2013. november 29., péntek

Európa Liga: Otthon idegenben! - avagy csoportelső a Frankfurt

Csütörtökön az Európa Liga 5. fordulójával folytatódtak a küzdelme, a harc pedig egyre kiélezettebbé vált, a továbbjutást érő pozíciók egyre csak fogynak, fogytak.  A cikk az 'E' és az 'F' jelű kvartett történéseit és alakulását hivatott bemutatni. A gólzápor elmaradt... 

Európa Liga – E csoport; 5. forduló

Dnipro - Pandurii 4-1 (1-0)
G: Kalinic (12.), Zozulja (56.), Skakhov (86.), Kravcenko (89.) ill. De Oliveire (70.-büntető)
Igen csak lefocizta a pályáról román ellenfelét az ukrán bajnoki trón egyik fő várományosa a Dnipro. A mérkőzésnek komoly tétje már nem volt, hiszen a csoportban a továbbjutás kérdése a 4. fordulóban eldőlt. Az első játékrészben Kalinic tudott betalálni, míg Zozulja a második félidőben kettőre növelte a hazaiak előnyét. Húsz perccel a vége előtt visszajöttek a Pandurii esélyei De Oliveira büntetőjét követően, azonban nyomást nem tudott gyakorolni a vendég gárda, a gyepen az történt, amit a Dnipro akart. A vége kiütés lett, három perc alatt két gól. Az utolsó körben a Dnipro a Fiorentina vendége lesz, ez a mérkőzés hivatott dönteni a csoportelsősségről.

Ferreira - Fiorentina 0-0 (0-0)
Először hullajtott pontot a Fiorentina, mely tartalékos csapattal lépett pályára a portugál Ferreira otthonában. A kapuk ritkán forogtak veszélyben, a csapatok igen csapongóan mezőnyben játszottak. Döntetlenjével őrzi első helyét a firenzei csapat.

Az E-csoport állása:
1. Fiorentina 5 4 1 0 10:2 13 pont
2. Dnipro 5 4 0 1 10:3 12 pont
3. Ferreira 5 0 2 3 1:8 2 pont
4. Pandurii 0 1 4 3:11 1 pont

Európa Liga – F csoport; 5. forduló

Bordeaux - Frankfurt 0-1 (0-0)
G: - ill. Lanig (83.)
A mérkőzés némi csúszással kezdődött, ugyanis a vendég szurkolók jól mulattak, úgy befüstölték a stadiont, hogy percekig látni sem lehetett. Otthon idegenben! A mondás igaz volt, ugyanis 12 ezer német szurkoló kelt útra és foglalt helyet a stadionban, így többen volta, mint a lézengő hazaiak, akik elfordultak csapatuktól az idei rossz szereplés végett. Hogy miért erről írunk, nem pedig a meccsről? Azért, mert a találkozó olyan volt, amilyen, pocsék. Bár kevesebb helyzetet dolgozott ki a Frankfurt, mégis jobban gazdálkodott azokkal, ugyanis a végjátékban sikerült begyűjteni a három pontot. A Frankfurt ezzel továbbjutott és biztos csoportelső, míg a Bordeaux minden reménye elszállt.

APOEL - Maccabi Tel Aviv 0-0 (0-0)
Lassacskán megszokhatjuk, hogy Sousa tréner izraeli csapata igen unalmas és eseménytelen meccseket játszik, így volt ez ma is, azonban csak sikerült közelebb kúszni a továbbjutás felé. A második helyért pont az APOEL és a Maccabi van harcban, mondhatni, a tabellán és a pályán is álló háború zajlott, gólt nem ünnepelhetett egyik tábor sem.  Az utolsó körben az APOEL a Frankfurt vendége lesz, míg a Maccabi a franciákat látja vendégül, s sorsuk a saját kezükben van.

Az E-csoport állása:
1. Frankfurt 5 4 0 1 11:4 12 pont
2. Maccabi Tel Aviv 5 2 2 1 6:5 8 pont
3. APOEL 5 1 2 2 3:6 5 pont
4. Bordeaux 5 1 0 4 4:9 

Őszi Ádám