2014. október 14., kedd

Játékost cserélhet a Real és a Chelsea

A  Daily Express értesülései szerint a télen játékost cserélhet Jose Mourinho korábbi és jelenlegi csapata,a  Chelsea és a Real Madrid. 

A portugál tréner Sami Khedira játékjogára vadászik, a Nationalelf futballistája a Mourinho éra alatt alapembernek számított Madridban, ellenben Ancelotti nem számol vele. Az utóbbi időben rendre sérülések hátráltatták munkáját.

A Real Madrid berkein belül pedig téma egy új kapus szerződtetése. Korábban David de Gea neve merült fel, ám a Vörös Ördögök erről a lehetőségről hallani sem akarnak, így jött a képbe a londoni kékek jelenleg padozó, második számú kapuvédője Petr Cech. 

Arról nem szól a fáma, hogy ráfizetéses, vagy szimpla csereüzletben gondolkodnak a felek. A 32 esztendős cseh válogatott kapuvédő piaci értéke 17 millió euró, míg Khedira értékét a német transfermarkt.de 35 millióra taksálja.

Arrow

Argentina hetet vágott, Messi duplázott

Könnyed ujjgyakorlat, gálamérkőzés, így lehet jellemezni az argentin válogatott mai fellépését Hong Kong legjobbjaival szemben. A csereként beálló Messi duplázott, ahogyan Gaitan és Higuain is tette igaz ők kezdőként. Meglepetés győzelmet aratott Kína. 

Hong Kong - Argentína 0-7 (0-3)
G: - ill. Banega (18.), Higuain (41., 53.), Gaitan (43., 72.), Messi (65., 84.)

Igen szerény kezdőcsapatot küldött a pályára Hong Kong ellenében Tata Martino, aki kezdőcsapatának jó részét padra ültette és olyanoknak szavazott bizalmat, akik eddig kevesebbet játszhattak. A kispadon foglalt helyet Agüero, Demichelis, Di Maria, Mascherano, Messi, Rojo és Zabaleta is, ennek ellenére a házigazda nem jelentett gondot, ez az argentin csapat így is bomba erősnek bizonyult. A gólok sorát Banega a Sevilla középpályása kezdte, majd az első játékrész hajrájára kanyarodva előbb Higuain, majd Gaitan is eredményes tudott lenni. A második játékrészben aztán egyre több nagy név szivárgott a pályára, miközben Higuain  megszerezte második találatát. Az FC Barcelona klasszisa Messi az 59. percben váltotta Pastorét, majd hat minutummal később Banega előkészítése után a kapuba talált. Ezt követően egy gólpasszt is kiosztott Gaitan részére, majd a 84. percben beállította a 7-0-ás végeredményt.

Kína - Paraguay 1-2 (2-0)
G: Zheng Zhi (9.), Wu Lei (18.) ill. Ortigoza (82.)

Meglepő győzelmet aratott a kínai labdarúgó válogatott, mely egy góllal felülmúlta a paraguayi nemzeti csapatot. Bár a mérkőzést végig a vendégek irányították, az első húsz percben minden bejött a hazaiaknak, akik egész meccsen mindössze kétszer találtak kaput, mindkettő gól is lett. A második felvonásban még kísérletet sem tudtak felmutatni, ellenben Paraguay lőtt, tüzelt, ám csak a szépítésre futotta a 82. percben Ortigoza révén. Ezzel kettős vereséggel zárták a vendégek az ázsiai túrát, pár nappal korábban Dél-Korea is jobbnak bizonyult. 

Arrow

Neymar mesternégyes Japán ellen

Ázsia is megismerhette Neymart az FC Barcelona és a brazil válogatott ászát. A szenvedő fél ezúttal a japán válogatott volt, melynek védelme nem tudott mit kezdeni a ficánkoló brazillal, aki végül mesternégyesig jutott. 

Japán - Brazília 0-4 (0-1)
G: - ill. Neymar (18., 48., 77., 82.)

