2013. április 6., szombat

Fordított és gálázott a Real a Levante ellen

A múlt heti 1-1-es döntetlent kívánták feledtetni ma a Real Madrid játékosai. A meccs nem így indult, de sima lett a vége, mondhatni a végén már gálázott Mourinho csapata. 

Az első percektől nagy nyomás nehezedett a Levante kapujára, a vezetést még is a vendégek szerezték meg a 31. percben. A találatot Michel jegyezte Rios passzát követően. Nem kellett sokat várni a következő gólra egy remek Alonso ívelést követően a 36. percben Higuain lőtt káprázatos gólt, majd rá három percre Kaká fordította meg a meccset tizenegyesből.

A második félidőre érkezett Cristiano Ronaldo és Di Mariam ezzel pedig egy még motiváltabb és jobban játszó királyi csapatot láthattak a szurkolók. A meccs végére teljesen elfárad a Levante, Ronaldoék pedig nem kegyelmeztek. A portugál klasszis a 84. percben eldöntötte a három pont sorsát. Az asszisztot ezúttal Higuain jegyezte. Három perccel később a portugál volt az előkészítő, Özil pedig a gólszerző. A német nem elégedett meg egy találattal és a 90. percben szórt még egyet, ezzel beállítva az 5-1-es végeredményt.

Ezzel a Real tíz pontra zárkózott a bajnoki tabellát  nagy riválisa a Barca 22 órakor fogadja majd a Zaragoza csapatát. A mai két meccsen 12 gól született eddig, hiszen a Sociedad 4-2-re verte a Málagát.

Real Madrid - Levante 5-1 (2-1)
Gólszerzők: Higuain (36.), Kaká (39.), Ronaldo (84.), Özil (87.,90.) ill. Mickel (31.)

Őszi Ádám

Hat gól és Sociedad henger a Málaga ellen

Igazi hat pontos mérkőzést játszott a Real Sociedad és a Málaga csapata. A vendégek meglepő kezdővel álltak fel, valószínűleg a bajnokok Ligájára koncentrálnak. Igen, de ezért feladni a jövő évi indulás reményeit? Úgy tűnik! A Sociedad mesterien hozta a meccset, igazi gólzáport láthattak a szurkolók. 

Az első gólra a 21. percig kellett várni, ekkor a remek formában játszó korábbi Arsenal játékos Vela indította el a góllavinát. Az üzlet beindult és a meccs hamar eldőlt, három perccel később kettőre növelte előnyét a Sociedad. Ezúttal De La Bella köszönt be Kameni kapujába és itt még nem volt vége. A 30. minutumban Griezmann is feliratkozott a gólszerzők közé és ezzel már 3-0 volt a hazaiaknak. Elképesztő kilenc percet produkáltak a hazaiak, úgy tűnt nagy fiaskó lehet a vége. A Málaga viszont nem adta fel és a szünet előtt a 43. percben sikerült a szépítés, Morales köszönt be, ezzel  félidőben 3-1 állt az eredményjelzőn és felvillant a vendégek szeme előtt a remény.

A szünetet követően nem totojáztak a hazaiak és bebiztosították a győzelmet. Hat perc elteltével Martinez köszönt be Pardo passzát követően és növelte a különbséget ismét háromra. A publikum még egy gólt láthatott a 70. percben, ekkor Santa Cruz lőtt gólt a hazai kapuba, de ez már csak az eredmény kozmetikázására volt jó. A győzelemmel óriási lépést tett a Sociedad afelé, hogy jövőre Bajnokok Ligája selejtezőt játszhassanak. De van még jó pár forduló, és a riválisok is játszanak még. A Málaga viszont így leszakadt az üldözők közül.

Real Sociedad - Málaga 4-2 (3-1)
Gólszerzők: Vela (21.), De La Bella (24.), Grizmann (30.), Martinez (51.), ill. Morales (43.), Santa Cruz (70.)

Őszi Ádám

Átigazolási bomba robbanhat! - Casillas és Ramos katalán mezt ölthet

Háborús helyzet készülődik Spanyolországban erről számolt be a mundodeportivo.com, mely azt állítja, hogy két Real Madrid ikon is a nagy rivális Barcelona csapatába szerződhet. A szóban forgó két játékos Sergio Ramos és Iker Casillas. Ez egyenlőre sajtóhír, de lehetnek alapjai, nézzük miért. 

