2013. július 3., szerda

Felkészülés: kaposvári döntetlen a bosnyák bajnokkal

A Kaposvári Rákóczi labdarúgócsapata nemzetközi felkészülési mérkőzést játszott szerda este a bosnyák bajnok Zeljeznicar együttesével és sikerült bravúros döntetlent elérni. Ezzel a döntetlennel pedig teljesen vegyes a felkészülési kép. 

A találkozó első gólját Damir Sadikovic szerezte a 11. percben, ám a válaszra nem kellett sokat várni, Oláh Lóránt négy perccel később egyenlíteni tudott. Az eredmény a továbbiakban nem változott, így maradt a döntetlen.

Kaposvári Rákóczi - Zeljeznicar (bosnyák) 1–1 (1–1)
1. félidő: Posza – Pavlovics, Kovács O., Petrache, Jánvári – Balázs B., Babic, Coroian – Oláh L., Waltner, Vrucina. 
2. félidő: Rusák – Okuka, Gravic, Addo, Zámbó – Albert Á., Böjte P., Thian, Sulea – Luka, Markus.
Gólszerző: Oláh L. (15.), ill. Sadikovic (11.)

A klub háza tájáról: Távozott Pedro, Hegedűs, Hajduc és Safaric, így a csapat gerince eléggé megtörött, mind a vezetőedző, mind pedig az elnök több nyilatkozatában is vészharangot kongatott. Próbázókból nincsen hiány, ám azt hogy ki felel meg Prukner mester számára, csak később tudjuk meg. 

Őszi Ádám

Futballhuliganizmus! – avagy az érem másik oldala

Arra kívánok rávilágítani, honnan indult el ez a dolog, hogyan hódít teret a világ egyes részein magának. Rávilágítunk az okaira és a különféle irányzataira, hol hogyan jelenik meg, milyen háttérrel rendelkezik. Szót ejtünk a rasszizmusról, bűnözésről és a dolgok politikai hátteréről egyaránt. Részletesen taglalni fogjuk egyes országokban, milyen módon jelenik meg a futball huliganizmus.  

Mi is az a futball huliganizmus?

A szakemberek úgy fogalmazzák ezt meg, hogy a mérkőzéssel kapcsolatos, tehát a találkozó előtt, közben vagy utána történő bármely erőszakos, rendellenes cselekmény az futball huliganizmusnak minősül. Ennek a jelenségnek az őshazája Anglia, itt vette kezdetét a dolog és innen kitörve kezdett el terjedni a világban. Mára már az egész világon elterjedt, súlyos probléma. A focihuligánok mindenütt megjelennek, ahol mérkőzés van. Ezeknek a szurkolóknak a gondolkodásmódja érdekes, úgy hiszik, hogy ezzel segítik a csapatukat, ám pont az ellenkezőjét érik el. Sokan úgy vélik, hogy ezek csupán szurkolóknak öltözött vandálok, akik így tombolják ki a lelátón agresszivitásukat. Egy-egy verekedés, kiosztott pofon és a másik táborának gyalázása örömet okoz ezeknek az embereknek. Ezek az „vandálok” nem is a mérkőzés kedvéjért járnak ki, az csupán számukra másodlagos dolog, a lényeg a balhé. A huligánok sokakat távol tartanak a mérkőzésektől, hiszen senki nem szeret úgy ülni a lelátón, aki a mérkőzést megy megnézni, hogy mikor keveredik valamilyen balhéba, amihez semmi köze. A szurkolói összecsapások a mérkőzések előtt és után az utcákon zajlanak általában. A meccs alatt egymás szóbeli alázása, megszégyenítése folyik. Rengeteg helyen megjelenik a rasszizmus, a fekete játékosok gyalázása, melyet ezen emberek hangos rigmusokban énekelnek, nem ritkák a náci megnyilvánulások sem. Mindennek politikai háttere is van, van hogy szélső jobb és baloldali csoportosulások szurkolótáborok esnek egymásnak. Egyes csapatok és szurkolótáboraik felvállalják politikai vagy vallási hovatartozásukat és ez is komoly feszültségeket okoz. De nem mindenhol van ez így van ahol emberek sokasága veszti életét, hiszen bandaháborúk folynak és e futballhuligán csoportosulások komoly hatalommal is bírnak. A futball huliganizmus Európában és Dél-Amerikában a legelterjedtebb.

