2014. január 17., péntek

Napoli: Egykori brazil válogatott ex-Lyon sztárt érkezhet

Igen meglepő transzferre, vagy inkább mondjuk úgy kölcsönszerződésre feni a fogát Rafa Benítez a Napoli vezetőedzője, aki egy már mondhatni lefutott, egykosi csillagot csábítana a klubhoz. Vajon mit lát még a mester az egykori brazil csillagban? 

Nos, a feltett válaszra a kérdést mi nem tudhatjuk, egy biztos, olybá tűnik, hogy Michael Bastos a Lyon és Lille hívek egykori nagy kedvence visszatérhet Európába, azon belül pedig pályafutása során először a Serie A-t célozhatja meg.

Sokan meglepődtek már a hír hallatán, hiszen akik figyelemmel kísérték az egykori brazil válogatott labdarúgó pályafutását, azok tudatában vannak, hogy Bastos, mondhatni felhagyott azzal a szinttel, amit korábban képviselt, és a pénzt, az Al Alin csapatát választotta 2013-ban. 

Az ember 30 esztendősen játékos most visszatérhet a csúcslabdarúgásba, kérdés, vajon tud-e élni második lehetőségével, tud-e olyan teljesítményt nyújtani, mely után élne opciós jogával a Napoli és annak vezérkara.

Őszi Ádám

AS Monaco: Nigériai válogatott védőt igazoltak! - hivatalos

A hercegségi klub pénteken 15 órakor hivatalos bejelentést tett honlapján, mely szerint újabb erősítés érkezik a csapathoz Elderson személyében, aki a Braga együttesétől érkezik. 

A 25 esztendős bal oldali védő számára nem lesz ismeretlen a francia labdarúgó-bajnokság (League 1), ugyanis korábban 2007-2010-ig a Rennes labdarúgója volt. Ezt követően került Portugáliába, ahol a Braga csapatát erősítette mindmáig. A csapattal Ligakupát nyert, emellett pedig szép szezonokat tudhat maga mögött, hiszen aki követte az elmúlt években a portugál labdarúgást az tudja, hogy a klub felemelkedett és bizony az Európa Ligában is vitézkedett. Ami a válogatottat illeti, teljes nevén Uwa Elderson Echiéjilé 2009-ben debütált Nigéria színeiben, azóta pedig 30 alkalommal húzhatta magára a címeres mezt, melynek színeiben tagja volt a 2013-as Afrikai nemzetek kupája győztes csapatnak.

Piaci ára az utóbbi időben megnőtt, 4,5 millió euróra kúszott fel, ám szerződése 2014 nyaráig volt érvényes portugál klubjához, így minden bizonnyal igen jutányos áron jutott játékjogához a Monaco. Új szerződése 2018 nyaráig szól a hercegségi klubnál.

A játékos megemlítette, hogy nagyon boldog és büszke arra, hogy ismét Franciaországban focizhat, egy olyan elismert, neves klubban, mint az AS Monaco. Ezt követően megemlítette George Weah nevét, aki mint tudjuk, a Monaco korábbi kiválósága volt, Afrika illetve Libéria egyik gyöngyszeme és természetesen nem haladt el két honfitársa Lukman Haruna és a legendás Victor Ikpeba neve mellett sem akik szintén a francia klubot szolgálták egykoron.

Őszi Ádám

Premier League: Chelsea-MU csúcsderbi mellet kötelező győzelem a nagyoknak - előzetes

Hétvégén tovább dübörög a világ egyik ha nem a legerősebb pontvadászata az angol labdarúgó-bajnokság (Premier League), mely rég nem látott izgalmakat és nagyon szoros állást mutat az eddig lejátszott fordulók alapján. Nézzük, mire lehet számítani a 22. fordulóban, melynek legnagyobb párharcát a Chelsea és a Manchester United vívja. 

A forduló és a szombati játéknap nyitányán az egyre jobb eredményeket elérő, az utóbbi hetekben mondhatni remekló Sunderland nyitja, mely a Southampton gárdáját fogadja, azt a csapatot, mely a szezon elején hatalmas meglepetéseket produkált, már azonban csupán a középmezőny egyik tagjává vált, sok másik csapattal egyetemben. A folytatásban az elmúlt fordulók legrosszabb formájában lévő csapata a Cardiff látogat a Manchester City arénájába, mely előzetesen sok jót nem ígér a vendégek számára, ha a formákat és a statisztikákat lapozgatjuk, akkor kinéz egy újabb kiadós City zakó. A listavezető Arsenal városi riválisa a Fulham ellen gyűjtheti be otthon a három pontot, mely kötelező, míg a Norwich és a Hull középosztálybéli derbire készül, igaz a hazaiaknak számára igen közel van a kiesőzóna.

