2013. december 6., péntek

Belgium új csillagára csapna le az Arsenal - sajtóhír

Hemzsegnek Belgiumban a fiatal tehetségek, elég ha megnézzük a válogatott keretet és azt, hogy milyen rangos klubokban játszanak a játékosok. Ez azonban még nem minden, a tehetséggyár nem állt le, évről évre kerülnek elő újabb kiválóságok, ilyen például most Michy Batshuayi. 

A név sokak számára ismeretlen lehet, a belga futballszurkolók számára azonban már jól cseng és bizony kevés klub szurkolója mondhatja el, hogy kedvenceinek kapuját nem zörgette meg a fiatal 20 esztendős csatár. A Standard Liege üdvöskéje a Mirror írása szerint felkeltette az Arsenal játékosmegfigyelőinek figyelmét, az "ügy" pedig már a vezetőedző Arsene Wenger előtt van.

Könnyen elképzelhető, hogy még a télen ajánlat érkezik Michy játékjogáért, akinek szerződése 2018-ig szól, míg piaci értékét 5 millió euróra taksálják. Ahogyan az lenni szokott egy tehetségért meg kell küzdeni, minden bizonnyal nem az Ágyusok lesznek az egyetlen csapat akik szeretnék megszerezni Batshuayi játékjogát.

Az u21-es belga válogatott játékos idén 12 gólnál jár a bajnokságban, mellyel listavezető, emellett pedig az Európa Logában is eredményes tudott lenni.

Őszi Ádám

Mit nézhet ma egy sportbarát a TV-ben! - Sportműsorújság

Eljött a péntek, ez pedig a hétvégi bajnoki kavalkád nyitányát jelenti. Remek mérkőzések várnak ránk ezen a hétvégén is, most azonban maradjunk a mai napnál.  Nézzük miből él egy sportbarát. Az eseményeket nem csatornák szerint hanem időrendben mutatjuk be. 

Megkezdődik a német, az olasz és a magyar bajnokság, míg német másodosztályú meccset is láthatnak. Spanyolországban a kupaküzdelmek zajlanak, képernyőn lesz a Barcelona és a Sevilla. Apropó, angol bajnoki ma nem lesz, de skót igen, a Celtic meccsét tűzték ma képernyőre. Nem csupán labdarúgás van a világon, két Euroliga kosármeccs mellett egy magyar vízilabda bajnokit is képernyőre tűz a DigiSport. Megkezdődik a női kézilabda vb, melyen a nyitómeccset a házigazda szerbek vívják Japán ellen, a szombati játéknapot majd a magyar csapat nyitja. Söröket behűteni, sportdömpingre felkészülni...

Labdarúgás
18:30 Karlsruhe - Bochum (Eurosport 2)
19:00 Mezőkövesd - Debrecen (Duna)
19:55 Racing Santander - Sevilla (DigiSport 1)
20:15 Bologna - Juventus (SportKlub)
20:30 Nürnberg - Mainz (Eurosport 2)
20:45 Motherwell - Celtic (Sport 1)
21:55 Cartagen - Barcelona (DigiSport 1)

Egyéb sportágak
16:55 CSZKA Moszkva-Fenerbahce [kosárlabda] (DigiSport 2)
17:45 Szerbia - Japán [női kézilabda vb] (Sport 1)
18:00 Szeged - Vasas [vízilabda] (DigiSport 1)
20:25 Laboral Kutxa-Lietuvos Rytas [kosárlabda] (DigiSport 2)

Őszi Ádám

Serie A: Folytatódik a pontvadászat - íme az előzetes

A hétközi Coppa Italia összecsapásokat követően pénteken a 15. forduló nyitómérkőzésével folytatódik a Serie A küzdelemsorozata, mely egészen vasárnap késő estig tart majd. A küzdelmeket a Juve nyitja, a zárómeccsen pedig az Inter lesz porondon. Jó párharcoknak ezúttal sem leszünk híján.  

A forduló nyitómérkőzésén a listavezető "Öreg Hölgy" látogat a Renato Dall'Ara Stadionba, mely a kiesőzóna küszöbén álló Bologna otthona. A vendégek zsinórban hat meccses győzelmi szériát tudnak felmutatni, míg a hazaiak utóbbi két meccsüket döntetlenre hozták az Inter és a Parma ellen. Nem kérdés, hogy melyik együttes a párharc esélyese.

