2012. augusztus 15., szerda

A Spurs napokon belül leigazolhatja a francia válogatott Yann M'Vilát

Az átigazolási szezon eleje óta téma a a 22 esztendő francia válogatott középpályás Yann M'Vila esetleges klubváltása. A Rennes középpályása már az Európa Bajnokság előtt felvetődött az Arsenal háza tályán, ez nem volt meglepő, hiszen az Ágyúsok francia trénere előszeretettel igazol hazájából tehetséges játékosokat. Ezek a pletykák aztán az EB-t követően elhalkultak és most már hetek óta a Tottenham érdeklődéséről lehet hallani. A Renn csapata 18 millió fontot szeretne kapni M'Vila játékjogáért cserébe és úgy tűnik ebből nem hajlandóak engedni. Andre Villas-Boas a londoni klub portugál trénere minél előbb szeretne pontot tenni az ügy végére, hiszen Scott Parker sérült, Luka Modric pedig még nem biztos, hogy marad a klubnál. 

Szerző: Őszi Ádám

Sahin a Liverpool vagy az Arsenal játékosa lehet

Arról már korábban beszámoltunk, hogy Sahin távozik a Real Madrid csapatától, miután a portugát tréner Mourinho kijelentette, hog nem számol vele a szezon során, maximum csak epizódszerep juthat neki. A török középpályás így érthető módon távozni szeretne, mivel fontos számára, hogy játszhasson. A játékos tavaly 10 millió euróért érkezett Madridba nagy elvárások közepette, de sérülések hátráltatták és nem tudta magát beverekedni a csapatba sem akkor és sem most. Korábban a Tottenham mellett az Internazionale és a  Galatasaray érdeklődéséről lehetett hallani, de most a Daily Mail szerint másik két csapat közt dől el a játékos sorsa. Úgy tudják, hogy jelenleg az Arsenal és a Liverpool áll a legközelebb a török válogatott játékoshoz. Azt, hogy milyen összegért hajlandó megválni játékosától a madridi klub nem lehet tudni, de minden bizonnyal az összeg nem lesz eget verő, hiszen régóta nem játszott Sahin, értéke jelentősen lecsökkent.  

Szerző: Őszi Ádám

A Juventus ismét kölcsönadta Felipe Melot

Emlékezhetünk rá, hogy Felipe Melo mekkora elvárásokkal érkezett 2009-ben a Juventus csapatához, ám nem tudott kulcsjátékossá kinőni. A 29 esztendős védekező középpályást, így tavaly kölcsön adták a Galatasaray csapatának, hol bajnoki címet szerzett és vezéregyéniséggé vált. Védekező középpályás létére 36 mérkőzésen 12 alkalommal vette be az ellenfelek kapuját és azt követően sokan úgy gondolták a Juventus nem adja ismét kölcsön. Nem így történt, hiszen a torinói klub hivatalos honlapján jelentette be, hogy Felipe újabb egy évre a török bajnok Galatasaray játékosa lesz.  A szezon befejeztével a török klub élhet opciós jogával és 6,5 millió euróért végleg megveheti a tízszeres brazil válogatott játékost. 

Szerző: Őszi Ádám

Walesi válogatott olimpián szereplő védőt vehet a Manchester United

A Vörös Ördögök skót trénere már korábban kijelentette, hogy az átigazolási szezonban mindenképpen szeretnének igazolni még egy bal hátvédet. Eredetileg az Everton játékosa Leighton Baines volt a kiszemelt, ám a liverpooli klub túl sokat, mintegy 20 millió fontot kért volna játékosáért. Így a B tervhez kell folyamodni, ami nem más, mint a Swansea City fiatal 23 esztendős védője Neil Taylor, aki az előző szezonban 36 mérkőzésen szerepelt a bajnokságban, tagja a walesi válogatottnak és részt vett az olimpián a brit csapat színeiben. Teljesítménye arra ösztökéli a skót mestert, hogy ajánlatot tegyenek érte. A játékos piaci értéke csupán 3 millió euró, a Mirror értesülése szerint viszont 5-6 millió font körüli összegért szerezheti meg a United Taylort. Az ajánlat bármikor befuthat a Swansea csapatához. 