Az utóbbi hetek megaláztatásai után legutóbb győzni tudott a West Ham, mely ezzel megmentette edzőjét, a mostani feladat azonban nem lesz könnyű, egy igen motivált Newcastle érkezik három zsinórban összeszedett vereséget követően. A jelenlegi utolsó Palace a Stoke ellen tartaná otthon a pontokat, mely nem tűnik lehetetlennek, hiszen a vendégek utóbbi négy meccsükön csupán egy pontot szereztek.

A vasárnapi kezdés a Swansea és a Tottenham jogában áll! A hazaiak poccékabbnál is pocsékabb formát futnak, utóbbi öt meccsükön egy pontot szereztek, míg a Spurs az edzőváltás óta szárnyal és öt meccsen 13 pontot gyűjtött. 

A forduló derbije, a várva várt csata, Moyes és Mourinho összecsapása, alias Chelsea kontra Manchester United! A vendégek számára létfontosságú meccsről van szó, amennyiben nemzetközi kupaszereplésről álmodnak a jövő szezonban. Nem veszthetik el ezeket a derbiket, ám tudjuk, hogy a londoni kékek hazai pályán szinte verhetetlenek. Ehhez pedig párosul, hogy számukra a bajnoki cím, a versenyfutás az élen a tét. Kiváló meccsre van tehát kilátás, két igazi gigász meghökkentő csatájára. A két klub legutóbbi londoni találkozását 1-0-ra a hazaiak nyerték.

A forduló zárómeccsére hétfőn kerül sor, ekkor a Gera Zoltánt is foglalkoztató WBA fogadja az éllovasokat üldöző Everton együttesét.

Szombat:
13:45 Sunderland - Southampton
16:00 Manchester City - Cardiff City
16:00 Arsenal - Fulham
16:00 Norwich City - Hull City
16:00 West Ham United - Newcastle United
16:00 Crystal Palace - Stoke City
18:30 Liverpool - Aston Villa

Vasárnap:
14:30 Swansea - Tottenham
17:00 Chelsea - Manchester United

Hétfő:
21:00 West Brom - Everton

Őszi Ádám

Király Kupa: Messi dupla és újabb vezéráldozat

Bejutott a Király Kupa negyeddöntőjébe az FC Barcelona, miután a már csak formalitásnak ígérkező visszavágót is magabiztosan abszolválta a Getafe otthonában. Messi újra remekelt, kezdi visszanyerni régi önmagát, míg rossz hír a katalán híveknek Neymar újabb sérülése. 

Getafe - Barcelona 0-2 (0-1)
G: - ill. Messi (41., 63.)
Tj: Az FC Barcelona kettős győzelemmel, 6-0-ás összesítéssel

A katalán sztárklub játékosai a madridi meccsen is nagy nyomást gyakoroltak az ellenfélre, melynél a labda lényegesen kevesebbet volt, ám a találkozó színvonalára igen csak rányomta a bélyeget a 4-0-ás első meccs, mely után csütörtök este csak formalitásról beszélhettünk. Az első játékrész végén Messi talált a hálóba, majd a második játékrészben is az argentin klasszis volt főszerepben, mikor is a 63. percben egy remek egyéni akció után, egy hihetetlen ritmusváltást követően gurított a kapuba. Messi egyre jobb formában, ezt mi sem jelzi jobban, mint a párharc során szerzett négy gólja, ám az öröm nem felhőtlen, nagyon nem felhőtlen, Neymar épp hogy felépült, újra megsérült, a brazil sztár ezúttal bokasérülést szenvedett, a ficam biztos, pontos részleteket csak a részletes orvosi vizsgálatok után tudunk majd. Reméljük nincsen komoly gondja az ifjú titánnak és nem lesz veszélyben a hazai vb-n való részvétel. Valljuk be, üde színfoltját vesztené el a torna.

Xavi a 70. percben Fabregas helyére érkezett a pályára, a spanyol karmesternek ez volt a 700. fellépése hivatalos mérkőzésen az FC Barcelona színeiben.

Íme a negyeddöntő párosítása:
Levante - Barcelona
Real Sociedad - Racing Santander
Espanyol - Real Madrid
Atletico Madrid - Atletic Bilbao

Elődöntő:
Levante/Barcelona - Real Sociedad/Racing Santander
Espanyol/Real Madrid - Atletico Madrid/Atletic Bilbao

Őszi Ádám