2012. augusztus 18., szombat

Gera és edzője is nyilatkozott a mai győzelmet követően

Mint azt már megírtuk ma a West Brom csapatába 266 nap után visszatért Gera Zoltán és óriási bombagólt szerzett. A mérkőzést követően egy nagyon boldog magyar játékost láthattunk, akinek remekül sikerült a visszatérés. 

"Nagyon boldog vagyok, hogy visszatértem, és gólt szereztem. Jólesett, hogy a szurkolók végig mögöttünk álltak. A West Brom stadionja mindig is különleges volt számomra. Hatalmas élmény volt a szezon első mérkőzése. Azt gondolom, remek gólt rúgtam, remélem, a továbbiakban is hasonlóan tudunk játszani. A gól a legjobb pillanatban jött, erőt adott a folytatáshoz. Ez a mérkőzés jó kezdet volt a számunkra." - így nyilatkozott Zoli a mérkőzést követően.

A mérkőzést követően a West Bromwich Albion menedzsere Steve Clarke nagyon elismerően nyilatkozott Gera Zoltánnal kapcsolatban. - "Elégedett vagyok Zoltánnal. Szörnyű volt a legutóbbi két szezonja a sérülések miatt, de a visszatérésével egy új igazolással gazdagodtunk. Nagyon lelkes, és részese akar lenni annak, amit csinálunk. Ez nagyszerű, nagyon elégedett vagyok vele. Nagyon keményen dolgozik az edzéseken, igazi profi. Mérföldkő számára a visszatérése és a gólja"

Szerző: Őszi Ádám

Az Arsenal és a Barcelona megegyezett, Song érkezik a katalánokhoz

Az FC Barcelona ma délután hivatalos honlapján jelentette be, hogy megegyeztek az Arsenallal a kameruni Alex Song szerződtetéséről. Az átigazolási összeg 15 millió fontra az-az 19 millió euróra rúg, ami jóval kevesebb, mint a játékos piaci ára. A német transfermarkt.de becslései szerint Song 28,5 millió eurót ér, úgy tűnik a Barca igen előnyös üzletet csikartak ki. A középpályás hétfőn érkezik a katalán városba, hogy átessen az ilyenkor szükséges orvosi vizsgálatokon és ha minden rendben megy öt éves szerződést ír alá. A transzfert már 16 óra tájékán sejteni lehetett, hiszen sem az Arsenal kezdőjében, sem pedig a keretben nem kapott helyet Song, illetve a hírek is erősen a Barca felé mutattak. Első mérkőzése új csapatában mindjárt az aláírást követően megeshet hétfő este a  Sampdoria elleni Gamper-kupa mérkőzésen. A kivásárlási árat 80 millió euróban állapította meg a katalán klub vezetőség.  

Szerző: Őszi Ádám

Premier League: Gera bomba, Liverpool fricska, besült Ágyúsok és két öt gólos kiütés



Ma délután hat mérkőzéssel elkezdődött a Premier League idei küzdelemsorozata. Gera Zoltán 266 nap után lépett ismét pályára, nem is akár hogyan. Valószínűleg maga Gera sem képzelt el szebb visszatérést, hiszen 25 méterről vette be a Liverpool kapuját egy káprázatos bombagóllal. A pool 3-0-ás vereséget szenvedett a második találatot büntetőből Odemwingie szerezte, majd pedig a csereként beállt Lukaku adta meg a kegyelemdöfést. A mérkőzéshez hozzátartozik, hogy Aggert kiállították, így fél órán át emberhátrányban játszottak a "vörösök" az ekkor megítélt büntetőt azonban kihagyta a West Brom.


West Brom-Liverpool 3-0

Az igen csak szétzilált Arsenal immár Van Persie nélkül nem tudta dűlőre vinni a Sunderland elleni bajnokit, besültek az Ágyúsok. Hiába birtokolták többet a labdát és lőttek háromszor annyit a kapura gól nem született. Sem a kezdőben, sem pedig a keretben nem kapott helyet Song és ezzel igen nyilvánvalóvá vált, hogy Barcelonába igazolhat.

Arsenal-Sunderland 0-0

A Fulham csapata igen csak jól kezdte a szezont, csak úgy mint a Swansea, mind a két csapat öt gólt lőtt ellenfelének és egyet sem kapott. Ellenben a Norwich és a QPR akik a szenvedő alany szerepében álltak a mai napon. Ezen klubok komolyan elgondolkozhatnak, hiszen nem is Top csapatok ütötték ki őket. 

Fulham-Norwich 5-0
QPR-Swansea 0-5

A Readin és a Stoke meccsén sokáig úgy tűnt, hogy a vendégek elviszik a három pontot, ám az utolsó percben megítélt büntetővel egyenlítettek a hazaiak, akik így otthon tartottak egy pontot.

Reading-Stoke City 1-1

A frissen visszajutó West Ham pedig sikerrel vette az első kört, az Aston Villa csapatát verték meg nagy küzdelemben 1-0-ra. A labda szinte csak a vendégeknél volt, felbillent volna a pálya ha ez lehetséges lenne, de a focit gólra mérik.

West Ham- Aston Villa 1-0

A mai napon még egy találkozót rendeznek 18:30-kor kezdődik a Newcastle-Tottenham rangadó. A Manchester City és a Chelsea vasárnap lép majd pályára, míg a MU hétfőn kezdi meg szereplését.

Szerző: Őszi Ádám

A Barcelona ásza is csodálja Gera gólját


A katalán klub védője Gerard Pique Twitter-oldalán jegyezte meg, hogy Gera Zoltán mekkora gólt lőtt a Liverpool elleni szezonnyitányon. A magyar válogatott játékos gólja pillanatok alatt bejárta a világot, nagy valószínűséggel az 1. forduló gólját szerezte Zoli. A mérkőzés még tart, ám a Liverpool Agger kiállítását követően emberhátrányba került, a megítélt büntető azonban Long kimaradt. A 64. percben ismét büntetőt kapott a West Brom, ezt már nem hibázták el, a tizenegyest Odemwingie értékesítette. Kár, hogy nem Gera lötte, na de ne legyünk telhetetlenek, kiváló visszatérés Zolitól...  

Szerző: Őszi Ádám