2014. február 12., szerda

Felejthető gól nélküli döntetlen az angol derbin

Csúcsrangadóra készültünk és egy felejthető mérkőzést kaptunk szerda este az Arsenal és a Manchester United komponálásában. A mérkőzés folyamán a hálót csupán a viharos erejű szél rezgette. Wenger csapata nem élt a lehetőséggel, így továbbra is a Chelsea áll az élen. 

Arsenal - Manchester United 0-0

Hamar, már a második percben vezetést szerezhetett volna a Manchester United, ám Robin van Perise tizenhatról eleresztett lövését Szczesny hárítani tudta. Az első hazai helyzetre négy percet kellett várni, ekkor Wilshere remek szólót mutatott be és a felvételek alapján jó helyre ment volna lökete, ám ezt saját csapattársa egy blokkal megakadályozta. A csapatokon érezhető volt a tét, az, hogy egyik fél sem szeretne kikapni, ez pedig némileg rányomta bélyegét a játékra. Mezőnyben kiegyenlített játékot láthattunk, helyzetek terén több hazai próbálkozást jegyezhettünk fel, de az ordító ziccerek hibáztak.

A második félidőben egy fokozattal feljebb kapcsoltak Wenger "fiai", uralták a játékot, ám az utolsó passzokba mindig hiba csúszott. A 62. percben aztán De Gea már verve volt Koscielny fejese azonban csak a gólvonalig jutott, ott a kapufa mellett álló Valencia fejjel hatalmasat mentett. A végjáték aztán a kapusokról szólt, előbb Szczesny véfett hatalmasat, tán a meccs legszebb mozzanatát mutatta be Robin van Perise közeli fejesét követően. A túloldalon De Gea is rendesen meg lett tornáztatva, a 84. percben Cazorla lőtt remekül a jobb alsó irányába, ám a kapuvédő hatalmasat nyújtózkodva védeni tudott. Az utolsó pillanatok is a két játékos párharcáról szóltak, a hosszabbításban Cazorla tüzelt a tizenhatosról, De Gea pedig ezúttal is hatalmasat védett.

A döntetlen egyik csapatnak sem jó, az "Ágyúsok" elszalasztották a lehetőséget, hogy újra listavezetők legyenek, míg a Moyes tranirozta United egyre távolabb kerül a nemzetközi porondtól, számukra lassacskán csak a győzelem lesz az elfogadható, ha álmaikat életben akarják tartani. 

Őszi Ádám

Sztárcsatárt nézett ki a MU, de minek?

Egyre több nemzetközi hírportál cikkez Edison Cavani és a Manchester United frigyével kapcsolatban, vagy inkább pontosabb ha úgy fogalmazunk, hogy a "Vörös Ördögök" érdeklődéséről. Felmerül azonban a kérdés, hogy minek Cavani, ha van Robin Van Perise és Rooney, nem mellesleg egy Hernandez, aki elképesztően jó statisztikákat tud felmutatni. 

Nos, Van Persie távozásáról semmi hír, a Rooney körüli pletykák is elcsillapodtak, ám tisztában kell lenni, hogy minden játékos álma a Bajnokok Ligája, a United pedig ettől nagyon távol áll, sőt a nemzetközi porond önmaga távoli. Ez pedig előre vetítheti játékosok távozását.

Igen ám, de a Paris Saint-Germain tavaly nyáron szerződtette Cavanit 53 millió ellenében Nápolyból, így aligha tervezik a párizsiak a csatár eladását. Az uruguayi gólzsák pedig nem is teljesít rosszul, eddig 30 meccsen 20-szor talált az ellenfelek hálójába.

Előfordulhat, hogy a nyáron csatárt kell vennie a MU-nak, de véleményünk szerint igen csak rossz ajtón kopogtatnak, amennyiben a hír igaz. Párizsban a pénz nem akadály, nincsenek rászorulva...

Őszi Ádám

Ronaldo dupla és csillagos ötös a kupában! - videóval

Bejutott a Copa del Rey döntőjébe a Real Madrid, miután a hazai három gólos győzelmet a visszavágón egy két gólos sikerrel toldotta meg, így nem csoda, hogy összesítésben csillagos ötösről beszélnek a királyiak hívei. Az Atletico egyre mélyebb gödörben, kérdés a bajnokságban tudják-e majd tartani a lépést a nagyokkal... 

Atletico Madrid - Real Madrid 0-2 (0-2)
G: - ill. Ronaldo (7., 16.)
Tj: a Real Madrid kettős győzelemmel 5-0-ás összesítéssel

Meglehetősen tartalékos csapattal állt ki az Atletico Madrid, melynek cserepadján Adrian, Gabi, Godin, Juanfran és Turan is helyet kapott, míg Diego Costa a keretben sem volt. A galaktikusok hamar vezetést szereztek, ugyanis Cristiano Ronaldo a 7. percben büntetőt végezhetett el és a tőle megszokott magabiztossággal a kapuba juttatta a játékszert. Kilenc perccel később ismét hibázott a "Matracosok" védelme, a játékvezető pedig újra a büntetőpontra mutatott, a forgatókönyv pedig ugyan az volt, mint először. Bő negyed óra alatt lerendezte tehát a meccset Ancelotti csapata és kiváltképp magabiztossá tette a továbbjutást. Az eredmény rányomta a bélyegét a meccsre, kevés helyzetet láthattunk. Győzelmével a királyiak ott van a Copa del Rey döntőjében és úgy gondolom nem árulunk zsákbamacskát ha 99 százalékos biztosságra azt mondjuk a Barcelona lesz az ellenfele. Holnap este kiderül...

Őszi Ádám