2014. augusztus 25., hétfő

Atletico Madrid: Simeonét jó időre elmeszelték

Meghozta döntését a Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF) fegyelmi bizottsága, melynek értelmében Diego Simeone az Atletico Madrid argentin vezetőedzője hosszú ideig kénytelen távol maradni a kispadtól.  

A 44 esztendős szakember a Real Madrid elleni Spanyol Szuperkupa párharc visszavágóján kelt ki magából és "legyintette" meg a negyedik számú játékvezetőt számon kérve rajta, hogy miért nem engedik vissza Juanfrant. A Matracosok kis híján gólt kaptak emiatt, ekkor pedig Simeone gyógyszere elgurult.

A fegyelmi bizottság döntésének értelmében Simeone 8 mérkőzéses eltiltást kapott, így jó ideig nem segítheti csapatát a pálya széléről. A döntés után fellebbezést nyújtott be az Atletico Madrid, ám ha enyhítenek is a büntetésen, akkor sem valószínű, hogy a szakember a Real Madrid elleni három hét múlva esedékes bajnokin ott lehet a padon.

Simeone a mérkőzést követően így nyilatkozott a Marcának - "Ha valaki hibázik, azért fizetnie kell, elismerem a bűnömet. Felesleges újra és újra kielemezni a helyzetet, itt már nem lehet tenni semmit. Az azért mindenképpen érdekes, hogy az előző szezonban az öt lapból, amit kiosztottak nekem, kettőt a Real Madrid ellen, kettőt pedig a Barcelona ellen kaptam. Mindig ellenük, fura..." - hőzöngött az argentin.

Természetesen a büntetésnek anyagi vonzata is van, Simeone az RFEF számlájára 4805 eurót, azaz közel 1,5 millió forintot kell hogy utaljon. 

Amennyiben az ügyben enyhítés nem születik abban az esetben Simeone mester október 26-án a Getafe elleni városi derbin térhet vissza. Ami a kihagyott mérkőzéseket illeti sorrendben: Rayo Vallecano (i), Eibar (o), Real Madrid (i), Celta Vigo (o), Almeria (i), Sevilla (o), Valencia (i) és Espanyol (o) 

Arrow

Nagyon rossz hírt kapott Arsene Wenger

Hétvégén az Everton elleni bajnokin a 90. percben pontot mentő Olivier Giroud megsérült és a baj nagyobb, mint azt előzetesen gondolták az Ágyúsoknál. 

Az előzetes hírek arról szóltak, hogy a francia csatár játéka kérdéses a Besiktas elleni Bajnokok Ligája mérkőzés visszavágóján, a részletes orvosi vizsgálatokat követően azonban közölték Wenger mesterrel, hogy hosszabb távon keressen alternatívát Giroud pótlására, aki több hétig harcképtelen lesz. 

A 27 esztendős francia gólfelelős a tavalyi szezont 22 góllal és 12 gólpasszal zárta, ezen számok láttán pedig kijelenthető, hogy fontos láncszemét vesztette el az Arsenal.

Arrow

Brazil válogatott játékos lehet az Arsenal utolsó nyári dobása - sajtóhír

Közeleg az átigazolási időszak vége, így a kluboknak is igyekezniük kell, amennyiben sikeres üzletet szeretnének lebonyolítani kiszemelt játékosaikkal szemben. Így van ezzel az Arsenal is, mely utolsó nagy dobásként brazil válogatott középpályást vehet. 

Igen ám, de a Wolfsburg brazilja Luiz Gustavo igen csak kelendő, számos klub figyeli, köztük van az AS Monaco is, mely szintén nagy hajrát vehet az utolsó héten és több játékosra is kivetheti hálóját. A hírek szerint azonban a Bayern München-Wolfsburg mérkőzésen ott voltak az Arsenal illetékesei, megnézték Gustavo játékát, majd megkezdték a személyes tárgyalásokat a játékos ügyében.

