2014. augusztus 19., kedd

Barca: Elárulták Suarez vételárát, aki mégsem 88 millióért érkezett

Hétfő este került megrendezésre a hagyományoknak megfelelően a Gamper Kupa, melyet a katalánok ezúttal a regnáló mexikói bajnok Club Leon ellenében vívtak meg. A mérkőzés 6-0-ás hazai sikert hozott, a nagyközönség előtt pedig bemutatták a két új szerzeményt Vermaelent és Suarezt. Utóbbi büntetésének enyhítését követően ha csak pár perc erejéig, de be is mutatkozhatott a pályán. 

Az uruguayi támadó, aki immáron együtt tréningezhet a társakkal tétmérkőzésen továbbra sem játszhat majd eltiltása végéig. A mérkőzést követően arról beszélt, hogy egy álma vált valóra azzal, hogy az FC Barcelona címeres mezét viselheti a jövőben.

A játékoson kívül Jordi Mestre alelnök is megszólalt, aki elárulta a Suarez üzlet részleteit és azt, hogy nem 88 millió euróba került az uruguayi, hanem a vételárat sikerült 81 millióra lealkudni, mely remek eredménynek mondható, hiszen 95 millióról indultak a felek, mely a kivásárlási árát tartalmazta Suarez liverpooli szerződésének. Emellett azt is bejelentették, hogy az új csillag kivásárlási ára 200 millió euró.

Arrow 

Mourinho nehezen, de meghozta döntését

A Chelsea labdarúgócsapatánál a legnagyobb kérdést a kapusposzt jelentett és bizony nem kevés fejtörést okozott Mourinho számára az, hogy a világ elitjébe tartozó két kapuvédője közül kiválassza az első számút. A döntés végleges és hosszú távra szól, a csapat jövőjét vette figyelembe a portugál tréner, ez pedig azt jelenti, hogy Cech kikerült a prixisből. 

Hétfőn a Premier League első fordulójának zárómérkőzésén a Burnely ellen Thibaut Courtois kapott lehetőséget, így Mourinho a fiatal klasszist választotta a rutinos Petr Cech helyett, aki nyilvánvalóan nem örült a döntésnek, ám Mourinho bízik benne, hogy továbbra is a csapatot erősíti majd a kapuvédő és nem távozik.

"Remélem, Petr nem akar elmenni, és ajánlatokat sem kap más csapattól. Illetve, ha kap, akkor visszautasítja azokat. Nagyon elégedett vagyok azzal, hogy a világ legjobb kapusai közül kettő is  a csapatomban van - mondta Mourinho a Burnley elleni bajnokit követően, majd hozzátette - "A kapusposzt nem olyan, hogy meccsről meccsre cserélgeted. Stabilitást kell adnod a csapatnak, persze sok minden függ az aktuális formától. Tíz évvel ezelőtt nagyon nehéz döntést kellett hoznom, hiszen Carlo Cudicini fantasztikus formában védett éveken át. A mostani helyzet hasonló. A csapat jövőjét kell szem előtt tartanunk. Meghoztam a döntést, Courtois lesz a kapusunk."

A portugál tréner a fiatalítás mezejére lépett, Cech ugyan még a csapatnál van, de a nyár folyamán két korábbi klasszisától is megvált a klub Frank Lampard és Ashley Cole személyében.

Arrow

Argentin sztárcsatár érkezhet Liverpoolba

Úgy fest, a tettek mezejére lép a Paris Saint-Germain argentin válogatott támadója Ezequiel Lavezzi és elhagyja a francia fővárost. Ez elé a klub vezetői nem is gördítenek különösebb akadályt, ám a támadó vágyát beárnyékolhatja a pénzügyi fair play szabály. 

A 29 esztendős támadó Cavani és Ibrahimovic árnyékában él a párizsi klubnál, emellett pedig teljesítménye sem a leg meggyőzőbb, ugyanis 90 mérkőzésen mindössze 23 gólt és 14 gólpasszt jegyzett. Lavezzi elmondása szerint visszatérne Olaszországba, ahol a Juventus tárt karokkal fogadná, ám a kért 20 millió euró sok az Öreg Hölgy számára, az UEFA pénzügyi szabályzatával pedig nem kíván újat húzni a klubvezetés.

Így jön képbe a Liverpool, mely a piac zárásáig még szerződtetni szeretne egy igazi sztárcsatárt, ugyanis a Suarez helyére érkező Lambert nem elegendő Rodgers menedzser számára és ez valahol érthető is. A klubok között a megegyezés bármikor létrejöhet, abban a pillanatban, amint a pool 20 millió eurót ígér, onnantól már csak Lavezzi állhat a transzfer útjába, amennyiben nem kíván, vagy nem tud megegyezni a vörösökkel. 

Az ügynek csavart adhat Ibrahimovic sérülése, a svéd ugyanis hétvégén harcképtelenné vált...