Nézzük Magyarországon milyen a helyzet

A futball huliganizmus, hazánkban is jelen van, és komoly gondokat okoz. Magyarországon a 20. század elejétől jelen van a huliganizmus, ám a nyolcvanas években terjedt el a igazán, ekkor szerveződtek olyan csoportok, melyeknek tevékenységéről hetente lehetett hallani a médiában. Hazánkban a huliganizmus sok másik országgal ellentétben egy pólusú, a Debrecen, Újpest, Fradi ultra csoportjai és más kisebb csapatok ultrái is szélső jobboldali nézeteket vallanak. Nálunk viszonylag újdonság, hogy a huligánok a politikában is részt vesznek, és egyes rendezvényeken megjelennek, balhéznak. Erre kitűnő példa az MTV székházának ostroma és az akkori pesti zavargások. Számtalan nyilvántartott szurkolót tartoztattak le akkor, mindegy volt számukra, hogy Újpest vagy Fradi szimpatizánsok voltak a cél más volt abban az esetben. Vehetjük a 2008 Dunaszerdahelyi történéseket is, ahol magyar szurkolói csoportosulások (több ezer fő) látogatott el a magyar származású csapat a Dunaszerdahely és a Slovan (egy vérbeli szlovák csapat) összecsapására. Ezen futball huligánok csöppet sem a mérkőzésért mentek, hanem a két ország közti politikai feszültség és vita révén. Íly módon próbáltak elégtételt venni. Több alkalommal előfordult, hogy a szurkolók a pályára rohantak esetleg a saját vagy az ellenfél játékosaira támadtak. Erre kitűnő példa a pár évvel ezelőtti Debrecen - Ferencváros találkozó, ahol a dühödt vendégszurkolók a pályára rohantak és a játékosokra támadtak. Hazánkban is jelen van a rasszizmus, szinte minden egyes tábor verbálisan bántja az ellenfél néger, esetlegesen zsidó származású játékosát. Két legnagyobb csoportosulás és ellentét a Fradi és az Újpest tábor közt van hazánkban, e mérkőzéseken sokszor szabadul el a pokol, illetve volt már rá példa, hogy tragikus esemény történt. Tavalyi szezonban az egyik ilyen rangadó előtt megkéseltek egy fiatal 17 éves Újpest szurkolót, aki sérüléseibe belehalt. Összességében hazánkban nem olyan rossz azért a helyzet, a politikusok különböző törvényekkel, határozatokkal egy éven belül szeretnék felszámolni, lényegesen visszaszorítani a focihuligánok tevékenységét.

Nézzünk meg más országokat, hol milyen a huliganizmus. Van ahol politikai vagy nemzeti hovatartozás a kiváltó ok, de akad vallási nézeteltérés is csapatok és szurkolótáborok között. Van ahol pedig puszta fanatizmusról és bandaháborúról beszélhetünk.

