2013. december 9., hétfő

Everton: Tovább erősödhet a csatársor a télen

Moyes távozása után is van élet az Everton csapatánál, sőt, a liverpooli kékek, jelenleg a Bajnokok Ligája indulásért vannak harcban. Három pont az Old Trafford gyepéről, egy az Emiratesből, bizony számolni kell velük, a keret, illetve a pad azonban rövid, vagy nem túl minőségi ehhez a szinthez. A keret télen megerősödhet, az egyik potenciális jelölt egy csatár. 

Komoly terveket sző az Everton vezetése a téli átigazolási időszakra nézve, több csapatrészt is megerősítenétek. A Daily Mirror arról számol be, hogy a támadósor egyik fő várományosa a holland gólkirályjelölt Alfred Finnbogason lehet.

A Heererveen 24 esztendős izlandi válogatott támadója remek szezont fut eddig, 13 mérkőzésen 14 gólnál és három gólpassznál jár, mellyel felkeltette jó pár klub figyelmét. A Premier League vonzó lehet számára, a forrás pedig azt is megemlíti, hogy jó esély lehet a transzferre. Ami az anyagiakat illeti, a transfermarkt.de 6.5 millióra becsli a csatár árát, ez a szám azonban a teljesítmény függvényében igen csak megnőhet. Szerződése 2015-ig köti a holland csapathoz.

Halkan jegyezzük meg, hogy valószínűleg nem az Everton lesz az egyetlen kérője...

Őszi Ádám

Mit nézhet ma egy sportbarát a TV-ben! - Sportműsorújság

A hétvégi eszméletlen sportzuhatag mint azt megszokhattuk hétfőre elcsendesedik, elcsitul, de nem szűnik meg, nem unatkoznak majd a sportbarátok. Kedden, szerdán és csütörtökön a nemzetközi kupáké lesz majd a főszerep, mi maradjunk  azonban egyenlőre a hétfői napnál. Íme a kínálat, nézzük miből válogatohat egy sportbarát. 

Ami a labdarúgást illeti, vegyes felvágott van a terítéken. A nagy ligákból csak a Premier Leagueből maradt mára meccs, míg egyéb téren lesz FA-kupa párharc, lengyel bajnoki, illetve német második ligás összecsapás.

A fő csapásvonal, mely végig kíséri a hetünket a női kézilabda vb lesz Szerbiából. A Sport 1 számos meccset tűz a képernyőre, köztük a magyar válogatott meccseit. A mai napon Tomoriék elé a Tunéziai csapat tornyosul. A jégkorong szerelmesei magyar bajnoki összecsapást láthatnak, míg az amerikai sportok kedvelői, jelen esetben NFL mérkőzést figyelhetnek éjjel.

Labdarúgás
18:00 Cracovia - Zaglebie Lubin (Eurosport 2)
20:15 Kaiserslautern - Düsseldorf (Eurosport 2)
20:45 Wrexham - Oxford/Gateshead (Sport 2)
20:55 Swansea - Hull City (DigiSport 1)


Egyéb sportok
14:30 Magyarország - Tunézia [női kézilabda vb] (Sport 1)
17:00 Csehország - Németország  [női kézilabda vb] (Sport 1)
18:15 Miskolci Jegesmedvék - Corona Brasov (DigiSport 2)
19:00 Ausztrália - Románia  [női kézilabda vb] (Sport 1)
02:30 Chicago Bears - Dallas Cowboys (Sport 2)

Őszi Ádám

Fantasztikus döntetlen Milánóban, tovább süllyed a Lazio

A vasárnap kora délután lejátszott AS Roma-Fiorentina mérkőzés után hat mérkőzés maradt a játéknapra, melyek remek pillanatokat, gólokat, parázs szabálytalanságokat és fordulatokat hoztak. Nézzük mi történt az olasz labdarúgó-bajnokság (Serie A) 15. fordulójának vasárnapi meccsein. 

Ahogyan arról korábban már említést tettünk, a karika rangadóján visszatért a helyes útra az AS Roma, mely a Fiorentina ellen gyűjtötte be a pontokat. 

