2014. március 30., vasárnap

Roma győzelem és betonvédelem

Újabb akadályt lépett  át az AS Roma, mely nem adja fel bajnoki álmait és tovább üldözi a Juventus csapatát. Az olasz labdarúgó-bajnokság (Serie A) 31. fordulójában a fővárosiak a kiesés ellen küzdő Sassuolo szurkolóit keserítették el. 

Sassuolo - AS Roma 0-2 (0-1)
G: - ill. Destro (16.), Bastos (90+6.)

Garcia tanítványai remekül kezdték a mérkőzést, negyed órán keresztül ki sem engedték a hazai csapatot saját térfeléről, a nagy rohamnak pedig meg is lett a végeredménye, Destro a 16. percben remekbeszabott labdával léphetett ki és pergette el a játékszert a kimozduló Pegolo felett. A vezető találat megnyugtatta a fővárosiakat, a Sassuolo teljesítményét látván nem kellett aggódni az egyenlítés miatt, persze, egy gólt mindig lehet találni. A 35. percben igazán parázs lett a hangulat, tizenegyest reklamáltak a hazaiak, ám ez elmaradt. A felek egy gólos vendég vezetéssel vonultak a szünetre.

A második félidőben sem pörgette fel túlságosan a játékot a Roma, mely Pjanic és Gervinho révén több ízben is megduplázhatta volna előnyét. A megnyugtató gól azonban nem érkezett, így mondhatni végig nyitott maradt a három pont sorsa. Meg kell jegyezni, hogy a Roma védelme ezen a napon is remekül zárt, betonfalat alkottak és nm engedtek be senkit és semmit. A Totti vezette romai had elképesztő mutatókkal bír, mindössze 15 gólt kaptak a szezonban, ez fele annyi, mint a riválisok többségének mérlege.

Berardi nem tudta ma megmenteni csapatát , mely a legvégén két gólos vereséget szenvedett és nagyon nehéz helyzetbe került a bennmaradást illetően. A hosszabbítás hatodik percében labdát szereztek a vendégek, a csereként beálló Totti ugratta ki Bastost, aki a kapus mellett könnyedén lőtt a bal alsó sarokba. 

Őszi Ádám