Maradjunk egyelőre Európában, azon belül is Olaszországban

Olaszországban óriási gondot okoz a futball huliganizmus és itt már politikai szintéren sem egy pólusról beszélünk, hanem kettőről. Vannak a szélső baloldali szurkolótáborok, ilyenek az Atalanta, Pisa és Livorno ultrái, ezek nagyon kemény csoportosulások. Az Atalanta szurkolóihoz fűződik Olaszországban a legtöbb halálos áldozat a szurkolótáborok közti összecsapásokból. A másik oldal a szélső jobboldal, ilyen csapatok például a Verona, Inter, Lazio. Ezen különböző politikai nézeteket valló ultra csoportok komoly gondot okoznak az olasz rendőrök számára. Nem ritkák a mérkőzések előtti vagy utáni szurkolói összecsapások, illetve a nézőtéri rendbontások. Egymás verbális sértegetése cukkolása, illetve nagy gond a rasszizmus az olasz lelátókon. Például az SS Lazio szurkolói híresek rasszista megnyilvánulásaikról, náci szimbólumaikról és karlendítéseikről. Nagy balhék szoktak kerekedni emellett az egyes városi vagy szomszéd városok közti összecsapásokon. Ilyen párharcok például a Roma-Lazio városi derbi vagy a Torino-Juventus, na és a Szicíliai rangadók, utóbbi az utóbbi években ember és rendőráldozatokat is követelt. A háttérben nagy munka, erőfeszítések folynak a huliganizmus visszaszorítása ellen erre példa a Passasport nevű találmány, melyet az Udinese csapata tesztel. Ez egy szurkolói útlevél melyet használnia kell a szurkolóknak főleg a stadionba lépéskor, és ha az illető veszélyes vagy eltiltott a futballrendezvényeken való részvételtől, akkor kiszűri a rendszer.

"Az egyesületünk mindig is az élen járt a labdarúgásban használt technikai újítások bevezetése terén. A PassaSport érdekes találmány, és nagy örömmel veszünk részt a kipróbálásában. Azt hiszem, ez a szerkezet hatékony segítséget jelenthet a szurkolók ellenőrzése során, főleg a beengedésnél" – mondta Franco Soldati, az Udinese elnöke.

„A PassaSport ugyanazt a technológiát használja, mint az elektronikus útlevél, s ugyanolyan hatékony a személyazonosság megállapítása terén.”

Európában talán Hollandiában a legrosszabb a helyzet

Itt négy kiemelten veszélyes szurkolótábor van az Utrech, Den Haag, Feyenord és az Ajax ultrái. Ezen szurkolói csoportosulások érthetetlenül utálják egymást, antiszemita megjegyzésekkel bombázzák a másikat. Többször volt rá példa, hogy a stadionban házilag készített bombát dobtak az ellenfél szurkolótáborába, mely olykor halálos áldozatot is hozott. A legnagyobb ellentét az Ajax és a Feyenord csapata között van. A legvérmesebb szurkolói csoport az Axaxé, mely F-Side névre hallgat. Ezt a csoportosulást a rendőrség szeretné betiltani és bűncselekménnyé nyilváníttatni, ha valaki a csoport tagja. 1997 szítódott a két csapat közt a tűz ilyen magasra, amikor is a Feyenrrd szurkolói különös kegyetlenséggel megölték az Ajax vezérszurkolóját. A klubok oly módon próbálnak tenni a randalírozás ellen, hogy a stadionban vagy annak közvetlen közelében nagy klubházat nyitnak a szurkolóknak, ahol a mérkőzések után csoportosulhatnak, beszélgethetnek.

Oroszország sem marad, el sokkal ám itt teljesen más szabályok uralkodnak

Az orosz bandákat a modern kori futball huliganizmus veszélyes elemeként tartják számon. Az itteni csoportosulások, bármilyen furcsa is kimondottan tisztelik az ellenfelet és szabályok szerint vívnak meg egymással. Rendszerint a stadionon kívül a mérkőzés előtt vagy után feszülnek egymásnak a szurkolótáborok, furcsa ezt kimondani, de hobbiból. Nagyon fontos szabályok vannak melyeket az esetek többségében betartanak Oroszországban. Hogy mik is ezek? Nos, csak egyenlő létszámban lehet megvívni egymással és tiszta ökölharcban, segédeszközt, szúró vagy ütőtárgyat nem lehet használni. Ez az egész elég furcsán hangozhat. a két legvérmesebb szurkolótábora a CSZKA és a Szpartak csapatának van, és ilyenkor a városba nem csak a rendőrség, hanem katonák is kivonulnak a rendfenntartás érdekében. Ám mindvégig nem avatkoznak közbe, ha a küzdelem a szabályok szerint zajlik. Erre példa pár évvel ezelőtti összecsapás a két szurkolótábor között, ahol egy kereszteződésben 400 szurkoló csapott össze. A rendőrség lezárta az utat és miután a verekedés megtörtént mindenki távozott a helyszínről. Persze van, olyan mikor közbeavatkoznak nem is egyszer, de Oroszországban érdekes azért ez a dolog.

