2012. november 3., szombat

Manchester: Ázsi tinicsillagára vetné ki hálóját a City

Úgy tűnik Manchester kék csapata sem akarja szórni az euró milliókat, így nem csupán kész sztárokat vásárolnának, hanem a jövő tehetségeit is kutatják. A legfrissebb hírek szerint a kékek megfigyelői ezúttal Ázsia felé vették az irányt, azon belül pedig Japánban vertek tanyát, hogy figyelemmel követhessék Hideki Ishige játékát.  

Ishige az a fiatal labdarúgó, aki megkapta az Év ázsiai fiatal játékosa címet, ami azzal jár, hogy a szakértők szerint jelenleg ő a legtehetségesebb ázsiai labdarúgó. A "csillagjelölt" a japán bajnokság jelenlegi negyedik helyezettjének a Shimizu S-Pulse együttesének a tagja és egyre több szerepet kap  a felnőttek között. Kérdés meddig, hiszen felkeltette A City és ezáltal Európa figyelmét. Emellett az is felvetődhet, hogy egy ilyen ifjú tehetség számára a manchesteri együttes jó választás lenne-e. Mondjuk ki, a klub nem arról híres, hogy nevelt játékosai viszik az együttest a hátukon. 

Hideki piaci ára a tranfermarkt.de szerint 350 ezer euró. Itt jegyezném meg, hogy milyen különbségek vannak egy brazil "szuper tehetségek" és egy ázsiai játékosok között... 

Ezen érdemes elgondolkozni.

Szerző: Őszi Ádám