2015. március 11., szerda

Bajnokok Ligája: Csúcsrangadó Londonban, ellopnák a showt - előzetes

A címvédő Real Madrid és a fantasztikusan futballozó Porto után szerdán újabb két együttes csatlakozik majd a Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapatához. Tegnap a gelsenkircheniek kis híján ellopták a showt a Bernabeu gyepéről, a szímvédő csak a szerencséjének köszönhette továbbjutását. A mai napot ez lesz a feladata a Paris Saint-Germain és a Shakhtar Donetsk csapatának, legalábbis azzal a céllal érkeznek s Stamford Bridgere és az Allianz Arénába, hogy ellopják a showt.... 

Chelsea - Paris Saint-Germain 20:45 (Digi Sport 1)

Jose Mourinho csapata futhat neki kedvezőbb helyzetből a párharc visszavágójának, hiszen Párizsban 1-1-es döntetlent ért el a Chelsea. Az idegenben lőtt gól sokat jelenthet a végelszámolásban, ám a bunkerfoci könnyen végzetes lehet, így Mourinhonak gondosan kell megválasztani esti taktikáját. A Stamford Bridge egy igazi oroszlánbarlang, nem sok csapat távozik a gyepéről jó emlékekkel. Ami a hiányzókat illeti, Mourinho csupán Mikel szolgálataira nem számíthat sérülés végett, míg Laurent Blanc továbbra is kénytelen nélkülözni Lusac Mora mellett Mottát, Cabayet és Auriert is. Eltiltás miatt senki nem maradt távol a ma esti meccstől.

Ami a csapatok formáját illeti, a Chelsea három meccsen van túl az odavágó óta, a Premier Leaguben egy 1-1-es döntetlent sikerült vívni a kiesés ellen küzdő Burnley ellen, míg a West Ham otthonában ült eg karcsú 1-0-ás győzelem. Idő közben a csapat trófeát nyert, a Ligakupa fináléjában a Tottenham nem jelentett gondot, Mourinho csapata 2-0-ra diadalmaskodott. A csapat rendesen rápihenhetett a PSG elleni összecsapásra, ugyanis hétvégén nem játszott meccset, Angliában FA-Kupa meccseket rendeztek, ezen porondon pedig már nem érintett a kék egylet.

A PSh nem három, hanem négy meccset játszott azóta, ebből kettőt a bombaerős védelemmel rendelkező Monaco ellenében. A bajnoki meccsen 0-0 állt az eredményjelzőn, míg a Ligakupa elődöntőjében 2-0-ra nyert a fővárosi csapat. Ezen felül két bajnokit könyvelhettünk még el, a Toulouse ellen 3-1-re, míg a hétvégén a Lens ellen 4-1-re nyertek Ibráék.

Bayern München - Shakhtar Donetsk 20:45 (Digi Sport 2)

Nem sikerült sem előnyt, sem pedig idegen béli gólt szereznie Pep Guardiola csapatának, ám ennek ellenére is a német listavezető a párharc favoritja, az Alianz Aréna ugyanis nem idegennek való vidék az esetek döntő többségében. Donetskben ezzel tisztában vannak, ám nem feltett kézzel érkeznek, szeretnék meghökkenteni a futballtársadalmat egy bravúros eredménnyel. Ne feledjük, a 0-0-ás döntetlen hosszabbítást ér, ezen felül pedig minden több gólos döntetlen az ukránoknak kedvez. Mircea Lucescu sérülés miatt nem nem kénytelen nélkülözni kulcsembert, ellenben Guardiola továbbra sem számíthat két spanyoljára Javi Martínez és Thiago Alcantara személyében. A mai meccstől távol marad az első felvonásban kiállított Xabi Alonso.

Ami a formát és az első meccs óta lejátszott találkozókat illeti, a Bayern München csúcsformában van, 4 meccs 4 győzelem a mérleg. A bajnokságban a Padeborn hatot, míg a Köln néhyet, a Hannover pedig hétvégén hármat kapott. A Német Kupában is továbbment a csapat, a Braunschweig megúszta kettővel. Ami az ukránokat illeti, döntetlennel hangolt a csapat, hétvégén, csupán egy 2-2-es döntetlenre futotta a Metalist Kharkiv otthonában. Ezt megelőzően a kupában 2-0-ra kiverték az imént említett csapatot és a Vorksla sem jelentett gondot.

Őszi Ádám