Röviden a Spanyolországi helyzetről

Itt nem a politikai vagy vallási hovatartozás az atrocitások okozója, hanem az, hogy különböző autonómiai területekre oszlik az ország, így a katalán, baszk, andalúz és spanyol csapatok szurkolói közt akad feszültség.

Nézzünk egy vallási esetet Skócia

Itt két legnagyobb klub a Celtic és a Rangers mind a két klub felvállalja vallási hovatartozását. Ez a párharc a egyik leghíresebb párharca és legnagyobb rivalizálása. Az összecsapás neve Old Firm. A Celtic csapata katolikus vallást hirdet, míg a Rangers csapata protestáns és ez okozza az ellentétet a két klub között.

Utoljára pedig kalandozzunk el Dél-Amerikába ahol az emberek virtusai is más, mint az Európai. Azon belül a legbalhésabb ország huliganizmusát fedjük fel. Ez nem más, mint Argentína. Nagyon meghökkentő dolgokról lesz szó.

Kijelenthető, hogy a világon Argentínában a legrosszabb a helyzet. Itt nem politikai, vallási vagy autonóm ellentét szüli a huliganizmust, hanem itt szó szerint bandaháborúról beszélhetünk, mely már túlságosan is elfajult. Az itteni ultrák, csoportosulások, neve Barra Bravas. Ezeknek a csoportosulásoknak befolyásuk van a klubok életébe és működésébe, mely megdöbbentő tény. Az 1950 évek óta körülbelül 250 áldozata van az Argentin futball huliganizmusnak. Úgy vélik szinte lehetetlen visszaszorítani azt, ami Argentínába folyik. Például a Racing ultráinak (íbarra Bravassainak) bármikor szabad bejárási joga van a pályára, és ami megdöbbentő beleszólásuk van a klubvezetésbe is. Ám nem minden csoportosulás brutális és erőszakos, az Independient szurkolói az erőszak ellen vannak, és azt hirdetik. A Boca Juniors szurkolóinál talán nincs is rosszabb. Van egy híres vezérük Rafa Di Zeo. Őt sokan csak úgy emlegetik, hogy a Keresztapa. Az illető még régebben azt is megszabta, hogy a rendfenntartók hol álljanak. Ez Argentína, bandaháborúba torkolló mérkőzések halálos áldozatokkal, erről lehet hallani a médiában folyamatosan, hogy lelőtték, meglincselték az ellenfél szurkolótáborának egyik tagját. Ezek a dolgok megdöbbentőek és a szakemberek sem tudják milyen módon szoríthatják vissza ezt a dolgot.

Egy kis összegzés a végére.

Elmondható, hogy mára az egész világot behálózta a futball huliganizmus és beszélgetünk róla úgy, mint egy iparág. Az emberiség többsége nem bír azonosulni a huliganizmussal, ám ebben is lehet kis pozitívumot lelni. Magas szintű példája ez az összetartásnak, kitartásnak és hűségnek. Emellett sokszor jó hangulatot kölcsönöznek a meccseknek. Ám nagyobb baj, hogy sokak pont miattuk nem mennek el a mérkőzésekre, mivel félnek vagy csupán nem akarnak belekeveredni semmibe. Óriási gond, hogy emberek sérülnek, halnak meg a futball huliganizmus miatt. A kérdés, hogy megfékezhető e ez a jelenség?

Nos, erre nagyon pozitív példa Anglia, ahol kezdődött ez a dolog és nagyon komoly formát öltött, ám mára már elnőtte magát, hogy miért?

Térfigyelő kamerák sokasága és nagyon szigorú törvényeket hoztak a huligánokkal szemben. Így és hasonló módszerek sokaságával sikerült, ha nem is eltüntetni, mert mindig is jelen lesz huliganizmus, de megfékezni azt Angliában. Egy példa a végére, ha Angliában valaki befut, a pályára kitiltást kap a sporteseményekről az országban, nyilvántartásba veszik és pénzbírság mellett börtönbüntetésre ítélik.

