2014. szeptember 24., szerda

Dortmund: Jürgen Klopp ma történelmet ír

Este a Stuttgart elleni német élvonalbeli labdarúgó-mérkőzés megkezdésével klubrekorderré válik a BVB sikeredzője Jürgen Klopp, aki Ottmar Hitzfeld 208 mérkőzéses rekordját adja át a múltnak. A Dortmund 47 esztendős trénere 209. Bundesliga mérkőzésén ül le a kispadra. 

Ottmar Hitzfeld a Borussia történetének egyik legsikeresebb edzője, 1991-ben ült le a kispadra és 1997-ig irányította a sárga-fekete alakulatot. Két bajnoki aranyérem és két Német Szuperkupa győzelem mellett egy Bajnokok Ligája győzelem fűződik a nevéhez.

Jürgen Klopp a csapat regnáló sikeredzője hasonló karriert tudhat magáénak, ám mutatói jobbak, mint kollégájáé, azonban eredményességben még lehet vitatkozni, ugyanis a hőn ámított Bajnokok Ligája győzelem hiányzik a vitrinből, mint ismeretes tavaly előtt a BVB elbukta a finálét.Emellett két bajnoki cím egy Német Szuperkupa és egy Német Kupagyőzelem már ott van a vitrinben. 

Egy dologban nagyon bíznak a BVB szurkolói, hogy pályafutását nem úgy folytatja majd Klopp, ahogyan azt Hitzfeld tette, mint ismeretes ő 1998-ban a Bayern Münchent választotta, hogy aztán egy hatalmas sikerkorszakot éljen meg a rekordbajnokkal is.

Íme a két edző statisztikája a Dortmund vezetőedzőjeként:
1991-1997 Ottmar Hitzfeld 272 mérkőzés 144 győzelem, 63 döntetlen és 65 vereség (52.94%)
2008- ?       Jürgen Klopp 274 mérkőzés 162 győzelem, 60 döntetlen és 52 vereség (59.12%)

Arrow

Rituális emberöléssel vádolják a ghánai válogatott ászát

Igen megdöbbentő hírek terjengenek Asamoah Gyan és családja nyári nyaralásáról. A pletykák szerint a Gyan-család lehet a tettes, avagy egy családi rituálé keretein belül feláldoztak két embert, köztük egy helyi hírességet. A vád emberölés, a vádló a sajtó és a közbeszéd... 

Szeretnénk leszögezni, hogy a terjedő hírt egyenlőre egyetlen hivatalos szerv sem erősítette meg, kezeljük úgy, mint egy  spekulációt, mely a nép, illetve a zsurnaliszták nyelvén született. Avagy egyenlőre semmi több, mint NÉPMESE! Asamoah Gyan harcol igazáért, szemben áll a sajtóval és igazságot szeretne, ezért szerdán sajtótájékoztatót tart.

A történet szerint a Gyan-család feláldozta Theophilus Tagoet, avagy művésznevét Castrot, aki rapperként tevékenykedett, illetve még egy személyt Janet Bandut. Mindkét illető a családdal nyaralt, ám eltűnt. Valószínűsíthetően vízbe fulladtak, holttesteiket nem találták meg, így hivatalosan nem tudni mi történt, ezt követően indult el a pletyka.

"A Gyan-család szerdán sajtótájékoztatót tart, hogy beszámoljon többek között a zenei ikon, Castro eltűnéséről. Ő és Janet Bandu még a Gyan-családdal, valamint a barátaikkal közös, júliusi nyaralás során tűntek el Adában. A keresésük egyelőre nem vezetett eredményre, így nem tudni, mi történt velük. Az esemény egyben remek alkalom lesz arra, hogy tisztázzuk a sajtóban Asamoah Gyan szerepéről megjelenteket!" - áll a közleményben.

Kíváncsian várjuk ezt a különleges sajtótájékoztatót...

Arrow

Edzősors: Ricardo Moniz repült Münchenből

Nem tartott hosszú ideig a Ferencváros holland ex-edzője és az 1860 München frigye. A klub hét forduló után azonnali hatállyal menesztette a szakembert. 

Moniz nyáron vette át a kisebbik müncheni csapat irányítását azzal a céllal, hogy az együttest visszavezeti a Bundesligába. Nos, erre már biztosan nem lesz lehetősége, ugyanis a Sandhausen elleni 1-0-ás kedd esti vereséget követően elköszöntek tőle. 

Az 1860 München hét forduló elteltével csupán 13. helyen áll a német másodosztályban, úgy, hogy a mögötte lévő csapatok többsége még nem játszotta le hetedik mérkőzését. Mindössze egy győzelmet számlát Moniz regnálása alatt a csapat, emellett pedig három döntetlen és három vereség is becsúszott. A csapat hátránya immáron hét pont az éllovassal szemben, ám valószínűleg célkitűzést kell váltani, jelen állás szerint a bennmaradásért is harcolni kell. Ez persze még korai kijelentés, hiszen nagyon a szezon elején vagyunk, egy azonban biztos, ezt a szezonkezdetet nagyon elrontotta az 1860 München.