Arrow

Íme a valaha volt legdrágább labdarúgókból álló csapat

A goal.com eljátszott a számokkal és latba vetette posztonként a legdrágább igazolásokat, ebből pedig összeállította a futballtörténelem valaha volt legdrágább kezdőcsapatát. Nos, elöljáróban annyit, hogy az árak és főleg egy egyezés miatt az álomcsapatban két védekező középpályás kapott helyet, ami pedig az átigazolások időpontját illeti, öt játékos idén nyáron váltott klubbot. Ezzel is szeretnénk érzékeltetni, hogy pénzügyi fair play ide vagy oda, milyen őrült költekezés zajlik jelenkorunk labdarúgásában. 

Nos, a listán nem fogtok találkozni olyan nevekkel, akikkel biztosan számoltatok és adott esetben jobbak is posztjukon, vagy éppen többet tettel le az asztalra, ám itt nem erről van szó, hanem a pénzről! Hogy kik azok akik lecsúsztak a listáról? - Zlatan Ibrahimovic, Neymar, Hulk, Sergio Agüero, Juan Mata, Thiago Silva, Kaká, Edinson Cavani, Radamel Falcao vagy éppen Fernando Torres. 

2001 Gianluigi Buffon (Parma) --> Juventus / 54 millió euró
2007 Dani Alves (Sevilla) --> Barcelona / 35 millió euró
2014 David Luiz (Chelsea) --> PSG / 50 millió euró
2014 Eliaquim Mangala (Porto) --> Manchester City / 40 millió euró
2014 Luke Shaw (Southampton) --> Manchester United / 37 millió euró
2012 Axel Witsel (Porto) --> Zenit / 40 millió euró
2012 Javi Martínez (Athletic Bilbao) --> Bayern München / 40 millió euró
2014 James Rodriguez (AS Monaco) --> Real Madrid / 80 milliü euró
2009 Cristiano Ronaldo (Manchester United) --> Real Madrid / 94 millió euró
2013 Gareth Bale (Totenham) --> Real Madrid / 94 vagy 100 millió euró
2014 Luiz Suárez (Liverpool) --> Barcelona / 88 millió euró

Arrow

AS Monaco: brazil sztárigazolás a láthatáron!

Komoly ékpárt kaphat Falcao az AS Monaco kolumbiai támadója, ugyanis a legfrissebb hírek szerint a hercegségiek ajánlatot készülnek tenni a Zenit braziljáért Hulkkért. 

A hercegségiek nem igazán brillíroztak eddig az átigazolási piacon, ezzel sokakat megleptek, többnyire értékeiktől váltak meg (Abidal, Obbadi, vagy éppen James Rodriguez), helyükre pedig megfelelő pótlás eddig nem érkezett. Eddig! Most ugyanis felbolydulhat az átigazolási piac, ugyanis a finist komolyan megnyomhatja a francia klub, mely borzasztóan kezdte hazája pontvadászatát. Az első körben a Lorien tudott diadalmaskodni 2-1-re, míg hétvégén egy hatalmas pofont kapott az együttes, a Bordeaux 4-1-el küldte haza Leonardo Jardim tanítványait.

Nincs mese, erősíteni kell, Hulk pedig egy optimális célpont, egy remek jelölt erre. A 28 esztendős brazil 2012-ben 55 millió euró ellenében hagyta el a Porto együttesét és szerződött a Zenitbe, ahol 69 tétmérkőzésen ezidáig 34 gólt és 25 asszisztot jegyzett. Piaci árát a transfermarkt.de 48 millió euróban határozta meg legutóbb, ennek fölében kell fizetnie az újgazdag hercegségieknek, amennyiben szándékuk komoly, már pedig annak tűnik.

Arrow

Diego Costa betalált, győzelemmel rajtolt a Chelsea

Győzelemmel kezdte a szezont a Chelsea, mely idegenben az újonc Burnley otthonában vendégszerepelt a Premier League 1. fordulójának zárómérkőzésén. Sallangmentes játék, Diego Costa gól, kiszoruló Cech és egy nagy visszatérő Drogba személyében, avagy zsebben Mourinho első bajnoki győzelme. 

Nem kezdték megilletődve a mérkőzést a hazaiak, s a 8. percben Jutkiewicz a vezetést is megszerezhette volna, ám ziccerben centikkel a bal kapuba mellé lőtt. A 14. minutumban aztán már nem volt mese, Courtois szezonbéli első kapott gólját könyvelhette el, miután egy kipattanót Arfield kapásból bombázott a hálóba. A válaszra azonban nem kellett sokat várni Diego Costa szerezte meg első Premier League találatát. A 21. percben aztán Fabregas adott kiváló labdát, melyet Schürrle szelídített meg, majd helyezett el a Heaton mögötti hálóban. Ahelyett tehát hogy az elején 2-0-ra meglépett volna az újonc a londoniak kegyetlenül kihasználták helyzeteiket és pillanatok alatt fordítottak. A 31. percben aztán Diego Costa és Heaton találkozott a tizenhatoson belül, a játékvezető műesésért sárgát adott a tizenegyest reklamáló spanyolnak, ám az esetet nézegetve, ha picit is, de úgy tűnik, a kapuvédő elérte a támadót, tehát akkor sem szólhattak volna a hazaiak, ha a sípmester büntetőt ítél. Tizenegyes nem, újabb gól azonban volt, három minutummal később ismételten Fabregas készített elő, míg a befejezés ezúttal Ivanovic nevéhez, illetve fejéhez fűződik. A harmadik gól után láthatóan visszább vett a Chelsea, ez pedig rá is nyomta a mérkőzésre a bélyegét. 

