2012. október 17., szerda

Nem sikerült jól CR7 századossá válása, otthon buktak a portugálok

Mint arról már korábban beszámoltunk Cristiano Ronaldo a portugál válogatott mindössze 27 esztendős klasszisa 100. alkalommal  ölthette magára a mai nap folyamán a címeres mezt. Az ellenfél Észak-Írország együttese volt, mely könnyed győzelmet ígért előzetesen.  

A találkozó nem úgy kezdődött a hazaiak számára ahogyan azt elképzelték. Hiába volt náluk a labda, csak úgy mint pár nappal korábban orosz földön most otthon sem sikerült befejezni a remekül kidolgozott támadásokat. A labdarúgás örök törvénye pedig érvényesült, mely szerint a kihagyott helyzetek megbosszulják önmagukat. A 30. percben McGinn találatával megszerezték a vezetést a vendégek. 

A második játékrészben a játék képe nem változott, de az eredmény sem, míg nem a 79. percben Nani passzát követően Postiga egyenlített. A győzelmet nem sikerült megszerezni, így Ronaldo századossá avatása nem lett megkoronázva. A portugálok így csak csoportjukban harmadikok  Izrael a Luxemburg elleni két győzelemmel megelőzte őket. Két meccs egy pont, míg az oroszok hatot gyűjtöttek és így már 5 ponttal vezetik csoportjukat az Ibériai csapat előtt.

Portugália - Észak-Írország 1-1 (0-1)
Gólok: Postiga(79.) ill. McGinn(30.)

Szerző: Őszi Ádám