Mezőnyben és helyzetek tekintetében nem volt akkora a differencia a csapatok között, mint azt az eredmény mutatja, a különbséget Neymar jelentette. Az FC Barcelona klasszisa elképesztő pontossággal használta ki helyzeteit. A 18. minutumban egy hirtelen ritmusváltást követően Tardelli ugratta ki Neymart, aki ziccerben találta magát. Kawashima kapuvédő nem tudott mit tenni, nem sikerült lelopni a brazil lábáról a labdát, így beindult a Neymar show. A második játékrész elején aztán Coutinho játszotta meg a Barca klasszisát, aki higgadtan a kapu bal alsó sarkába helyezte el a játékszert.  Coutinho remek cserének bizonyult, két perccel pályára lépése után osztotta ki a gólpasszt, ahogyan később Kaká is megszolgálta Dunga bizalmát. A 77. percben aztán megvolt a mesterhármas és a kosaras gólöröm, avagy lepattanót szerzett a brazil és közelről passzolt a kapuba. A végeredmény a 82. percben alakult ki, ekkor Kaka volt az előkészítő, míg az utolsó érintés Neymar nevéhez fűződik. Nem mindennapi produktum...

Dél-Korea - Costa Rica 1-3 (1-1)
G: Lee Dong-Gook (45.) ill. Borges (38., 47.), Duarte (77.)

Második ázsiai mérkőzését is győzelemmel abszolválta Costa Rica, mely ezúttal Dél-Korea legjobbjait győzte le. Bár Borges első találatára még volt válasz hazai részről a második félidőben a vendégek hálója érintetlen maradt, míg Borges újfent, Duarte pedig először köszönt be Kim kapuvédőnek.

Arrow

Újabb sérült Dortmundban

Nem túl jövedelmezőek a Borussia Dortmund számára a FIFA játéknapok, ugyanis rendre kulcsjátékosok térnek vissza sérüléssel, így Klopp mester törheti a fejét. Újfent egy ilyen esetről számolhatunk be, Joe Gyau is beállt a népes sorba. 

A 22 esztendős támadó USA nemzeti színeit képviselte az Ecuador elleni felkészülési mérkőzés során, azonban a játékteret térdsérülés miatt idő előtt kénytelen volt elhagyni. Az orvosi diagnózist követően Klopp mester azt a hírt kapta, hogy nem számíthat játékosára januárig biztosan. Gyua nem alapembere a BVB-nek, ám idén a sok sérülés közepette egyre több lehetőséghez jutott. Most azonban ő is a lelátóra szorul, mint sok másik társa.

Az utóbbi bő egy esztendőben Reus kétszer sérült meg a válogatottban, míg Gündogan több mint egy esztendős kényszerpihenőre szorult. Ezen listát erősíti Piszczek, Hummels és Aubameyang is, igaz utóbbi szerencsére megúszta a komolyabb kihagyást.

Arrow

Rooney és a téli megaüzlet

Közeledik a téli átigazolási időszak és már most hallat magáról a megszokott Wayne Rooney-saga, mely szerint az angol válogatott támadó a télen klubot válthat. Összegezve az elmúlt évek pletykáit lassan egy komplett könyvet adhatnánk ki, miközben a szóban forgó játékos még mindig a Manchester United játékosa. Vajon így lesz ez januárban is? 

Rooney a zsurnaliszták szárnyán már megjárta Madridot és számos futballnagyhatalomnak számító várost. Piaci értékét tekintve a transfermarkt.de 45 millió euróra taksálja árát, ehhez azonban párosul egy 2019 nyaráig szóló kontraktus, így aki meg akarja szerezni a támadót mélyen, jócskán piaci ár fölött a zsebbe kell. hogy nyúljon. Ezen adatok tudatában a lehetséges kérők köre igen csak leszűkült, szemünk előtt pedig jelenkorunk újgazdag pénzes klubjai lebegnek, melyek közül a Manchester City már ki is húzható, lévén az egy megbotránkoztató transzfer lenne. Persze soha se mond hogy soha...!

Angol sajtóhírek szerint az AS Monaco a télen visszautasíthatatlan ajánlattal állhat elő, mint a Manchester United, mind pedig a játékos részére. Igazi megaüzletről suttognak, ám ezt kezeljük szín tiszta spekulációnak. Emellett természetesen a Paris Saint-Germain neve is ott van a kalapban, őket sem szabad leírni.