Szerző: Őszi Ádám 

Elképzelhető, hogy Walcott elhagyja az Arsenalt

Kérők sora kopogtat az Ágyúsok ajtaján a fiatal angol válogatott Theo Walcott játékjogáért. A játékos piaci ára 19 millió euró, de minden bizonnyal ennél többet kell letennie a kérőnek az asztalra. Korábban már beszámoltunk róla, hogy a Liverpool komolyan érdeklődik, és ez azóta sem változott, viszont a kérők soraiba csatlakozott pár klub. A Chelsea orosz milliárdos tulajdonosa Abramovic mellett az Internazionale is kacérkodik a gondolattal, hogy megszerezzék a szélvész gyors támadót. Walcott az ügyben még nem nyilatkozott, de korábban nem zárta ki távozásának lehetőségét. A 23 esztendős játékos még 2006-ban került Arsene Wenger csapatába, és azóta 220 mérkőzésen 44 gólt és 41 gólpasszt jegyzett.  

Szerző: Őszi Ádám

Az orosz gólkirályért három angol gigász száll harcba!

A Daily Mail információi szerint több angol sztárcsapat, a Manchester United, Liverpool és az Arsenal is szeretné megszerezni a 24 esztendő orosz gólkirályt Seydou Douambit. Az elefántcsontparti válogatott csatár félelmetes mutatókal rendelkezve igazolt a Young Boys csapatától a CSZKA Moszkvához 2010-ben. A svájci csapatban 64 mérkőzésen 50 alkalommal volt eredményes, míg a CSZKA színeiben 56 mérkőzésen 34 alkalommal talált az ellenfelek kapujába. Az előző szezonban elnyerte az orosz gólkirályi címet 28 találattal. Ezzel a remek teljesítménnyel keltette fel számtalan topcsapat figyelmét Douambi aki még csak 24 esztendős, tehát jócskán karrierje elején jár. A csatár becsült piaci értéke 23 millió euró, a moszkvai klub pedig 25 milliót szeretne kapni érte,kérdés melyik csapat lesz hajlandó egy ekkora nagyságrendű összeget letenni az asztalra. Douambi egyébként már korábban elmondta, hogy szeretné magát kipróbálni a Premier Leagueben, elképzelhető, hogy elérkezik ez az idő.  

Szerző: Őszi Ádám

PSV: Toivonen távozna, kérői is vannak, de kivásárlási ára magas

A svéd válogatott csatár Toivonen szeretne egy szinttel feljebb lépni, és kérői is vannak, a Newcastle United, Rubin Kazany és a Mönchengladbach személyében. Azonban a csatár úgy véli, hogy a kivásárlási ára indokolatlanul magas. A 26 éves svéd csatár piaci értéke 9 millió euró, a kivásárlási ára pedig 14 millió euróra rúg, ha figyelembe vesszük, hogy 2014-ig élő szerződés köti az eindhoveni gárdához, akkor ez az összeg véleményünk szerint reális. A támadó nem így gondolja, és a kérők is sokallják az árat, de gondoljunk is bele, ez apró pénz ahhoz képest, hogy tehetségnek kikiáltott brazil tinikért milyen összegeket fizetnek a nagyobb klubok... 


„A PSV által kért összeg véleményem szerint egy kicsit indokolatlan. Természetesen szeretnék egy szinttel feljebb lépni. Mindig őszintén beszélek a pályafutásomról. Azonban nem esnék kétségbe, ha maradnom kellene a PSV-ben" - így nyilatkozott Toivonen saját ügyével kapcsolatban.

Szerző: Őszi Ádám

Manchester: Fizetésemelést kér a támadó, akkor hosszabít


Az angol válogatottban gyönyörű sarkalós gólt szerzett az Európa Bajnokságon Welbeck a Manchester United fiatal csatártehetsége. Sir Alex Ferguson ragaszkodik a játékoshoz, szeretné, hogy maradjon, így meg kell hosszabbítani 2013-ban lejáró szerződését. Welbeck jelenleg 16 ezer fontot, az-az 5,5 millió forintot keres hetente. Ez az összeg hazánkban szépen hangzik, ám futball berkekben csupán aprópénz, ezért a támadó azt kéri emeljék fizetését heti 75 ezer fontra. Úgy tűnik ebbe bele is mennek a Vörös Ördögök, és így a támadó egy újabb öt esztendős szerződést írhat alá 2017-ig. Welbeck az előző szezonban meghatározó játékossá vélt, így érthető, hogy szeretnék megtartani a 21 esztendő támadót. 


Szerző: Őszi Ádám