A 27 esztendős védekező középpályás 2013-ban a német rekordbajnoktól igazolt a "Farkasokhoz", ahol hamar kulcsemberré nőtte ki magát. Teljesítménye olyannyira meggyőző volt, hogy a világbajnokságon is lehetőséget kapott. 

Piaci árát a transfermarkt.de legutóbb 22 millió euróban határozta meg, szerződése pedig 2018 nyaráig érvényes jelenlegi csapatával. A fent említett két klubon kívül mások is beleszólhatnak még a transzferbe.

Arrow

La Liga: Győzelemmel kezdett a Villareal

Idegenben vett remek rajtot a Villareal, mely a vasárnapi játéknap zárómérkőzésén a Levante vendége volt. A "sárga tengeralattjáró" két torpedója is célba talált, ez pedig győzelmet ért Garcia tanítványai számára. 

Levante  - Villarreal  0-2 (0-0)
G: - ill. Uche (56.), Cheryshev (85.)

A találkozó kiegyenlített küzdelmet hozott, egyik fél sem játszott alárendelt szerepet. Az első játékrész viszonylag eseménytelenre sikeredett, a Levante még kaput sem talált, ellenben a második játékrészt jobban megpörgették a csapatok. Az első találat az 56. percben esett, ekkor Cani adott remek labdát a védőfalban helyezkedő Uche lábára, aki befordult és Fernandez kapujába lőtt. Meglett volna az egyenlítésre a hazaiak lehetősége, ám Asenjo nem kapitulált, ami kapura ment, azt fogta. A végeredményt a Villareal orosz légiósa Cheryshev állította be, egy középre gurított labdát sikerült a tömegből a kapuba juttatni.

A hétfői napon megkezdi bajnoki szereplését a Real Madrid és az Atletico Madrid egyaránt. Előbbi az újonc Cordoba, utóbbi pedig a Vallecano ellenfele lesz.

Arrow

Top10: Íme a nyáron legtöbbet költő klubok listája

Hétfőt írunk, ezzel pedig ráfordultunk a nyári átigazolási időszak hajrájára, ugyanis 31-én éjfélkor bezárulnak a kapuk. Most azonban még izzik a piac, zajlanak a tárgyalások világszerte és a kérők igyekeznek minél több üzletet tető alá hozni. Vajon mozgalmas lesz az utolsó pár nap, lesznek nagy meglepetések, vagy már ellőtték puskaporaikat a nagy csapatok? 

Nos, idővel mindenre válasz kapunk, egy azonban biztos, azt tudjuk, hogy jelen állás szerint mely klubok voltak azok, akik a legtöbbet költekeztek a nyár folyamán. A transfermarkt.de által összeállított top10-es listán található a spanyol pontvadászat tavalyi évadának első három helyezettje és a Premier League élcsapatai. Némi meglepetésre ad okot a Southampton, a sort pedig a Paris Saint-Germain zárja.

A lista valószínűleg jelentősen változni fog. A katalánok még mindig igazolni szeretnének, míg a Manchester United akár az élre is törhet. A Southampton szinte összes értékét eladta, így volt miből vásárolni és új csapatot építeni, míg az újgazdag PSG igen visszafogott volt ezen a nyáron mind idáig. Vagy fogalmazhatunk úgy is, hogy a City és a párizsiak a pénzügyi fair play végett kénytelenek voltak visszavenni. 

Sokan hiányolják az AS Monaco piaci szereplését, ám ami késik, az nem múlik, tőlük akár komoly finisre is számíthatunk.

A transfermarkt.de listája alapján a legtöbbet költő klubok:
1. FC Barcelona 153 millió euró
2. Liverpool 131 millió euró
3. Real Madrid 120 millió euró
4. Atletico Madrid 101 millió euró
5. Chelsea 93 millió euró
6. Manchester United 93 millió euró
7. Arsenal 77 millió euró
8. Manchester City 65 millió euró
9. FC Southampton 58 millió euró
10. Paris Saint-Germain 49,5 millió euró

Arrow