2013. október 24., csütörtök

Európa Liga: Briliáns Frankfurt, remekelő Fiorentina

Az Európa Liga 'E' és 'F' csoportjában csütörtök este is remekelő Frankfurtot és Fiorentinát láthattunk, míg az eddig szenvedő Bordeaux a végére hagyta a döntést és támadt fel hamvaiból. 

Európa Liga csoportkör; 3. forduló:

E csoport:
Fiorentina - Pandurii 3-0 (2-0)
G: Joaquin (26.), Matos (34.), Cuadrado (69.) ill. -
Nem jelentett nagy gondot a román Pandurii legyőzése a Fiorentina számára. A Juvebtus hétvégi leigázását követően ezúttal is csillogtatta tudását a csapat, mely az első félidő végére tetemes két gólos előnyre tett szert Joaquin és Matos révén, melyet nyolc perc leforgása alatt hozott össze a hazai csapat. A Matos fémjelezte csapat a biztos vezetés tudatában visszavett a második játékrészben, de így is ők irányították a meccset. A 69. percben aztán végképp eldőlt a három pont sorsa, a statisztikákba Cuardado neve került a góllövők rablikába. Győzelmével a firenzei alakulat szinte továbbjutónak érezheti magát, mérlegük hibátlan, gólarányuk pedig több mint lenyűgöző. A Pandurii tehát két döntetlent követően ezúttal súlyos pofonba szaladt bele.

Pacos Ferreira - Dnipro 0-2 (0-0)
G: - ill. Rotan (83.), Konopljanka (86.)
Az ukrán trónkövetelő igen csak elhúzta a döntést, sokan már elkönyvelték a döntetlent, mikor a 83. percben jött Rotan és beköszönt. Az üzlet beindult, a portugálok védelme pedig lefagyott, három perccel később már 0-2 állt az eredményjelzőn, ekkor Konopljanka duplázta meg csapata góljainak számát. Győzelmével a Dnipro követi a Fiorentinát, míg a Pacos nulla ponttal a csoport legutolsó helyén szerénykedik, gólaránya pedig kis híján inverze a violákénak.

Az E-csoport állása:
1. Fiorentina 3 3 0 0 8-1 9 pont
2. Dnipro 3 2 0 1 4-2 7 pont
3. Pandurii 3 0 2 1 1-4 2 pont
4. Pacos Ferreira 3 0 0 3 1-7 0 pont

F csoport: 
Frankfurt - Maccabi Tel Aviv 2-0 (1-0)
G: Kadlec (13.), Meier (53.) ill. -
Kiállítva: - ill. Ben Haim (34.)
Folytatja remek nemzetközi kupaszereplését a Frankurt, mely ezúttal is magabiztos győzelmet aratott. A szenvedő fél ezúttal Paulo Sousa izraeli csapata volt, mely hamar, már a 34. percben emberhátrányba került Ben Haim kiállításának köszönhetően. A vezetés ekkor azonban már megvolt a németeknek, Kadlec a 13. minutumban  szerzett vezetést. A mérkőzést a lefújás pillanatáig uralta a hazai csapat, mely két gólos győzelmet aratott. A második találatot Meier szerezte, ez a gól magabiztossá tette a vezetést, a németek azonban nem álltak le. Újabb gól nem született, de a statisztikákra nézve 21 próbálkozást könyvelhetünk el mindössze egy ellenében. Győzelmével a német gárda továbbjutónak tekintheti magát, míg a Maccabi örzi második helyét a csoportban

Bordeaux - APOEL 2-1 (1-1)
G: Sane (24.), Henrique (90.) ill. Goncalves (45.)
Feltámadt hamvaiból a francia Bordeaux, mely nagy csatában tudta otthon tartani a három pontot ciprusi riválisával szemben. A vezetést Sane a 24. percben megszerezte, ám a vendégek pár pillanattal az első félidő vége előtt egalizálni tudtak Goncalves találatával. Amikor már mindenki elkönyvelte a döntetlent, akkor jött Henrique és a Bordeaux javára fordította a meccset. Óriási harc várható a csoportban a második helyért.

Az F-csoport állása:
1. Frankfurt 3 3 0 0 8-0 9 pont
2. Maccabi Tel Aviv 3 1 1 1 2-3 4 pont
3. Bordeaux 3 1 0 2 3-6 3 pont
4. APOEL 3 0 1 2 1-5 1 pont

Őszi Ádám