Moniz korábban több játékosával is vitába keveredett, többek között Király Gábor is kereten kívül találta magát, majd le is lépett Angliába, ahol most a Fulham légiósa. 

Arrow

Barca: Enrique keretet hirdetett, meglepő kimaradók

Utazó keretet hirdetett Luis Enrique az FC Barcelona vezetőedzője a szerdai Malaga elleni mérkőzésre. Meglepetésre kimaradt a védelemből Dani Alves és Mathieu, míg Rakitic és Neymar bevetésre kész. 

Továbbra is várni kell Thomas Vermaelen bemutatkozására, míg a harmadik számú kapuvédő Jordi Masip továbbra is sérült. Emellett nem utazhatott el a társakkal, avagy a rotáció áldozata lett Rafinha, Dani Alves és Mathieu. Továbbra sem tarthat a társakkal Suarez, aki ma pályára léphet azonban a Barca B-ben felkészülési mérkőzés keretein belül.

Remek hír a katalán szurkolók számára, hogy a hétvégén kisebb sérülést összeszedő Neymar és Ivan Rakitic egészséges, tegnap már a társakkal edzettek, így ha Enrique mester is úgy akarja mindketten ott lehetnek a kezdőcsapatban este a Malaga ellen.

Íme az FC Barcelona 19 fős utazó kerete:
Kapusok: Claudio Bravo, Ter Stegen 
Védők: Montoya, Douglas, Piqué, Mascherano, Bartra, Jordi Alba, Adriano 
Középpályások: Busquets, Rakitic, Xavi, Iniesta, Sergi Roberto 
Csatárok: Lionel Messi, Pedro, Neymar, Munir El Haddadi, Sandro Ramírez 

Arrow

Zöld utat kapott a Liverpool, átalakul az Anfield

Nem tétlenkedik a liverpooli városi tanács, az Everton után egy héttel a Liverpool FC labdarúgócsapata is zöld utat kapott stadionügyben. Kezdődhet a két fázisú építkezés, vagyis pontosabban átalakítás, bővítés. 

A városi riválissal szemben a vörösök nem kívánnak új létesítménybe költözni, a vezetőség az Anfield két szakaszos átbővítése és felújítása mellett döntött. A tervek szerint a 2016/2017-es szezon rajtjára készül el az első szakasz, mely a főlelátó kibővítését hordozza magában 8500 férőhelyes növekedést generálva, melynek következményében 54 ezresre bővül az Anfield és alkalmas lesz jelentős nemzetközi és európai mérkőzések megrendezésére az UEFA szabályainak megfelelően. A második szakasznak még nincsen határideje, ez a jövő zenéje, azonban a tervek már megvannak, a tulajdonosok az Anfield Road felőli lelátót bővítik ki 4800 férőhellyel. Így ha elkészül a tender, 59 ezer néző befogadására alkalmas létesítménye lesz a Liverpool FC labdarúgócsapatának, mely anyagi bevétel szempontjából sem mellékes.

Ami az Everton labdarúgócsapatát illeti, a korábbi bővítéses tervekkel ellentétben költözik a csapat, a kékek teljesen új 50 ezer férőhelyes stadiont kapnak majd  a Walton Hall Parkban. Liverpoolban indulhat a stadionépítés.

Arrow

Tovább erősödött az élvonalba igyekvő Vasas

Visszatér korábbi sikereinek helyszínére Lázok János, jelentette be a magyar másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Vasas FC labdarúgócsapata hivatalos honlapján. 

A 30 esztendős támadó korábban már volt az angyalföldi szurkolók kedvence, 130 mérkőzésen 31 gólt és 32 gólpasszt jegyzett. Legutóbb a Paks együttesét erősítette 29 találkozón 9 gólt és 3 gólpasszt jegyzett. Jelenleg szabadon igazolható volt, így elfogadta egykori klubja ajánlatát, mely az élvonalba igyekszik.

Vancsa Miklós, a Vasas FC ügyvezető igazgatója és Lázok kedden kanyarították alá a felek közti új kontraktus, melynek értelmében a támadó 2018-ig lesz a Vasas labdarúgója kettő plusz két éves szerződést kötöttek.

Ami a Vasas szereplést illeti, az angyalföldi alakulat vezeti a másodosztályt, egy kaposvári blamát leszámítva öt mérkőzést győzelemmel abszolváltak és jó úton haladnak az NB I felé.