Őszi Ádám

Arsenal: Higuain mellett a Real sztárközéppályása is érkezhet

Miközben tovább folyik a kötélhúzás az Arsenal és a Real Madrid között Higuain szerződtetéséről, eközben a Teamtalk.com értesülései szerint az Ágyúsok újabb madridi játékosra vetették ki hálójukat. 

Egészen pontosan Angel di Maria a célpont, akiért 20 millió font körüli összeget lenne hajlandó fizetni a londoni klub. Nos, ez elsőre igen furcsán hangozhat, de az üzlet közel sem elképzelhetetlen, mivel Ancelotti a Real Madrid frissen kinevezett vezetőedzője nem feltétlenül számít az argentin középpályásra, aki kétségtelenül a középpálya motorjának számít. Erre már tett is utalásokat az olasz edző, így könnyen a távozás sorsára juthat Di Maria, aki Higuain mellett a második argentin szerzemény lehetne a nyáron.

Gonzalo átigazolása egyébként a hírek szerint 5 millió eurón múlik, így mondhatni, hogy a felek álláspontja igen messze van egymástól.

Őszi Ádám

Juventus: Vucinic Oroszországba szerződhet

Nagyon úgy fest, hogy Mirko Vucinic torinói karrierje a végéhez közeledik Llorente és Tevez érkezésével. Ez pedig a csatár távozását sugallja, már ha szeretne folyamatos játéklehetőséghez jutni.  

Ráadásul kérő is van, a Zenit Szentpétervár élénken érdeklődik a montenegrói válogatott támadó iránt. A Tuttosport szerint az Öreg Hölgy hajlandó is lenne az üzlet megkötésére 17-18 millió euró ellenében. 

A korábbi Roma csillag két esztendeje szerződött a Juventusba, ahol nem igazán váltotta be a hozzáfűzött reményeket, a várt góláradat valahogy elmaradt, de ennek ellenére mezőnyjátékával a csapat sikereinek részese tudott lenni. A mögöttünk álló szezonban 23. lett a Serie A góllövőlistáján egyedüli 10 gólosként. Ez nem rossz, de nem is egy eget vető teljesítmény.

Őszi Ádám

Videó: Messi barátai 8-5-re legyőzték Neymar barátait a gálameccsen

Peru fővárosában egy limai jótékonyáig gálameccsen csapott össze kedden Neymar, illetve Messi barátaiból álló két együttes. A találkozó zsúfolt lelátókat, 30 ezer ember vonzott, volt aki 720 ezer forintnak megfelelő soltért (perui pénz) váltott jegyet. A befolyó pénzösszeget pedig jótékony célokra fordítják majd, hátrányos helyzetű gyerekek és fiatalok támogatásával foglalkozó egyesületek között osztják el az összegyűjtött pénzt. 

A közönség igen jól szórakozhatott, hiszen a találkozó 13 gólt hozott 8-5-ös eloszlásban Messi csapatának javára. A Barcelona argentin sztárja Messi, illetve a friss szerzeménye Neymar egyaránt két alkalommal talált a kapuba. A két csapatnak természetesen edzője is volt, Messi barátait Fabio Capello irányította, míg a túloldalon Zico foglalt helyet.

A jótékonysági sorozat ezzel pedig nem ér véget, a Messi vezette sorozat tehát a kolumbiai Medellínben rendezett Robinho és barátai elleni meccset követően (9-6 Messiéknek) Peruban folytatódott, a következő két állomás pedig szerdán Los Angeles, majd pedig szombaton Chicago lesz.

Messi barátai - Neymar barátai 8-5

A kezdeményezés remek, reméljük minden helyszínen teltház lesz, és sok rászoruló gyermeken segítenek majd ezen zsenik laza passzai, góljai.

Őszi Ádám

Manchesterből érkezett a Liverpool negyedik igazolása - hivatalos

A végéhez ért Kolo Touré ügye, az elefántcsontparti védő a Liverpool együttesénél folytatja pályafutását. 

