2013. augusztus 8., csütörtök

Eto'o kiárusítás áldozata, két londoni sztárklub szállhat harcba kegyeiért...

Nem minden tejfel az Anzhi együttesénél, ugyanis egyik pillanatról a másikra megváltoztak a dolgok és a költségcsökkentés mellett döntöttek a klub tulajdonosai, melynek többek közt Samuel Eto'o is az áldozatául esett, esik. 

A kameruni támadó így újabb kihívások elé nézhet és ha minden jól alakul meghódíthatja Angliát is. Ne feledjük, Eto'o többek közt magángéppel járt edzésre Milánói otthonából, ez csupán az egyik úri huncutság a sok tucat közül, melyet az Anzhi megengedett, megengedhetett neki. Ennek azonban vége, kérdés, hogy jön-e egy újabb aranykor vagy már késő?

Nos, erre nem mi adunk választ, hanem a döntések és az idő. Tény, hogy az Anzhi együttesében nem ontotta a gólokat és már nem fiatal, hiszen 32 esztendős, azonban így is kelendő. Kegyeiért pedig a sajtóhírek szerint két londoni klub az Arsenal és a Chelsea száll majd harcba.

A londoni kékek mindenképpen támadót akarnak és a Rooney ügyletről nincsenek újabb hírek, emellett Mourinho és a kameruni együtt dolgozott az Inter együttesében, ahol remekül kijöttek egymással.

Az ágyúsok csakugyan csatárt akarnak, vagy mondjuk inkább, hogy sztárigazolást, melyből a fanatikusok mostanság elég keveset kaptak. 

Az Anzhi távozói között lehet még: Lass Diarra, Willian, Igor Denisov vagy Yuri Zhirkov. Nos, mostantól őrájuk is figyelni kell, kinek a kívánságlistáján tűnnek fel.

Őszi Ádám

Európa Liga: szlovák rémálom és hatalmas meglepetések!

Igazán fekete nap ez a mai a szlovák csapatok számára, ugyanis kettőből kettő csapatuk búcsúzni kényszerült. Ez nem volt meglepetés, hiszen mindkét ízben az ellenfél volt az esélyesebb. Jó pár meccsen azonban borult a papírforma, ugyanis a búcsúzók közt van a Metalurg Donetsk és a Hajduk Split csapata is, kiverőik pedig albán és grúz csapatok. 

Hiába a mezőnyfölény és a több próbálkozás, a Zilina így sem tudta megverni horvát ellenfelét, mely hazai pályán aratott 2-1-es győzelmének köszönhetően így továbblépett. Nem lehet azonban ott a csapat egyik belső védője a következő párharc első felvonásán, ugyanis Knezevic a 89. percben a kiállítás sorsára jutott.

Zilina - Rijeka 1-1 (0-0)
G: Mihalik (89.) ill. Pokrivac (50.)
Kiállítva: - ill - Knezevic (89.)
Tj: a Rijeka 3-2-es összesítéssel

Jobban játszott a Trencin együttese idegenben, mint tette azt hazai pályán, ám ez sem bizonyult elégnek a román Astra ellen. A hazaiak nagy magabiztossággal mehettek ki a pályára, hiszen 3-1-es előnyük tudatában voltak. Mondhatnánk, hogy nyolcvan percig nem történt semmi, ez persze túlzás lenne, de ezt követően kezdődött csak a meccs, ugyanis hat perc leforgása alatt négy gólt láthatott a közönség. Ez nem változtatott a továbbjutó kilétén, hiszen egyenlő arányban zörögtek a kapuk. 

Astra - Trencin 2-2 (0-0)
G: Ivanovski (86.), Tembo (89.) ill. Adi (83.), Van Kessel (88.)
Tj: az Astra 5-3-as összesítésel

Ahogyan arra számítani lehetett, a Kazany hazai pályán nagyon magabiztosan hozta a visszavágót, így kettős győzelemmel lépett a következő körbe és kérik a következőt. A statiszikákhoz hozzátartozik, hogy míg a vendégek 2 kapura tartó kísérletet jegyeztek, addig a Rubin játékosai 21 alkalommal próbálkoztak, ebből kettő célba is ért.

Rubin Kazany - Randers 2-0 (1-0)
G: Navas (18.), Eremenko (86.) ill.
Tj: a Ribin Kazany 3-1-es összesítéssel, kettős győzelemmel

Tovább folytatódik a grúz álom, ezt pedig a Dila Gor együttese viszi tovább, ugyanis óriási meglepetésre kettős győzelemmel tudták búcsúztatni a horvát Hajduk Split csapatát. Fontos kiemelni, hogy a párharc során gólt sem kapott a Dila csapata.

Dila Gor - Hajduk Split 1-0 (0-0)
G: Dolidze (83.) ill. -
Tj: a Dila Gor 2-0-ás összesítéssel, kettős győzelemmel

A párharc kisorsolásakor aligha hitte volna valaki, hogy a végén a Kukesi neve áll a továbbjutó helyén. Azonban a sors, vagy inkább a küzdeni akarás és szerencse úgy hozta, hogy az albán kiscsapat kiverte ukrán ellenfelét. Hiába nyert a visszavágón 1-0-ra a Metalurg, ez kevés volt. Ráadásul a 74. perctől emberhátrányba került a Kukesi, de ez sem segített a hazaiakon, akik 20 alkalommal próbálkoztak, míg a vendégek 2 lövést jegyezhettek csupán.

Metalurg Donetsk - Kukesi 1-0 (1-0)
G: Dimitzov (27.) ill. -
Kiállítva: - ill. Malindi (74.)
Tj:  a Kukesi 2-1-es összesítéssel

Ebben a párharcban elmaradt a meglepetés, már az első meccsen a döntetlen is az volt, most azonban hazai pályán a Maccabi tarolt és könnyedén jutott tovább.

Maccabi Haifa - Ventspils 3-0 (2-0)
G: Smirnovs (35.-öngól), Rayo (41., 53.) ill. -
Tj: a Maccabi Haifa  3-0-ás gólaránnyal

Őszi Ádám