2015. augusztus 28., péntek

Bundesliga: Rangadó hétvégéje jön - előzetes

Pénteken, szombaton és vasárnap is lesz egy rangadó a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) soron következő 3. fordulójában, avagy jön a rangadók hétvégéje. Pazarul kezdő sztárcsapatok egymás ellen, illetve lesz egy csalódott csapatok derbije is. Nézzük mi vár a hétvégén a német foci szerelmeseire. 

Erős kezdésre számíthatunk pénteken este, avagy a tavalyi ezüstérmes Wolfsburg a BL-ről lemaradó Schalke 04 vendéglátója lesz. Mindkét együttes győzelemmel kezdte a bajnokságot, múlt héten pedig egyaránt belebotlottak egy döntetlenbe. A semleges szurkolók mellett szól, hogy a két csapat tíz esztendeje nem játszott gól nélküli döntetlent, inkább a támadójátékot, mintsem a védekezőfutballt preferálják. A jelszó, többet rúgni egyel az ellenfélnél.

Szombaton aztán jöhet a szokásos délutáni meccsdömping. A két vereséggel rajtoló Stuttgart idei első pontjait a Frankfurt ellenében szerezné meg, utóbbi is csak egy egységet gyűjtött eddig. Az újonc Ingolstadt második győzelmére hajt, ehhez az Augsburg otthonában kellene jól szerepelni. A Köln pazar szezonrajtot vett ezidáig, s hogy folytatódik-e a lendület az a Hamburg hétvégi produktumán is múlik. A Hannover szintén első győzelmére törne, ehhez Mainzban kellene remekelni, nem tűnik könnyű feladatnak, de lehetetlen küldetésnek sem. A szintén újonc Darmstadt eddig sem nyerni nem tudott, de még legyőzőre sem talált, ezúttal a pocsékul, két vereséggel rajtoló Hoffenheim vendéglátói lesznek. Vajon Szalaiék teljesen beragadnak?

A játéknap egy rangadóval zárul, avagy Bayern-Bayer, két Bajnokok Ligája főtáblás gárda, két hibátlan csapat. Igazán jó mérkőzésre van kilátás.

Mint mindig, ezúttal is két mérkőzés marad vasárnapra, két nem is akármilyen meccs! Előbb a Dortmund lép pályára hazai környezetben, az ellenfél pedig a Dárdai Pál vezette Hertha BSC lesz. A magyar szakember elmondta egy piszkos 0-0-ra törekednek majd, ám ez nem lesz egyszerű. Legutóbbi öt tétmérkőzésén ugyanis 23 gólt lőtt a BVB, s négy alatt senki nem úszta meg. Tuchel csapata hibátlan, sőt gólt sem kapott még.

A végére pedig egy derbi, két csalódott csapat ütközete, az egy pontos Werder Bremen fogadja a Mönchengladbach legjobbjait, avagy meglepetésre az 1:6-os gólaránnyal és nulla ponttal álló sereghajtót.

Péntek:
20:30 Wolfsburg - Schalke 04 (Eurosport 2)

Szombat:
15:30 VfB Stuttgart - Eintracht Frankfurt
15:30 Augsburg - Ingolstadt
15:30 1. FC Köln - Hamburger SV (Eurosport 2)
15:30 Mainz - Hannover 96
15:30 Darmstadt - Hoffenheim
18:30 Bayern München - Bayer Leverkusen (Eurosport 2)

Vasárnap:
15:30 Borussia Dortmund - Hertha BSC (Eurosport 2)
17:30 Werder Bremen - Mönchengladbach (Eurosport 2)

Őszi Ádám