A 32 esztendős futballista nélkülözötté, kegyvesztetté vált a Manchester City együttesében, így mindenképpen távozni szeretett volna, de szeretett volna Angliában maradni. Többször elhangzott a neve a Galatasray együttesénél, és olasz klubokkal is szóba hozták, ám üzlet nem köttetett, nem úgy a Liverpool együttesével, mely 2015 nyaráig szóló szerződést írt alá vele.

Luis Alberto, Iaho Aspas és Simon Mignolet után, tehát ő a negyedik érkező a Liverpool együttesébe, ahol nagyon komoly terveket szövögetnek az előttünk álló szezonra. Szeretnék, ha a klub újra régi fényében ragyogna és visszavenné méltó helyét, melyet az utóbbi esztendőkben maga mögött hagyott. A 106-szoros elefántcsontparti válogatott ebben lehet segítségére a klubnak.

A transzfer összegét nem hozták a felek nyilvánosságra.

Őszi Ádám

Először! Másodszor! Harmadszor! Paulinho 20 millió euróért elkelt - hivatalos

A Konföderációs Kupa egyik legjobbja, a brazil válogatott középpályájának motorja, A Corinthians 24 esztendős sztárja! Nem más ő, mint Paulinho, aki sok honfitársához hasonlóan Európába költözik, azon belül pedig a Premier League szerelmesei csodálhatják majd játékát, na meg a Spurs fanatikusai.  

A Tottenham lett a befutó! A londoni klub 20 millió euró ellenében szerezte meg Paulinho játékjogát.

"Ajánlatot tettek az ügynökömnek és a Corinthiansnak. Én ültem, néztem, és a Tottenhamet választottam. Azt gondoljuk, ez volt a legjobb opció" - mondta az ESPN egyik műsorában Paulinho.

"Egy nagy klubtól és másik nagy klubhoz megyek, és a Tottenham egy nagyszerű bajnokságban szerepel. Biztos vagyok abban, hogy a munkámat a lehető legjobban fogom végezni. Nem sajnálom a dolgot, és nem fogom megbánni a későbbiekben sem."

A brazil válogatott játékos három esztendőt követően hagyja el a Corinthians csapatát, mellyel idén megnyerte a klub vb-t.

Őszi Ádám

La Paz: Hódít Neymar neve, minden ötödik gyermek ezt a nevet kapja

A Goal hírportál egy Bolíviában megjelenő lapra (La Razon) hivatkozva állítja, hogy La Paz városában minden ötödik újszülött  a brazil sztár Neymar nevét kapja. 

"Úgy gondoljuk, hogy 17 év múlva a legtöbb felnőtt férfit Neymarnak fogják hívni a jelenlegi trend miatt - mondta a polgári nyilvántartási hivatal képviselője, Remigio Condori. - Ez a név most a divat."

A brazil sztár neve tehát hódít Bolíviában, és ki tudja, a világ számos pontján, hány helyen születnek még Neymar névre hallgató bébik! Ez tehát az új trend, nevezd a gyermeked Neymarnak, legalábbis Bolívia második legnépesebb városában La Pazban.

A Barca legújabb üdvöskéje nem is olyan régen tiszteletét tette a dél-amerikai országban, ám nem volt túl barátságos, hiszen két gólt is rúgott Bolívia nemzeti tizenegyének.

Őszi Ádám

Kedden megkezdődött a 2013/2014-es BL és EL sorozat! - Íme az eredmények

Nem kellett sokat várni a futball szerelmeseinek, a selejtezők első felvonásával megkezdődött a 2013/2014-es európai kupaszezon. Ezzel tehát mind a Bajnokok Ligájában, mind pedig az Európa Ligában útjára indult a labda és ne feledjük, nemsokára négy magyar együttes is érdekelt lesz. 

