2012. szeptember 28., péntek

Szörnyű tragédia: Balesetben elhunyt a Real Madrid ifjú tehetsége

Gyászol az egész Real-család, ugyan is életét vesztette a klub fiatal mindössze 8 esztendős tehetsége Benjamin Alonso Ezquerra. A Királyi klub hivatalos oldalán közleményben tudatta a tragikus balesetet, melynek áldozata a "kis" Alonso lett.  

A hírek szerint Ezquerra focizás közben futott az úttestre kedvenc játékszere a focilabda után, az érkező autó  pedig már nem tudott lefékezni elütötte. A helyszínre érkező rohammentősök még küzdöttek az életéért, ám már nem tudták megmenteni Alonsot.

A Real Mardid játékosai a Millionarios elleni szerda esti Trofeo Santiago Bernabeu mérkőzést megelőzően egy perces néma csenddel emlékeztek az u10-es csapat fiatal labdarúgójára.

Szerző: Őszi Ádám

Két év után ismét a válogatottban Kaká, nagy lehetőség előtt az irányító

Nem a legfényesebb karriert futotta be Kaká a Real Madrid játékosaként. Alig kap, kapott játéklehetőséget az utóbbi időben és a brazil válogatottban sem számítottak rá. Legutóbb a Selecao mezét még a dél-afrikai 2010-es vb-n húzta magára, a hollandok elleni negyeddöntő alkalmával, mikor is vereséget szenvedtek és kiestek. Azóta egy alkalommal kapott meghívót, de akkor sérülés miatt nem tudott csatlakozni a kerethez és másra várt így a bizonyítás. 

Mano Menezes most viszont meggondolta magát és úgy döntött behívja a válogatottba a brazil támadót, aki úgy fest Madridban is kaphat egy utolsó esélyt mesterétől. A brazil válogatott a közeljövőben két barátságos mérkőzést fog majd játszani Irak és Japán ellen. Előbbi mérkőzést október 11-én Svédországban játsszák majd le, utóbbit pedig szintén Európában az egyik lengyel stadionban.

Úgy fest tehát, hogy Kaká mind klubszinten, mind pedig a válogatottban kap egy utolsó bizonyítási esélyt. Menezes keresi a 2014-es hazai rendezésű világbajnokság brazil keretét, mely még nem állt össze, itt a lehetőség az irányító számára, hogy megmutassa ott a helye a Selecaoban.

Szerző: Őszi Ádám