2014. október 10., péntek

Szerény győzelemmel hangolt japán a brazilok ellen

Az ázsiai csapatok is rendre játsszák a felkészülési mérkőzéseket, nemsokára eljő a 2015-ös Ázsia-Kupa ideje. Japán és Dél-Korea is győzelemmel vette soros mérkőzését, ám előbbi igen szerény sikerrel hangolt a pár nap múlva esedékes Brazília elleni meccsre. 

A remek erőket felvonultató japán válogatott csupán egy öngóllal tudott nyerni Jamaika ellenében, míg Dél-Korea az utóbbi idők gyenge szereplését követően ezúttal két gólos győzelmet aratott Paraguay legjobbjai felett. A szintén Ázsia-Kupa résztvevő kínaiak a második félidőben hármat hintettek Thaiföld nemzeti tizenegyének. 

Japán - Jamaika 1-0 (1-0)
G: Nosworthy (16.-öngól) ill. -

Dél-Korea - Paraguay 2-0 (2-0)
G: Kim Min-Woo (27.), Nam Tae-Hee (32.) ill. -

Kína - Thaiföld 3-0 (0-0)
G: Hathairattanakool (63.-öngól), Sun Ke (83.), Xu Yang (88.)

Hong Kong - Szingapúr 2-1 (1-0)
G: Xu (7.), Ju Ying Zhi (52.) ill. Ishak (90+4.-büntető)

Arrow

Hummels 50 milliós ajánlata - sajtóhír

Korábban rendre az FC Barcelonával boronálták össze Mats Hummelst, most azonban úgy fest, hogy Angliába, azon belül pedig Manchesterbe köthet ki. Katalónia távolodik... 

A metro információi szerint a Vörös Ördögök előrehaladott tárgyalásokat folytatnak a Borussia Dortmund vezetőségével. A német klub úgy fest kész elfogadni a manchesteriek álltal kínált igen jutányos 50 millió eurós vételárat, mely jócskán meghaladja a válogatott védő 35 millió eurós piaci árát.  Arról nincsen hír, hogy a Hummels hányadán áll a Vörös Ördögökkel, de valószínűleg fizetés béli gondok nem állnak a transzfer útjába. 

Korábban az Arsenal és a Juventus érdeklődéséről is hallani lehetett, ám kizárt, hogy versenyezzenek egy ilyen ajánlattal, melyet kezeljünk egyenlőre szín tiszta spekulációként.

Arrow

Dortmundban nagy az öröm

Sok sérülés és viszontagság sújtotta a szezonban eddig a Borussia Dortmund labdarúgócsapatát, így ráfért az együttesre némi jó hír. Hosszú több mint egy esztendős sérülést követően Gündogan játékra kész, ahogyan a skótok ellen bokasérülést szenvedő Reus is. 

A 23 esztendős Gündogan 422 nappal ezelőtt szenvedett súlyos sérülést, a Paragay elleni barátságos mérkőzés alkalmával. Előzetesen két hetes pihenőt jósoltak neki, aztán közölték vele a későbbiekben az orvosok, hogy a baj nagyobb, mint az először gondolták. A későbbiekben csigolyagyulladás, idegi gyökérgond miatt meg is kellett műteni. Most azonban közel a visszatérés, az U23-as csapatban a VFL Bochum elleni tesztmeccsen már ott volt a pályán. Ha minden rendben lesz, akkor pedig a Köln elleni jövő hétvégi bajnokin visszatérhet az első csapatba. 

Arrow

Visszavágott Mexikó a selejtezős vereségért

Az utóbbi években Honduras igen csak méltó ellenfele volt a mexikói válogatottnak, a felek rendre egy kvalifikációs sorozatban indulnak, illetve a Gold Cup-on is több ízben megmérettettek. Ezúttal azonban történetük során először barátságos mérkőzést vívtak a felek, ezúttal Mexikó bizonyult jobbnak.  

Mexikó - Honduras 2-0 (2-0)
G: Hernandez (21.), Alanis (37.) ill. -

Az ezredforduló óta 12 mérkőzést vívtak a felek, 5 hondurasi siker mellett 3 döntetlen és 4 mexikói győzelem áll a statisztikában. Ezúttal remekül kezdtek a hazaiak, a 21. minutumban Hernandez a Real Madrid támadója vette be Escober kapuját. A félidő hajrájára kanyarodva aztán a mexikói Santos Laguna védője Alanis is betalált. Fejesét a védők nézték, a kapuvédő pedig nem tudott mit kezdeni a léc alá érkező labdával. A második játékrész főként a cserékről szólt, mindkét kapitány szép fokozatosan kicserélte a csapatát és jó pár játékosnak lehetőséget adott a bizonyításra.

Arrow

Válogatott: Ketten is megsérültek az edzésen

A hangulat kiváló, a lendület pedig a hírek szerint hatalmas a magyar válogatott edzőközpontjában, ám a sok pozitív hír mellett negatív is érkezett, a válogatott két légiósa is megsérült. 

Dárdai Pál elmondása szerint a csütörtöki edzésen sérülést szenvedett a Fürth légiósa Korcsmár Zsolt, illetve a Hamburg középpályása Stieber Zoltán. Nem tudni, hogy mekkora a gond, így egyenlőre arról sem kívánt beszélni a kapitány, hogy holnapi szereplésük veszélybe került-e.

Mint ismeretes a magyar nemzeti csapat szombat este Bukarest bevételére készül az új megbízott kapitány irányításával. 