A szombati játéknapra két párharc van kitűzve. Előbb az AC Milan látogat a kiesőhelyen álló Livorno otthonába, Allegri tanítványai a zárkózás reményében lépnek majd a zöld gyepre, hiszen lemaradásuk hatalmas. Az ötödik pozícióban tanyázó Fiorentina is tíz pontnyira van. A játéknap zárómeccsén a jelenleg bronzérmes Napoli fogadja az Udinese együttesét. Amennyiben bajnoki álmai vannak Benítez tanítványainak, abban az esetben ez a győzelem kötelező, bár nem ígérkezik egyszerűnek.

Vasárnapra hét összecsapás marad, az ebéd mellé a forduló rangadója párosul, ugyanis a Stadio Olimpico közönsége a Roma és a Fiorentina összecsapását figyelheti meg. Mindkét csapat számára borzasztóan fontos a meccs, a korábbi éllovas zsinórban négy döntetlent jegyzett, egy következő bukás pedig a Juve malmára hajthatja a vizet. Igazi hat pontos összecsapás lesz ez.

Három órakor aztán meccshalmaz következik, egy időpontban játszanak több meccset, ahogyan ezt megszokhattuk, szám szerint ötöt. A remeg formát mutató Genoa a Cagliari vendége lesz, míg a zsinórban hármat bukó és az Olasz Kupából is kieső Hellas Verona az Atalanta gárdáját fogadja. A kupában négyet vágó és továbbjutó Sampdoria igazi kiesési rangadót vív a Catania ellen, az utolsó és az utolsó előtti csap majd össze. A kiesőzónából elmozduló és négy meccse veretlen Sassuolo otthon fogadja a Chievot, emly szintén négy meccse veretlen és üldözi a tabellán vendéglátóját. A Lazio a kisebbik torinói csapat ellen javítana szörnyű bajnoki mutatóját.

A forduló zárómeccse vasárnap este lesz, ekkor a tizedik pozícióban tanyázó Parma lesz az Inter vendége. A kék-feketék remek szezont futnak és bizony harcban vannak a Bajnokok Ligája indulásért.

Péntek
20:45 Bologna - Juventus (SportKlub)

Szombat
18:00 Livorno - AC Milan (SportKlub)
20:45 Napoli - Udinese (SportKlub)  

Vasárnap
12:30 AS Roma - Fiorentina (SportKlub)  
15:00 Cagliari - Genoa
15:00 Hellas Verona - Atalanta
15:00 Sampdoria - Catania
15:00 Sassuolo - Chievo
15:00 Torino - Lazio (SportKlub)
20:45 Inter - Parma (SportKlub)

Őszi Ádám

Kiesett a Verona, teljes a nyolcaddöntő mezőnye - íme a párosítás

Csütörtök este teljessé vált a Coppa Italia nyolcaddöntőjének mezőnye, miután a Sampdoria és a Verona megmérettetett egymással. A Serie A újonca és meglepetéscsapata súlyos vereségbe futott bele. 

Sampdoria - Hellas Verona 4-1 (2-0)
G: Sansone (15.), Bjarnason (20.), Krsticic (82.), Renan (88.) ill. Longo (64.)

Nem kegyelmezett ellenfelének a genovai csapat, Sansone az első negyed óra végén szerzett vezetést, melyet Bjarnason a 20. percben kettőre növelt, ezzel alaphangot adva a meccsnek, illetve a párharcnak. A fordulást követően mindent megtett a gólért a Verona, mely végül a 64. percben Long révén szépített, így újra nyitottá vált a párharc, mely az utolsó tíz percben dőlt el. A vendégek kitámadtak, megpróbáltak egyenlíteni, ezáltal pedig hátul nagy területek nyíltak, melyet a hazai együttes kihasznált. Előbb Krsticic  talált be a 82. percben, majd az i-re a pontot Renan tette fel két perccel a rendes játékidő vége előtt. A Sampdoria ellenfele a Roma lesz a nyolc közé jutásért.

Íme a Coppa Italia nyolcaddöntő párosítása:
Milan–Spezia (II.)
Catania–Siena (II.)
Juventus–Avellino (II.)
Lazio–Parma
Udinese - Inter
Fiorentina - Chievo
Napoli - Atalanta
AS Roma - Sampdoria

Őszi Ádám