A két klub fanatikusai, enyhén szólva nem csípik egymást, a divatdrukkerekről nem is beszélve. A két csapat ily szurkolói a futballtársadalom legalját képezik. Ezen tényekből kiindulva óriási hangja lenne, ha a két játékos klubot váltana. Emlékezzünk vissza, Figo és a disznófej esetére, na meg azért lehetne sorolni a neveket, de nem sűrű, hogy ilyen fordul elő mostanság, mondhatni ez egy tabu. Kissé elkanyarodtunk, de megmondom őszintén a szurkolókat is meg kell jegyezni, mert ami a közösségi portálokon folyik az szánalmas.

Iker Casillas és a Barcelona: 

Azt már kész tényként kezelik, hogy Victor Valdes elhagyja a Barcelona együttesét a szezon végén. Persze majd ezt is hisszük ha látjuk. Kapus téren sok név felmerült már a katalánoknál, de Casillas leigazolását bedobni nem semmi. Figyelembe kell venni, hogy a spanyol válogatott hálóőr kegyvesztett lett Mourinho Madridjában, előbb Adan szorította a kispadra, majd pedig a sérülése okán érkező López örzi meg első pozícióját a kapuban és valószínű ez a szezonban már így is marad. Sok áll azon, hogy Mourinho megy vagy marad a királyiak kispadján. Ha marad, akkor könnyen elképzelhető az amit soha nem gondoltunk volna, a klub élő legendája Casillas távozik. Ezen tények végiggondolását követően látunk realitást a, persze még mindig nem tudjuk elképzelni. Casillas piaci értéke 35 millió euró.

Sergio Ramost eladhatják a királyiak:

A spanyol válogatott védő a szezon végén távozhat és célállomása a Barcelona lehet. Erre mutató jeleket már korábban is láthattunk. Ramos több alkalommal nyilatkozott arról, hogy jóban van  több katalán játékossal, nyilatkozatai sejtetnek valamit. A piaci értéke 40 millió euró, teát jól a kassza mélyére kellene nyúlni a katalánoknak, ahol folyamatos védőgondok vannak.

Egy szó mint száz, ez egy sajtóértesülés, de ha ez bekövetkezik az óriási port kavarhat. Ajánlat bármikr befuthat, nem tudhatjuk mi zajlik a színfalak mögött, de egy biztos, hogy Perez nem igen szívleli az ellent.

Őszi Ádám

A BL negyeddöntők odavágójának álomcsapata

A héten lejátszották a Bajnokok Ligája negyeddöntőinek odavágóit, mi pedig a mutatott teljesítmények alapján összeállítottunk egy álomcsapatot.  

Kapus poszton Caballero lett a befutó, hiszen a Málaga kapusa parádézott a Dortmund ellen és több ziccert is fogott. Teljesítményével Victor Valdest utasította maga mögé, aki szintén nagyokat védett, de a végén a második gólnál óriásit betlizett.

A védelem vegyesen tevődik össze jobb oldalra Dani Alves került, a brazil nagyon élt a pályán, kulcsszerepet játszott a katalánok támadásaiban. A tengelybe középre Demichelis és Thiago Silva kerül, míg a bal oldalra, a Juve ellen villámgyorsan gólt szerző Alaba került.

A középpályára két Real és két Bayern játékos került. A német rekordbajnok részéről Müller és Schweinsteiger került be a csapatba. Elképesztően szépen szervezték a játékot, a zebrák nem tudtak velük mit kezdeni. A királyiak Özilt és Ronaldot adják a középpályára. Aki látta a Galata elleni meccset, az biztosan nem ellenkezik ezen nevek hallatán.

A támadószekcióba Lewandowski került, gólt nem szerzett, azonban mezőnyjátéka nagyon magas színvonalú volt. Az ő párja elől a héten pedig nem más mint Zlatan Ibrahimovic, aki gólt és gólpasszt jegyzett a Barcelona ellen, ezen kívül pedig sok fejfájást okozott a katlán védőknek.

Bajnokok Ligája negyeddöntő, odavágó álomcsapata:
Caballero - Dani Alves, Demichelis, Thiago Silva, Alaba - Müller, Özil, Schweinsteiger, Ronaldo - Lewandowski, Ibrahimovic

Őszi Ádám