2012. június 4., hétfő

M'vila sérülése nem súlyos, ott lehet az EB-n

Laurant Blanc szövetségi kapitány egyik kulcsjátékosa Yann M'vila a hét elején szenvedett bokasérülést a Szerbia elleni felkészülési mérkőzés 5. percében. A játékost a könnyeivel küszködve vitték le a pályáról és nem sok jót jósoltak neki elsőre az orvosok, kérdéses volt a szereplése a kontinensviadalon. A részletes vizsgálatok után az orvosi stáb azt állapította meg, hogy a sérülés nem olyan súlyos, így a játékos a válogatottal tarthat. Igaz az első Anglia elleni csoportmeccsen még nem lesz játékra kész, de az azt követő mérkőzéseken már minden bizonnyal játékra jelentkezhet a mesternél.

Működik egy facebookos oldalunk is, kedveljétek, likoljátok az oldalt és üzenőfezlatokon megjelennek a legfrissebb hírek. Jó kommentelgetést, olvasgatást http://www.facebook.com/SportToll
forrás: extrafoci.hu

Szerző: Őszi Ádám

Hivatalos: Nagy László ismét felveszi a magyar címeres mezt



Egy hosszú históriának lett vége a mai napon, ugyanis Nagy László hivatalosan is bejelentette, hogy visszatér a magyar férfi kézilabda válogatottba és magára ölti a címeres mezt. A jobb átlövő a délután folyamán jelentkezik Mocsai Lajos szövetségi kapitánynál edzésre. A csapat Veszprémben tartózkodik és készül a június 10-én lejátszandó VB pórselejtezőre Norvégia ellen. Legutóbb három évvel ezelőtt szerepelt a válogatottban Nagy László egy Szlovákia elleni egy Európa Bajnoki selejtezőn.

Szerző: Őszi Ádám



Beharangozó: Írországot fogadja este válogatottunk

Pénteken kezdetét veszi az Európa Bajnokság és a résztvevő csapatok gőzerővel készülnek. A Trapattoni vezette Ír válogatott pedig Egervári Sándor fiai ellen tartja a főpróbát a ma este 20:30-kor kezdődő mérkőzésen a Puskás Ferenc Stadionban. Kérdés, hogy Bogdánék Csehország legyőzése után legyőznek e egy másik EB résztvevőt. 



A magyar csapatban rengeteg a sérült: Buzsáky, Gera, Hajnal, Rudolf és hozzájuk csatlakozott a csehek ellen megsérülő Juhász Roland. Jó hír, viszont, hogy Koman Vladimir játékra jelentkezett sérüléséből felépülve. A szövetségi kapitány délelőtt kihirdette kezdőcsapatát, melyben helyet kapott ismét Szakály Péter és a csehek ellen gólt szerző Gyurcsó Ádám, illetve Koman Vladimir.

A kezdőcsapat: Bogdán Ádám - Varga József, Mészáros Norbert, Korcsmár Zsolt, Halmosi Péter - Gyurcsó Ádám, Pintér Ádám, Szakály Péter, Dzsudzsák Balázs - Koman Vladimir, Szalai Ádám

Tehát a találkozót ma este 20:30-kor játsszák a Puskás Ferenc Stadionban. Még mindig van jegy bőven, aki teheti az menjen ki és szurkoljon a fiúknak, én ott leszek. Jegyeket az IBUSZ irodában lehet kiváltani, illetve megrendelni lehet az http://ibusz.hu/ oldalon. A jegyértékesítés 18:00-ig tart.
Jegyárak: 2000, 3000, 4000, 5000, 7000 forint

Írország csapata 13 mérkőzés óta veretlen, ám elmondásuk szerint a mai mérkőzésen nem az eredmény az elsődleges hanem a mutatott játék. 

Íme a két csapat legutóbbi öt találkozója:

Legutóbbi meccsek: MAGYARORSZÁG
01.06.12BARCsehországMagyarország1 : 2
29.02.12BARMagyarországBulgária1 : 1
15.11.11BARLengyelországMagyarország2 : 1
11.11.11BARMagyarországLiechtenstein5 : 0
11.10.11EURMagyarországFinnország0 : 0

Legutóbbi meccsek: ÍRORSZÁG
26.05.12BARÍrországBosznia és Hercegovina1 : 0
29.02.12BARÍrországCsehország1 : 1
15.11.11EURÍrországÉsztország1 : 1
11.11.11EURÉsztországÍrország0 : 4
11.10.11EURÍrországÖrményország2 : 1

Múltidéző: A két válogatott legutóbb 1989-ben csapott össze egymással két alkalommal is és az első mérkőzésen 0-0 döntetlen született a másodikon pedig 2-0-ra kikaptunk. azt megelőzően 1969-ben találkoztak a csapatok egy éven belül szintén kétszer és mindkétszer magyar győzelem született 2-1 és 4-0.