Falcao nyári érkezésével három klasszis csatára lett a Vörös Ördögöknek és több ízben lehetett már hallani, hogy valaki ezáltal a távozás ösvényére léphet. Hogy ez Rooney, vagy Van Perise lesz, nem lehet tudni, de miért ne tarthatná meg mindhárom kiváló játékosát az együttes, amennyiben Van Gaal terveiben mindannyian kezdőként szerepelnek...

Arrow

Rooney és az észt katona esete

Nem mindennapi ellenfele volt a pályán Rooneynak az észt válogatott elleni mérkőzésen. A hazaiak bal oldali védője ugyanis a laktanyából ugrott ki megfogni a Manchester United támadóját, illetve gátolni a jobb oldalon vezetett angol támadásokat. 

A 21 esztendős Artur Pikk jelenleg a hazájában kötelező 3 hónapos katonai szolgálatot tölti, így a labdarúgás az elmúlt hetekben távol került a Levedia Tallin fiatal védőjétől. Egy eltiltás és egy kellemetlen sérülés miatt azonban Magnis Pehrsson szövetségi kapitánynak elő kellett vennie vésztartalékát és speciális kikérőt szorgalmazott. Az engedélyt megkapták, így Pikk élete második válogatott mérkőzésén kezdőként léphetett pályára Anglia ellen. 

"Éjfélre vissza kellett érnem a laktanyába, ugyanis hat órakor már ébresztő van. Kemény meccs volt ez a számomra, ugyanis nem nagyon volt lehetőségem az utóbbi időben rendes futballpályán edzeni!" - nyilatkozta Pikk az mérkőzést követően, majd az öltözőbe sietett, hogy időben visszaérjen.

A mérkőzés egyébként szerény 1-0-ás angol győzelmet hozott, Pikk pedig remekül helytállt, nem vétett szarvashibát.

Arrow

EB 2016: Mesterhármas és belga döntetlen

Az előzetesen vártakkal ellentétben a 'B' jelű kvartett igen csak átrendeződött, Wales és Izrael remekül kezdte a sorozatot, míg a bosnyákok igen csak beragadtak. Susic tanítványai ezúttal sem tudtak nyerni, így egyenlőre gondban vannak a balkániak. 

Bosznia és Hercegovina - Belgium 1-1 (1-0)
G: Dzeko (28.) ill. Nainggolan (51.)

Csoportrangadó kissé keserű szájízzel, így várhatták a mérkőzést a hazaiak. Korábban úgy gondolták, ezen párharc a csoportelsősségről dönt majd, ám jelen állás szerint a bosnyákoknak ez igen távoli valóság, egyenlőre a kvalifikáció sem biztos. A pocsék rajtot követően a belgák ellenében kellett volna megszerezni az első győzelmet, ám ez túl nagy falatnak bizonyult. Bár Dzeko góljával vezettek a hazaiak, a belgák több helyzetet teremtettek és kapura is veszélyesebben játszottak. A második játékrész elején Nainggolan egalizált, mely mint később kiderült a végeredmény beállítását is hozta. A belgák jól állnak, hiszen legnagyobb riválisuk otthonából pontot csentek, s úgy harmadikok a csoportban, hogy egy meccsel kevesebbet játszottak eddig. A bosnyákok három meccs után két ponttal csupán ötödikek, helyzetüket pedig az is nehezíti, hogy a hat pontos Izrael is csak két meccsen van túl.

Wales - Ciprus 2-1 (2-1)
G: Cotterill (13.), Robson-Kanu (23.) ill. Laban (36.)
Kiállítva: King (47.) ill. -

Jó úton halad a walesi válogatott, mely ezúttal ciprus legjobbjai fölé kerekedett egy találattal. Az első játékrészben Cotterill és Robson-Kanu révén gyorsan két gólos előnyre tettek szert a hazaiak, ebben Gareth Bale is kulcsszerepet játszott, ám a vendégek nem adták fel és szépítettek. A második játékrészre kifutva aztán King két minutum alatt a kiállítás sorsára jutott, ezzel hatalmas lehetőséget kaptak a vendégek, akik mezőnyben uralták a labdát, azonban kapura csakúgy mint a hazaiak veszélytelenek voltak 6-6 kísérletet láthatott a publikum a második félidőben azonban kaput egyik oldalon sem találtak a felek. 