A második játékrész elején egy Arfield löketet jegyezhettünk fel, mely veszélyesen tartott a háló felé, azonban Courtois a játékszer útjába állt. A továbbiakban többnyire mezőnyben folyt a játék, három-három kapuralövést jegyezhettünk fel mindkét oldalon, ám egyik sem talált kaput. A végén Mourinho becserélte a klublegendát, avagy újra Chelsea mezben láthattuk Drogbát, aki visszatért korábbi sikerei helyszínére. Győzelmével, illetve lőtt góljainak számával a Chelsea jelenleg a listavezető egy forduló után.

Burnley - Chelsea 1-3 (1-3)
Burnley, Turf Moor 21400 néző; Vezette: Michael Oliver
Burnley: Heaton - Trippier, Duff, Shackell, Mee - Taylor (Kightly 70.), Marney, Jones, Arfield, Ings (Sordell 82.) - Jutkiewicz (Barnes 70.)
Chelsea: Courtois - Ivanovics, Cahill, Terry, Azpilicueta - Fabregas, Matics - Schürrle (Willan 78.), Oscar (Mikel 82.), Hazard (Drogba 84.) - Diego Costa.
G: Arfield (14.) ill. Diego Costa (17.), Schürrle (21.), Ivanovic (34.)
Sárga: - ill. Diego Costa (31.)
Kiállítás: - ill. -

Premier League, az 1. forduló eredményei:
Manchester United - Swansea 1:2
Leicester - Everton 2:2
Queens Park - Hull 0:1
Stoke - Aston Villa 0:1
West Bromwich - Sunderland AFC 2:2
West Ham United - Tottenham 0:1
Arsenal - Crystal Palace 2:1
Liverpool - Southampton 2:1
Newcastle United - Manchester City 0:2

A bajnokság állása:
1. Chelsea 3 pont (3:1), 2. Manchester City 3 p. (2-0), 3. Arsenal 3 p. (2-1), 3. Liverpool 3 p. (2-1), 3. Swansea 3 p. (2-1),... 9. Everton 1 p. (2-2),... 13. Manchester United 0 p. (1-2)

A góllövőlista élmezőnye:
1. Berahino (West Brom) 2 gól

Arrow

Német Kupa: Szégyenteljes Schalke búcsú - eredmények

Hamar véget ért a 2014-2015-ös Német Kupa a Schalke 04 számára, ugyanis mindjárt az első fordulóban nagy falatnak bizonyult a harmadik ligás Dresden. A Hamburg is játszott a tűzzel, ám számukra a végén megadatott a továbbjutás. 

Dynamo Dresden (III.) - Schalke 04 2-1 (1-0)
G: Eilers (24.), Teixeira (50.) ill. Matip (78.)

Szalai Ádám ex-csapata a Schalke hatalmas meglepetésre nem bírt a harmadosztályba visszaeső Dynamo legjobbjaival, így hatalmas meglepetésre már az első fordulóban búcsúra kényszerültek. Eilers és Teiseira góljára késve jött a válasz, Matip csupán a 78. minutumban tudott szépíteni és bár a végén meleg volt a pite, a vendégeknek nem sikerült döntetlenre mentenie a mérkőzést.

Cottbus (III.) - Hamburg 2-2  - büntetőkkel 1-4
G: Zeitz (10.-büntető), Milhael (110.) ill. Westermann (70.), Van der Vaart (96.)

A Hamburg baja is meggyűlölt harmadosztályú ellenfelével , ám Zeitz büntetőjére a második félidőben Westermann válaszolt, így hosszabbítás következhetett kilencven percnyi játék után. Van der Vaart góljával bár vezetést szerzett a Bundesliga csapat, a Cottbus játékosai nem adták fel és Milhael révén sikerült egyenlíteni, mely mint később kiderült büntetőpárbajt ért. Igen ám, de ez a műfaj nem ment a hazaiaknak, így a Hamburg várhatja második körös ellenfelét. Stieber Zoltán nem játszott, nem nevezték az összecsapásra.

Heidenheim (II.) - Union Berlin (II.) 2-1 (0-0)
G: Schnatterer (53.-büntető), Grimaldi (69.) ill. Schönheim (79.)

A harmadosztályból feljutó Heidenheim nyerte a második ligás csapatok küzdelmét, az Union búcsújával egyel kevesebb fővárosi csapat maradt versenyben.

Offenbach (IV.) - Ingolstadt (II.) 0-0 - büntetőkkel 4-2

A Hajnal Tamást nélkülöző Ingolstadt szintén meglepetést szolgáltatott, azzal, hogy kiesett negyedik vonalból érkező ellenfelével szemben. A mérkőzés sem a rendes játékidőben, sem pedig a hosszabbításban nem hozott gólt, a büntetőket pedig a hazaiak rúgták jobban. 

Arrow