2013. július 8., hétfő

Gold Cup: Nagy meglepetésre vereséggel kezdett a címvédő Mexikó is

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a Kanada-Martinique találkozóval kezdetét vette a 2013-as Goéd Cup sorozat. A kanadai blamát követően az 'A' csoport másik meccsén is borult a papírforma és óriási meglepetés született. 

A hajnali órákban a címvédő Mexikó válogatottja csapott össze Panama legjobbjaival és bizony a bomba robbant. Az oddsmesterek megközelítőleg 6,0-ás szorzót adtak Panama csapatának, nos ez hiba volt, hiszen Mexikó ismét kapitulált. Mondjuk, hogy ismét, hiszen a vb-selejtezőkön sem megy a szekér és  valami nem stimmel a Chicharito fémjelezte csapattal. 

A mérkőzésen végig Mexikó dominált, ezt a 70-30-as labdabirtoklási arány is mutatja, de mint azt már oly sokszor elmondtuk ezt a sportot gólra játsszák, abból pedig a lefújás pillanatában Panamának eggyel több volt. Nem kellett sokat várni az első találatra, mely a 7. percben Gabriel Torres révén megszületett. A venezuelai Zamor FC játékosa büntetőből vette be a címvédő kapuját. A válasz még az első félidőben megérkezett, a rendes játékidő utolsó másodperceiben Mora egalizálta az állást, így 1-1 állt az eredményjelzőn a szünetben.

A második félidő elején Gabriel Torres duplázni tudott, ezzel a találattal pedig ki is alakította a végeredményt. Fontos megjegyezni, hogy Panama a meccsen mindössze két alkalommal talált kaput és bizony mindkettő gólt ért. Ezzel pedig, hogy Martinique és Panama is behúzta a három pontot jelenleg minden borul az 'A' csoportban amire előzetesen számítani lehetett..

Gold Cup, A csoport 1. forduló
Mexikó - Panama 1-2
Gólszerzők: Mora (45.) ill. G. Torres (7.-büntető, 48.)

Az 'A' csoport állása:
1. Panama 1 1 0 0 2-1 3 pont
2. Martinigue 1 1 0 0 1-0 3 pont
3. Mexikó 1 0 0 1 1-2 0 pont
4. Kanada 1 0 0 1 0-1 0 pont

A mai játéknapon a 'B' csoport kezdi meg a küzdelmeket: 
Szerda 01:00 Salvador - Trinidad és Tobago
Szerda 03:30 Haiti - Honduras

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése