2013. augusztus 22., csütörtök

Megszakadó román hegemónia, holland és belga öröm vendégségben

Magyar idő szerint 18:30 perckor három pályán harsant a bírói síp, ami az Európa Liga rájátszását illeti. Két ízben belga és holland vendégsikert és nagy valószínűséggel továbbjutást könyvelhettünk el, míg Izraelben megtört a román szárnyalás, hiszen az Astra sima vereséget szenvedett. 

FC Minszk - Standard Liege 0-2 (0-0)
G: - ill. Batshuayi (56.), Bulot (83.)
Kiállítva: Sverchinski (36.)

Az első félidőt illetően Sverchinski nevét kell megjegyeznünk, ő nem más, mint a fehérorosz együttes jobbhátvédje és a találkozó kulcsembere. A Minszk játékosa ugyanis a 36. percben összeszedte második sárgáját, ami idő előtti zuhanyzást eredményezett, ezzel pedig hazai környezetben került óriási hátrányban az amúgy is esélytelenebbnek számító gárda. Ezt követően nőt az amúgy is nagy Standard nyomás, melynek eredménye képen az 56. percben Batshuayi szerzett vezetést a vendégeknek, majd pedig a hajrában Bulot duplázta meg az előnyt, ezzel pedig minden bizonnyal pontot téve a párharc végére.

Atromotis - AZ Alkmaar 1-3 (0-0)
G: Papadopoulos (76.-büntető) ill. Gudmundsson (51, 90+3.), Johansson (73.)

Igen kiegyenlített találkozót hozott a görög és a holland klub párharca, azonban a rutin végett, a mérleg nyelve elbillent az Alkmaar javára. A meccs hőse Gudmundsson volt, aki duplázni tudott, a 93. percben szerzett második gól pedig nagy valószínűséggel továbbjutást ért a holland klubnak. 

Maccabi Haifa - Astra 2-0  (1-0)
G: Rayo (30.), Turgeman (61.) ill. -

Ami a román klubok eddigi szereplését illeti mondhatni csillagos ötös, bár ez már nem állná meg a helyét, hiszen a Steaua tegnap döntetlent ért el a BL-ben. A mérleget a Maccabi Haifa rontotta tovább a mai napon, ugyanis Rayo és Turgeman góljaival 2-0-ra hozták az Astra elleni meccset. Meg kell említeni, hogy az első félidőben a gólszerző Rayo büntetőt is vétett, ha az bemegy, a visszavágó szinte lehetetlen küldetés lett volna, így azért még van remény.

Őszi Ádám

Kis híján kazah csoda, öt gólos meccsen rángatták meg az ukrán sztárcsapat bajszát

Fordulatos és igen gólgazdag meccsen sikerült egy gólos előnyt szereznie a Dinamo Kijev csapatának az Aktobe otthonában. 

A kazah együttes nem ijedt meg nálánál jóval nagyobb nevű ellenfelétől és a mérkőzés egészt figyelembe véve sem mondhatjuk, hogy irtózatos mezőfölényben játszottak volna a Vukojevic vezette ukránok. Az irányítás természetesen megvolt, de nem játszott borzasztóan alárendelt szerepet az Aktobe. 

A találkozó és egyben a párharc első gólját a jobb szélen jeleskedő Yarmolenko szerezte, aki Dudu beadását váltotta gólra (0-1). A félidő hajrájára fordulva sikerült az egyenlítés hazai részről, igaz a gól nem egy Aktobe játékos, hanem Tremoulinas a vendégek baloldali védőjének nevével fonódott össze, aki nemes egyszerűséggel saját hálóját zörgette meg (1-1).

A szünetet követően megrázták magukat az ukránok és láthatóan magasabb fokozatra kapcsoltak, ennek pedig meg is lett az eredménye. Előbb az 52. percben a nigériai támadó Brown talált a kapuba, majd öt perccel később ő maga készített elő marokkói csatártársának Belhandának, aki ezzel kettőre növelte a Dinamo előnyét (1-3). Azonban a vérmesen küzdő és hajtó Aktobe játékosok nem adták fel és Khayrullin találatával, mely a 67. percben esett gondoskodtak arról, hogy a remény megmaradjon a visszavágóra.

Nagy lépést tett a Dinamo, három idegenben lőtt gól és egy gólos előny, ám a föld gömbölyű, a labda pedig kerek, így még minden megtörténhet...

Aktobe - Dinamo Kijev 2-3 (1-1)
G: Tremoulinas (37.-öngól) ill- Yarmolenko (16.), Brown (52.), Belhanda (57.)

Őszi Ádám