Egymás elleni meccsek: MAGYARORSZÁG - ÍRORSZÁG
04.06.89VILÍrországMagyarország2 : 0
08.03.89VILMagyarországÍrország0 : 0
05.11.69VILMagyarországÍrország4 : 0
08.06.69VILÍrországMagyarország1 : 2
tabella forrása: eredmenyek.com

Szerző: Őszi Ádám

Dirk Kuyt otthagyta Liverpoolt és a Fenerhez igazolt

A Fener új csillaga Kuyt
Hivatalos honlapján jelentette be a Fenerbahce csapata, hogy a holland válogatott klasszis csatára Dirk Kuyt három éves szerződést kötött a klubbal. Egyes információk szerint csupán egy millió eurójába került ez a vásár a törököknek és a csatár 2,5 millió eurós évi fizetést fog kapni. A holland úgy nyilatkozott, hogy nagyon szereti a Liverpoolt és örökre a szívébe zárta a csapatot, viszont új kihívásokra van szüksége és erre tökéletes csapat a Fener. A 31 éves játékos még 2006-ben igazolt a vörösökhöz és sok szép emléket hagy maga mögött. Ám most a legfontosabb számára, hogy a válogatottal sikeresen szerepeljen az EB-n és csak ezt követően foglalkozik új klubjával.

Működik egy facebookos oldalunk is, kedveljétek, likoljátok az oldalt és üzenőfezlatokon megjelennek a legfrissebb hírek. Jó kommentelgetést, olvasgatást http://www.facebook.com/SportToll
forrás: nso.hu

Szerző: Őszi Ádám

Az elmúlt két nap felkészülési mérkőzései az EB-re

Az elmúlt két napban számtalan felkészülési mérkőzést játszottak az EB-re készülő válogatottak, most röviden megnézzük ki milyen eredményeket ért el.

A halálcsoportban szereplő Portugália kínos vereséget szenvedett Törökország csapatától. A találkozón a csapat ásza Ronaldo büntetőt hibázott.
Portugália - Törökország 1-3
Gól: Nani, illetve Bulut (2), Pepe(öngól)

Hollandia úgy tűnik kimászott a gödörből, minden összejött nekik és egy hatost hintettek Észak-Írország csapatának.
Hollandia - Észak-Írország 6-0
Gól: Van Persie (2) Afellay (2) Sneijder, Vlaar

Nem sikerült győzelmet aratni a horvát nemzeti tizenegynek, ugyan is csupán egy döntetlenre futotta Norvégia ellen. Mind a két gól a meccs végén született, a vezetés a horvátoknál volt, ám a norvégok a hosszabbításban egyenlítettek.
Novrégia - Horvátország 1-1
Gól: Elyounoussi, illetve Eduardo

A sérülések tizedelte angoloknak szerény egy gólos győzelemre futotta a Hazardal felálló Belgium ellen. A  háromoroszlánosok újabb kulcsembert vesztettek az állkapocscsonttörést szenvedő Cahill sem utazhat az EB-re.
Anglia - Belgium 1-0
Gól: Welbeck

Az egyik házigazda Lengyelország a nem túl nagy játékerőt képviselő Andorra csapatával találkozott és győzött négy gólt rúgva.
Lengyelország - Andorra 4-0
Gól: Obraniak, Lewandovski, Blaszczykowski(büntető), Wesilewski(büntető)

Dánia egy távoli ellenfelet választott magának Ausztrália személyében és nem okozott gondot megverni a kenguruk földjéről érkezett csapatot.
Dánia - Ausztrália 2-0
Gól: Bjelland, Agger(büntető)

A címvédő pedig Kína legjobbjaival mérkőzött meg, érett a meglepetés, ám a végén elmaradt és Xaviék egy gólos győzelmet arattak.
Spanyolország - Kína 1-0
Gól: Silva

Szerző: Őszi Ádám