Ami a kezdőcsapat összetételét illeti, a játékosokkal még nem közölt semmit a kapitány, a végsőkig kivár és versenyhelyzetet teremt, mindenkit a legjobb teljesítményre ösztökél. Ezt hűen tükrözi Dibusz Dénes tegnap nyilatkozata is, a Fradi kapusa elmondta, fogalmuk sincsen, hogy ki védi a kaput szombaton.

Íme a magyar válogatott kerete:
Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Király Gábor (Fulham), Megyeri Balázs (Olympiakos).
Védők: Fiola Attila (Paks), Juhász Roland (Videoton), Kádár Tamás (DVTK), Korcsmár Zsolt (Greuther Fürth), Korhut Mihály (DVSC-Teva), Tamás Krisztián (Varese), Varga József (DVSC-Teva).
Középpályások: Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva), Elek Ákos (DVTK), Gera Zoltán (Ferencváros), Gyurcsó Ádám (Videoton), Kalmár Zsolt (RB Leipzig), Kovács István (Videoton), Lovrencsics Gergő (Lech Poznan), Simon Krisztián (Újpest), Stieber Zoltán (Hamburg), Tőzsér Dániel (Watford), Varga Roland (Győri ETO).
Támadók: Nikolics Nemanja (Videoton), Priskin Tamás (Győri ETO), Szalai Ádám (Hoffenheim).

Arrow

Madridba költözhet a PSG ásza - sajtóhír

A hírek szerint igen kelendő a Paris Saint-Germain argentin klasszisa Javier Pastore, aki iránt a Chelsea, Manchester United, Barcelona, Dortmund négyes mellett a Real Madrid is bejelentkezhet. Utóbbiról a játékos ügynöke is beszélt. 

Pastore három esztendeje a párizsiak játékosa, anno 40 millió eurót rakott le érte a klub, gyarapítva a Palermo kasszáját. Nagy elvárásokkal érkezett, azonban helyét igazán a mai napig nem tudta kialakítani, mondhatni nélkülözhető, de kiváló eleme a PSG-nek.

Francois Gallardo FIFA-ügynök így nyilatkozott pártfogoltjával kapcsolatban - "A Real Madrid figyelemmel követi Pastore teljesítményét. Kitűnő technikával rendelkező játékos, aki tiszta eleganciával játszik a középpályán. A Madrid folyamatosan nyomon követi a helyzetét, és a nyáron lecsaphat rá."

A transfermarkt.de 25 millió euróra taksálja a 25 esztendős támadó középpályás árát, akinek szerződése 2016 nyaráig érvényes a PSG-vel.

Arrow

EB 2016: Öt gólos angol győzelem, újabb svájci blama

Elmaradt az angol gála San Marino ellen, Rooney és társai bár öt góllal nyertek a szurkolók a mutatott játékkal nem feltétlenül lehettek elégedettek. Egyre inkább helytálló a mondás, miszerint a labdarúgásban eltűnnek a különbségek, a mezőny eleje és vége egyre közelebb ér egymáshoz. Emellett újra blamázott a svájci válogatott, mely két fordulót követően pont nélkül áll. 

Anglia - San Marino 5-0 (2-0)
G: Jagielka (25.), Rooney (43.-büntető), Welbeck (49.), Townsend (72.), Della Valle (78.-öngól) ill. -

Pár évvel ezelőtt a Nationalelf még oda-vissza tíz felett lőtt az angolok ma esti ellenfelének. A futball világa változik a különbségek egyre inkább eltűnnek. Ennek ellenére egy pillanatig sem forgott veszélybe az angol nemzeti csapat győzelme, ám a közönség legalább dupla ennyi gólt várt. Ez meg is lehetett volna, ehhez azonban jobban kellett volna kihasználni a helyzeteket. A gólok sorát Jagielka  nyitotta és egy Della Valle öngól zárta, a köztes gólok Rooney, Welbeck és a csereként beálló Towsend nevéhez fűződnek. 

Litvánia - Észtország 1-0 (0-0)
G: Mikoliūnas (76.) ill. -
Kiállítás: - ill. Kallaste (86.)

Balti rangadót rendeztek az 'E' jelű kvartettben, a litván nemzeti csapat fogadta az észt nemzeti tizenegyet. Roppant kiegyenlített küzdelmet hozott a két kis ország csatája, melyből végül László Csaba korábbi csapata jött ki jobban, Mikoliūnas a hajrára fordulva megszerezte a vezetést a litvánoknak. A végjátékban egy piros is villant, a vendégek bal oldali védője Kallaste mehetett zuhanyozni. A mérkőzés végkimenetelét ez nem befolyásolta, a litvánok nyertek és két meccs után 6 ponttal másodikok csoportjukban. 

Szlovénai - Svájc 1-0 (0-0)
G: Novakovic (79.-büntető) ill. -

Hiába játszotta le a pályáról ellenfelét Petkovic csapata, egyszerűen semmilyen megoldás nem jött össze a kapu előterében a svájci nemzeti csapatnak, míg a házigazda egyetlen egy ízben talált kaput, ez a győzelmet jelentő büntető volt. Ezzel a hazaiak megszerezték első pontjaikat, míg Inlerék bajnban vannak, két mérkőzést követően rúgott gól és pont nélkül tengődnek a csoport utolsó előtti helyén.

Az E-csoport állása 2 forduló után:
1. Anglia 6 pont (7:0)
2. Litvánia 6 pont (3:0)
3. Észtország 3 pont (1:1)
4. Szlovénia 3 pont (1:1)
5. Svájc 0 pont (0:3)
6. San Marino 0 pont (0:7)

Arrow