Torino - Lazio 1-0 (1-0)
G: Glik (19.) ill. -

Továbbra sem megy a Lazio számára, mely immáron az alsóházban találta magát a Torino ellen elszenvedett 1-0-ás vereség után. A Juve városi riválisa ellenben feljött a hetedik pozícióba. 

Hellas Verona - Atalanta 2-1 (0-1)
G: Gomez J. (82.), Jorginho (86.-büntető) ill. Denis (42.)
Kiállítva: - ill. Cazzorla (85.)

A szezon meglepetéscsapata, az újonc Hellas Verona nemrégiben letért a győzelmi ösvényről, zsinórban három vereséget szedett be és úgy tűnt, ez a szám négyre duzzadhat, hiszen az Atalanta az első játékrész végén megszerezte a vezetést, ez pedig majdnem kitartott a végéig. Jött azonban egy rövidzárlat, egy Gomez gól a 82. percben, mely összezavarta a fejeket. A kavarodásban Cazzorla büntetőt érően szabálytalankodott és zuhanyozni mehetett, ami pedig még rosszabb volt csapata szempontjából, hogy Jorginho belőtte a megítélt tizenegyest, s ezzel megfordította a Verona a meccset.

Cagliari - Genoa 2-1 (1-0)
G: Sau (76., 90+2.) ill. Gilardino (17.)
Kiállítva: - ill. Manfredini (43.)

Elbukta remek sorozatát a Genoa is, mely hiába vezetett  a Cagliari otthonában, Manfredini az első félidő végén összeszedte második sárgáját és ezzel egy óriási hátrányba sodorta csapatát. A hazaiak hőse Sau lett, aki előbb egyenlített, majd pedig a hosszabbításban feltette az i-re a pontot.

Sampdoria - Catania 2-0 (0-0)
G: Eder (54.), Gabbiadini (77.) ill. -

Tovább mélyül a gödör a liga utolsó Catania számára, mely a Sampdoria vendégeként bukott el, míg a hazai gárda hosszú idő után elmozdult a kiesőzónából. A bizonyos zóna szélére sodródott az újonc Sassuolo, mely a Chievo csapatát fogadta. A három bajnoki pontról Thereau  találata döntött. A nemrég még utolsó Chievo zsinórban harmadik győzelmét aratta és immáron öt meccse veretlen.

Sassuolo - Chievo 0-1 (0-0)
G: - ill. Thereau (55.)

A forduló zárómeccsén az Iter fogadta a Parma csapatát. A mérkőzés hat gólt és vérnyomást nem kímélő fordulatokat hozott. A vendégek hamar vezetést a szereztek, majd a játékrész végén egy gyors gólváltás következett. A második félidő elejét aztán meghúzta az Inter, Palacio egyenlített, majd két perccel a gólja után Guarin is betalált, ezzel pedig már az ő kezükben volt a meccs. Sokáig azonban nem kellett ezt a terhet tartani, mindössze öt perc öröm jutott a hazai publikumnak, mikor is Sansone egyenlített. A továbbiakban nem változott az eredmény, így az Inter zsinórban negyedszer remizett és a Fiorentinával egyetemben lemaradt a dobogósok mögött. 

Inter - Parma 3-3 (1-2)
G: Palacio (44., 54.), Guarin (56.) ill. Sansone (11., 59.), (Parolo (45+1.) 

Íme a 15. forduló további eredményei:
Bologna - Juventus 0-2
Livorno - AC Milan 2-2
Napooli - Udinese 3-3

Íme a bajnokság állása:
1. Juventus 40 pont., 2. AS Roma 37 p., 3. Napoli 32 p., 4. Inter 28 p., 5. Fiorentina 27 p., 6. Verona 25 p.,... 9. AC Milan 18 p.,... 12., Lazio 17 p.,... 18. Livorno 13 p,m 19. Bologna 12 p., 20. Catania 9 p.

A góllövőlista élmezőnye:
1. G. Rossi (Fiorentina) 12 gól
2. Palacio (Inter) 9 gól
3. Cerci (Torino) 8 gól
4. Berardi (Sassuolo) 7 gól
4. Calleson (Napoli) 7 gól
4. Gilardino (Genoa) 7 gól
4. Higuain (Napoli) 7 gól
4. Jorginho (Verona) 7 gól
4. Tevez (Juventus) 7 gól

Őszi Ádám