Arrow

Angol Ligakupa: Maratoni büntetőpárbajt nyert meg a Liverpool, a 30. tizenegyes döntött

Hosszú ideig fognak még beszélni a szurkolók a Liverpool és a Middlesbrough kedd esti összecsapásáról, mely végül egy drámai, idegölő büntetőpárbaj közepette dőlt el az Angol Ligakupa 3. fordulójában. A dráma a hosszabbítás ráadásában kezdődött, majd a vendégek egyenlítését követően jöhettek az idegölő percek. Végül a 30. büntető döntött, összesen 27 tizenegyest értékesítettek a felek a büntetőpárbaj során. 

Liverpool–Middlesbrough (II.) 2–2, büntetőkkel 14–13 
G: Rossiter (10.), Suso (112.), ill. Reach (62.), Bamford (120+3.-büntető)

Rossiter révén hamar vezetéshez jutott a Liverpol, mely azonban nem tudta növelni előnyét, így hosszú ideig nyílt maradt a párharc. A 62. percben aztán Reach egalizált, ez pedig kitartott a rendes játékidőben, így következhetett a hosszabbítás. Az Anfiels kedd esti hőse a csereként érkező Suso lehetett volna, ám a hosszabbítás hosszabbításában Sterling hatalmas hibát vétett, melyet Toure csak tizenegyest érő momentummal tudott korrigálni. A megítélt büntetőt Bamford magabiztosan vágta a kapuba, így a sirból visszajőve büntetőpárbajra mentette a mérkőzést a vendég csapat. 

Az edzők kijelölték rúgóikat, majd kezdődhetett a párbaj. Az első öt pár közül ketten rontottak, vendég részről a 123. percben a mérkőzést megmentő Bamford hagyta ki mag tizenegyesét, míg hazai részről ötödik rúgóként Sterling lába remegett meg, így folytatódhatott a párbaj, leselkedett a hirtelen halál. A játékosok azonban nem hibáztak, a kapusok nem tudtak védést bemutatni, így körbeértek a felek, a két kapuvédő Mignolet és Blackman is berúgta egymásnak a tizenegyedik büntetőket. Jöhetett minden elölről, Balotelli lőtt másodszor, majd ezúttal Bamford sem hibázott. Egészen a 15. körig ment a drámai ütközet, ekkor Suso értékesítette a büntetőt, míg a túloldalon Adomah hibázott, ezáltal a Liverpool szurkolók örülhettek. 

Arrow

Serie A: Megvan Torres első gólja, ikszelt a Milan

A sírból jött vissza az AC Milan labdarúgócsapata, ám a győzelemre már nem futotta az Empoli ellenében. A kedd esti találkozón Fernando Torres megszerezte első találatát piros-fekete mezben, a felhőtlen öröm és két pont azonban Empoliban maradt. 

Empoli - AC Milan 2-2 (2-1)
G: Tonelli (13.), Pucciarelli (21.) ill. Torres (43.), Honda (58.)
Kiállítva: Valdifiori (86.) ill. -

Ellentétes félidőket láthattunk, az első játékrészben ugyanis a hazaiak játszottak veszélyesebben, ez pedig az eredményben is megmutatkozott, ám a második félidő Inzaghi tanítványaié volt mind kísérletek, mind pedig labdabirtoklás és mutatott játék tekintetében. A Milan visszajött a mérkőzésbe 2-0 után, ám fordítani nem tudott. 

A 13. minutumban Valdifiori  szögletét Tonelli  váltotta gólra, majd a 21. percben egy rögzített szituációt követően Tavano tálalt Pucciarelli elé, aki köszönte szépen a lehetőséget és Abbiati kapujába lőtt. Ezt követően szép lassan éledezett a sokkból a Milan, mely Fernando Torres révén egy lélektanilag roppant fontos pillanatban szépített közvetlenül az első játékrész vége előtt. A nyáron érkező spanyol válogatott támadó Abate beadását követően fejjel vette be a kaput és jegyezte első milánói találatát. Az 57. percben aztán az egyenlítés is megvolt, ezúttal is Abate készített elő, remek labdát adott Honda lábára, aki egy csel után 17-ről lőtt a kapu bal alsó sarkába. Ezt követően Menez, Torres  és Honda is megszerezhette volna a vezetést, ám valami, vagy valaki mindig közbeszólt. A túloldalon egy nagy Valdifiori lövésen kívül nem igazán jegyezhettünk fel komolyabb lehetőséget. A hajrában aztán az imént említett hazai játékos kiszállt, mehetett zuhanyozni, míg Menez a túloldalon meccslabdát rontott. 

A szerdai nap folyamán remek mérkőzések várják az olasz foci szerelmeseit! Részletekért KATT!!!

Arrow

Ligue 1: Ötig meg sem állt a Marseille

Demoralizáló győzelmet aratott az Olympic Marseille, mely zsinórban ötödik mérkőzését abszolválta győzelemmel és hét forduló elteltével vezeti a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokságot (Ligue 1). Bielsa mester tanítványai ezúttal a Reims otthonában gurítottak egy ötöst.  

