilatkozta Henríquez a kölcsönszerződést követően.

Arrow

Valakit ma ismét bemutatnak Barcelonában!

Miközben az egész futballtársadalom szeme Cardiff felé fordul, ahol este a Bajnokok Ligája győztes Real Madrid és az Európa Liga győztes Sevilla mérkőzik meg az UEFA Szuperkupáért, ez idő alatt az átigazolási piacon is zajlanak az események, a katalánok pedig ismételten készülnek valamire, vagy inkább valakinek a bemutatására! 

A világsajtót, illetve a közösségi portálokat egy a Nou Campról készített kép járja be, mely egy új játékos bemutatására utal. A nagy kérdés, csupán az, hogy ki lesz az újabb érkező!? A találgatások elkezdődtek, mindenki latba vetette a lehetséges játékosokat.

A legtöbben a Fiorentina kolumbiai ászának az érkezésére számítanak, ám Cuadrado mellett a pakliban van Juanfran és Kyle Walker neve egyaránt. Mások azt rebesgetik, hogy eljött az idő, a katalánok zöld utat kaptak és bemutathatják a nagyközönség előtt Luis Suárezt, de akadnak olyan merész spekulációk is, miszerint Hummels, vagy Reus átigazolásáról egyeztek meg a katalánok.

Forró drótom követjük az eseményeket és kíváncsian várjuk a fejleményeket, melyről természetesen beszámolót adunk...

Arrow

Ibrahimovic példamutató jótékonyságra szánta el magát - egy szívmelengető történet

Mindannyian ismerjük Zlatan Ibrahimovicot, megvan a sajátos stílusa, egy igazi botrányhős és egyben egy kiváló labdarúgó, egy igazi klasszis, akire felnéznek az emberek. Megítélése roppant változatos, van aki szereti és van aki utálja, sokan arrogánsnak tartják, ám egy biztos, a szíve a helyén van, ezt újfent bizonyította.  

Ibrahimovic ugyanis valóra váltotta a svéd értelmi sérült labdarúgó-válogatott tagjainak álmát, a Paris Saint-Germain klasszisának jóvoltából a csapat ott lehet a pénteken kezdődő brazíliai világbajnokságon!

Svédország értelmi sérült labdarúgó-válogatottja kiharcolta a részvétel jogát a világeseményen, ám anyagi okok miatt éppen lemondani készültek a részvételt, amikor jött a mentőöv. A csapat másodedzője Stefan Jonsson felkereste Zlatant és egy mezt kért tőle, melyet árverésre bocsájthatnak és a befolyó összegből kiutazhatna a csapat...

Ibrahimovic erre így reagált - "Mi a bánatot akarsz csinálni egy mezzel? Mennyibe kerül a kiutazás?" 

"Közöltük vele a szükséges összeget és már utalta is a pénzt a bankszámlára" - ezzel lehetővé téve, hogy a csapat részt vegyen a tornán.

A svéd klasszis így nyilatkozott - "A futball mindenkié, függetlenül nemtől és egészségi állapottól. Mi lemaradtunk a vébéről, ami hatalmas csalódás volt. Amikor hallottam erről az ismeretlen csapatról, azt mondtam magamnak, mindent el akarok követni, hogy átélhessék, milyen is egy világbajnokságon képviselni a hazájukat. Nem volt min gondolkodnom!"

Sajnos a magyar csapatnak nem volt magmentője, hiába kvalifikált, nem lesz ott a tornán...

Arrow

Transzfermizéria: Erősít a megkopasztott Sputhampton

Tavaly elképesztő szezont futott a Southampton együttese, ennek azonban ára van! A klub nem tartozik a tehetősek kategóriájába, így nem tudja megtartani értékeit, szó szerint kizsákmányolták a Szenteket, akik igen nagy bajban vannak, hiszen teljesen új csapatot kell építeniük. A klub beindult az átigazolási piacon. 

Elhagyta a fedélzetet és a Suprs kispadjára ült le a "sikeredző" Mauricio Pochettino, akit Ronald Koeman váltott a kispadon. A holland tréner dolga lesz az, hogy pótolja a távozókat és egy új csapatot építsen.

Apropó távozók! Elhagyta a klubot Luke Shaw, Lallana, Lambert, Lovren, Osvaldo és Chambers, a riválisok szétvásárolták a Southamtont. A Manchester United, a Liverpool, a Tottenham és az Arsenal is belerúgott egyet a Szentekbe, akik természetesen anyagilag nem jártak rosszul, így azért van miből erősíteni.

A klub tegnap jelentette be az angol válogatott kapuvédő Fraser Forster szerződtetését, aki a Celtic együttesét hagyta maga mögött. Emellett két védő is a kiszemeltek között szerepelt Ronald Koeman kívánságlistáján. 

Egyikőjük a Steaua Bukarest román válogatott védője Florin Gardos, aki a hírek szerint 7,5 millió euró ellenében érkezhet, míg a másik kiszemelt Sam Byram a Leeds United 20 esztendős jobb oldali védője.

Arrow

Eto'o a Chelsea nagy riválisához igazolhat - sajtóhír

Nap mint nap jelennek meg újabb hírek Samuel Eto'o jövőjét illetően. Pár nappal korábban a PSV, míg tegnap az Ajax Amszterdam érdeklődéséről lehetett hallani, a legfrissebb hírek szerint pedig a Chelsea nagy riválisa, a Liverpool is beszáll a versenybe. 

Mint ismeretes Suarez távozását követően nagy űr keletkezett a vörösök támadósorában, és Sturridge mellett a friss szerzemény Lambert bevethető még, ám úgy fest, ezzel nem elégszik meg Rodgers vezetőedző. A pool idén több esztendőnyi kihagyást követően tér vissza  a legrangosabb európai kupasorozatba a Bajnokok Ligájába, ezáltal pedig Eto'o remek választásnak tűnhet, hiszen jócskán rendelkezik ezen a téren tapasztalattal. A hírt kezeljük spekulációként, a 33 éves kamerunit már eladták a fél világnak...

Emellett az Internazionale háza táján sem elhanyagolandó tény, hogy Eto'o jelenleg szabadúszó, tehát ingyen megszerezhető. A kameruni a bőség zavarával küzd...! Egyébként utóbbi olasz lehetőség nem lenne újdonság, hiszen Eto'o egy ízben már volt a milánóiak játékosa, még a Mourinho éra alatt

Arrow

Chelsea: Francia támadó érkezhet a sérült Drogba pótlására - sajtóhír

Igen ellentmondásos hírek láttak napvilágot Drogba sérülését illetően. A Chelsea visszatérő klasszisa a Ferencváros elleni stadionavatón szenvedett bokasérülést, miután rosszul fogott talajt, s azóta fél éves kihagyásról és két hetesről is lehetett hallani, így elég ellentmondásosak az információk. Minden esetre egyes források szerint Mourinho támadót venne és meg is van a kiszemeltje. 

Drogba sérülésének megsínylője a Queens Park Rangers lehet, mely így könnyen elveszítheti francia válogatott támadóját Loic Remy személyében. A 27 esztendős befejező csatár számos klub kívánságlistáján megfordult, sőt a Liverpool meg is vette volna, ám Remy nem felelt meg az orvosi vizsgálatokon.

Piaci árát a transfermarkt.de 12 millió euróra taksálja, arról nincsen hír, hogy Mourinho kölcsönvenné a gallt, vagy megszerezné teljes játékjogát. Nemsokára bizonyára tisztábban látunk majd.

Remy az előző szezont kölcsönben a Newcaslte együttesénél töltötte és 27 mérkőzésen 14-szer volt eredményes.

Arrow