Andorra - Izrael 1-4 (1-2)
G: Lima (15.-büntető) ill. Damari (3., 41., 82.), Hamed (90+6.-büntető)

Ahogyan az várható volt, Izrael lejátszotta a pályáról ellenfelét. A mérkőzés hőse az Austria Wien elsőszámú gólfelelőse Damari volt, a 25 esztendős támadó háromszor vette be az andorrai kaput. Izrael eddig hibátlan, igaz az andorrai győzelem mindenki számára kötelező...

Íme a B-csoport állása 3 forduló után:
1. Wales 7 pont (4:2)
2. Izrael 6 pont (6:2) - 2 meccs
3. Belgium 4 pont (7:1) - 2 meccs
4. Ciprus 3 pont (4:5)
5. Bosznia és Hercegovina 2 pont (2:3)
5. Andorra 0 pont (2:12)

Arrow

EB 2016: Horvát hatos, olasz vergődés

Alakul a molekula a 'H' jelű kvartettben, ahol nagyjából az erőviszonyokat tükrözi vissza a tabella három forduló után, igaz az olasz válogatott nem valami meggyőzően szerepel Conte irányításában, ám tény, hogy eredményesen. Déli szomszédunk, Horvátország gálázott, hatig meg sem állt... 

Málta - Olaszország 0-1 (0-1)
G: - ill. Pellé (23.)
Kiállítás: Mifsud (27.) ill. Bonucci (73.)
Viszonylag hamar vezetést szerzett, sőt még egy bő félidőt is emberelőnyben játszhatott az olasz válogatott, ám a találkozó így is nyitott maradt az utolsó pillanatig Máltán. Conte csapata a 23. percben szerezte meg a vezetést és mint kiderült győztes találatot, egy szögletet követő kavarodásban Pellé volt a leghiggadtabb, a Feyenoord támadója közelről stukkolt a kapuba. Négy minutummal később aztán megfogyatkoztak a hazaiak, igen erős döntést hozott a játékvezető, mely döntően befolyásolta a mérkőzés végkimenetelét. Nyomott az olasz válogatott, ám az átütőerő hiányzott. A 73. percben aztán ha eredményben nem, de létszámban egalizálódtak a feltételek. Bonucci szabálytalanul állította meg a máltai támadót, aki egy az egyben mehetett volna Buffon kapujával szemben. Szenvedett, de nyert az olasz válogatott és ott van a horvátok nyakán.

Norvégia - Bulgária 2-1 (1-1)
G: Elyounoussi (14.), Nielsen (72.) ill. Bodurov (43.)
Igazi csoportrangadót hozott Norvédia és Bulgária összecsapása, már a mérkőzés előtt lehetett tudni, hogy ezen győzelem hat pontot érhet, ugyanis ezen két nemzeti csapat küzd a csoport harmadik helyéért. Nos, a norvégok előnybe kerültek, a győzte gólt Nielsen jegyezte a 72. percben 1-1-es állásnál. Bár nem játszott alárendelt szerepet a bolgár csapat,a hazaiak jócskán több helyzetet alakítottak ki. Lesz még egy bolgár-norvég meccs, ám a lépéselőny megvan...

Horvátország - Azerbajdzsán 6-0 (4-0)
G: Kramaric (14.), Perisic (34., 45.), Brozovic (45+2.), Modric (56.-büntető), Sadygov (61.-öngól) ill. -
Igazi gólfesztivált rendezett a horvát nemzeti csapat, mely esélyt sem adott ellenfelének, s a vártnál jóval nagyobb verést mért Vogts tanízványaira. A gólok sorát a Rikeja ásza Kramaric kezdte, majd Perisic percei következtek két ízben is . A félidő zárásaként Brozovic  is betalált, így már a félidőben közte négy állt az eredményjelzőn.A második játékrész elején A Real klasszisa Modric is eredményes tudott lenni büntetőből, míg a végeredményt egy azeri állította be. a meccs vége leült, Horvátország eddig roppant magabiztos és vezeti csoportját kapott gól nélkül. 

Íme a H-csoport állása 3 forduló után:
1. Horvátország 9 pont (9:0)
2. Olaszország 9 pont (5:1)
3. Norvégia 6 pont (5:3)
4. Bulgária 3 pont (3:4)
5. Málta 0 pont (0:6)
6. Azerbajdzsán 0 pont (2:10)

Arrow