Ligue 1
Reims - Marseille 0-5 (0-2)
G: - ill. Gignac (8., 20.), Ayew (52., 59.), Imbula (74.)

Döntetlennel, majd pedig vereséggel kezdte a 2014/2015-ös pontvadászatot a Marseille, mely azóta igencsak megrázta magát és zsinórban öt győzelmet tudhat magáénak. Továbbra is fantasztikus formát mutat Gignac, aki kedd esti duplájával immáron 8 találatnál jár, míg Ayew is megkezdte az idei gólgyártást, a ghánai is duplázni tudott. A mérkőzést roppant hamar lerendezte a vendég csapat, mely végig kézben tartotta a mérkőzést és a 20. percben már 2-0-ra vezetett Gignac duplája által, úgy, hogy a francia támadó még büntetőt is rontott.

Öt mérkőzés 15 pont és 16 rúgott góól mellett mindössze egyetlen egy kapott tetszeleg. Valamit nagyon eltalált Bielsa mester, kíváncsian várjuk, hogy meddig tart ez a remek sorozat a Marseille számára. A következő ellenfél nem akárki lesz, a hétvégén a St. Etienne látogat vendégségbe...

A másik keddi mérkőzésen:
Rennes - Toulouse 0-3

Arrow

Angol Ligakupa: búcsúzott az Arsenal és az Everton is - eredmények

Igazi csillaghullást hozott az Angol Ligakupa 3. fordulójának keddi játéknapja, ugyanis búcsúzott a sorozattól az Arsenal és az Everton labdarúgócsapata egyaránt. Kiscsapatok nagy napja is volt egyben a kedd, a Milton és a Shrewsbury szurkolói is hatalmas ajándékot kaptak a csapattól. 

Újabb meglepetéssel rukkolt elő a Southampton, mely fordítani tudott az Emiratesben és kiejtette Arsene Wenger együttesét. Habár Sanchez találatával még az Ágyúsok vezettek a 14. percben, Tadic nemsokkal a hazai találat után egyenlíteni tudott, majd az első félidő hajrájában a győzelmet jelentő találatot is megszerezték a vendégek Clyne találatával. Vereséggel debütált az Arsenal kapujában David Ospina, aki először ölthette magára tétmérkőzésen új klubja mezét.

Igen nagy pofonba szaladt bele az Everton, mely a szezont remekül kezdő Swansea késébe szaladt bele Walesben. Dyer és Siggurdsson góljára nem érkezett válasz liverpooli részről, ellenben Emnes révén még egyet berámolt a Swansea, mely magabiztosan jutott a nyolcaddöntőbe.

Élvonalbeli csapatként búcsúzott a Sunderland, mely hazai pályán kapott ki ligaellenfelétől. A Stoke hőse ezen az estén a duplát jegyző Muniesa volt.

Hatalmas zakóba szaladt bele hazai pályán a Cardiff, mely ligaellenfelétől kapott egy 3-0-ás pofont. 

Ott lesz a nyolcaddöntőben a szebb időket megélő  Sheffield United is, mely a Leyton otthonában harcolta ki a továbbjutást.

Tovább szárnyal a Manchester Unitedet 4-0-val búcsúztató Milton Keynes Dons, mely ezúttal a szintén harmadik ligás Bradford felett diadalmaskodott Afobe duplájának köszönhetően.

Végül pedig egy negyedik ligás csapat nagy eredménye, a Shrewsbury Coollins góljával búcsúztatta a tavaly még a Premier Leagueben szereplő Norwich csapatát, mely a feljutásért harcol a másodosztályban.

Angol Ligakupa 
3. forduló keddi mérkőzések:
Arsenal - Southampton 1-2 G: Sanchez (14.) ill. Tadic (20.-büntető), Clyne (40.)
Swansea - Everton 3-0 G: Dyer (28.), Sigurdsson (64.), Emnes (87.) ill. -
Sunderland - Stoke 1-2 G: Altidore (16.) ill. Muniesa (31., 71.)
Cardiff (II.) - Bournemouth (II.) 0-3 G: - ill. Gosling (9., 33.), Daniels (22.)
Leyton (III.)  - Sheffield United (III.) 0-1 G: - ill. Higdon (3.)
Derby (II.) - Reading (II.) 2-0 G: Russel (67.), Peadrce (82.-öngól) ill. -
Milton Keynes Dons (III.) - Bradford (III.) 2-0 G: Afobe (5., 86.) ill. -
Shrewsbury (IV.) - Norwich (II.) 1-0 G: Collins (54.) ill. -
Fulham (II.) - Doncaster (III.) 2-1 G: Ruiz (16.), Burn (32.) ill. Coppinger (60.)

Arrow