A Bajnokok Ligájában mindjárt egy triplázót köszönthettünk az elefántcsontparti támadó Ismael Beko Fofana személyében, míg az Európa Ligában igazán történelmi dolog történt, győzni tudott a walesi falusi csapat! A Bala Town egy korai negyedik percben szerzett góllal tudott diadalmaskodni az észt Levedia ellen. A település csupán 1800 fős, stadionja pedig festői környezetben terül el. A magyar csapatokra sem kell sokéig várni, a Videoton és a Honvéd, csütörtökön kezdi meg a hadjáratot, mely reméljük hosszasan elnyúlik majd...

Bajnokok Ligája
Selejtező, 1. forduló, 1. mérkőzés
Lusitans (andorrai)–EB Streymur (feröeri) 2–2 (2-0)
Gólszerzők: Martínez (24.), (29.), ill. A. Hansen (67.), L. Hanssen (69.)
Sirak (örmény)–Tre Penne (San Marinó-i) 3–0 (1-0)
Gólszerző: Fofana (36., 55., 64.)

Európa Liga
Selejtező, 1. forduló, 1. mérkőzés
Bala Town (walesi)–Levadia Tallinn (észt) 1–0 (1-0)
Gólszerző: Sheridan (4.)
Metalurg Szkopje (macedón)–Qarabag (azeri) 0–1 (0-0)
Gólszerző: Reynaldo (64.)
Sliema Wanderers (máltai)–Khazar Lankaran (azeri) 1–1 (0-1)
Gólszerzők: Nka Ohawuchi (62.), ill. Nildo Franca 13.)
Trans Narva (észt)–Gefle (svéd) 0–3 (0-1)
Gólszerzők: Dubokin (43. – öngól), Dahlberg (57.), Lantto (93.)

Őszi Ádám

Barcelonában kijelentették, hogy van miből költeni! - Íme a lehetséges érkezők listája

Az FC Barcelona, azon belül pedig a katalán klub szóvivője Toni Freixa egy sajtótájékoztató keretein belül kijelentette, hogy nincsenek anyagi gondjai az együttesnek és újabb játékos, játékosok érkezhetnek a nyár folyamán. 

Ezen kijelentés mellett, Toni kitért Thiago Alcantara ügyére, melyet könnyedén kezelt - "Thiago még a Barcelona játékosa!" - majd pedig dicsérő szavakkal illette a Konföderációs Kupa legjobbját Neymart.

Tudatta, hogy figyelembe veszik a szakmai stáb kéréseit és ennek megfelelően érkeznek majd újabb játékosok az együtteshez. Hogy kik is lehetnek ezek?

Nos, Kapus posztra van négy jelölt is:
- Pepe Reina (Liverpool)
- Samir Handanovic (Inter)
- Marc-André Ter Stegen (Borussia Mönchengladbach)
- Fernando Muslera (Galatasaray)

A védelem megerősítésére többnyire két brazil sztárvédő neve vetődik fel, mondani sem kell, mindegyik nagy fogás lenne!
- Thiago Silva (PSG) 
- David Luiz (Chelsea)

A középpályán nincsenek tervek, nem úgy a csatársorban, hiszen Rooney itt is a kívánságlistán szerepel, csakúgy mind a Chelsea, vagy az Arsenal, illetve a PSG-nél egyaránt.
- Wayne Rooney (Manchester United)

Őszi Ádám

Íme az NB I-es csapatok mai felkészülési meccsei

Javában zajlik a felkészülés, jönnek és mennek a próbázók, az edzők pedig próbálják a legjobb csapatot kialakítani a szezonkezdetig. A mai napon is több elsőosztályú csapat játszik felkészülési meccset, többek közt, első fellépése lesz a frissen feljutó Puskás Ferenc Akadémiának a horvát Eszék gárdája ellen, míg az egyik legérdekesebb meccsnek a Fradi-Vasas ígérkezik, melyet a Puskásban nézők előtt rendeznek meg. 

Íme, a szerdai felkészülési meccsek listája:

11.00: Puskás Akadémia–NK Osijek (horvát)
17.00: Paks-NK Osijek (horvát)
17.00: FTC-Vasas
17.00: Győr-Slovacko (cseh)
18.00: Diósgyőr–Gaz Metan Medias (román)
18.30: Kaposvár–Zeljezsnyicsar (bosnyák)

Őszi Ádám